Presentation av Jollina Roll

Jollina Roll
Sto
Svart
Född: 1999
Efter: Stig-Helmer
Undan: Bodilla Roll
Ras: Gotlandsruss
 
Jollan Kom till oss när hon var 2 år alltså 2001. Hon var väldigt svårinkörd så vi lånade ut henne på inkörning eftersom hon bara skenade osv med oss...Efter att hon hade varit på inkörning så blev hon riktigt duktig! men fortfarande lite bakrädd. Hon var även väldigt omogen som liten så när vi skulle starta henne som treåring gick det inte alls bra.. Så tävlandet fick helt enkelt vänta.
Sommaren 2003 rymde hon in till Domill men han var ju en shettis var vi inte så oroliga plus att han inte var intresserad av  henne, vad vi såg. Hon lurade oss alla! VI tränade henne o hon gick bättre o bättre för varje gång dock blev hon tjockare o tjockare och 11 månader senare kom ett litet föl ut.
Det visade sig sen att hon troligtvis hade stått under en sten o lurat upp Domill på den horny som hon är.. :P
 
Efter mammaledigheten börjades hon träna igen och Krille kvalade henne i hoting 2007. Det såg ut som att hon joggade fram så både jag o mamma skrek till Krille: Du måste driva på henne!!!! Tiden blev 2.27,0 och slutade den säsongen på 2.19,5 och efter det har det bara gått bättre o bättre. Hon har nu ett rekord på 2.08,0.
Vi kommer i år göra comeback på travbanorna och jag hoppas att det kommer gå suuuuper!
 
Jollan är mammas ögonsten men det är egentligen min häst även om mamma tror att det är hennes.
 
Här kommer några bilder:)
 
/Alexandra
Trackback
RSS 2.0