Ella Bella

Hej!

Det går fortfarande inte att blogga ifrån min mobil.. så fortsatt dålig uppdatering från min sida..

hur som helst. Ella kom ut till oss igår och då for vi ut med alla hästarna på en lugn skritt-tur eftersom till och med Jollan fick följa med. Det uppskattades verkligen mycket av jollan att få vara en i gänget igen och inte bara alltid vara hemma.
/Alexandra

Film


Midsummer

Hej blev just lite förbannad på att jag hade suttit och skrivit och sen funkar de inte. Skrev bland annat att nya blogg.se verkade bra men ja ändrar mig haha. Har iallafall varit och Anton och firat midsommar. Vi åt gott och hade allmänt trevligt. Idag så körde vi Blomma och Heba sen for vi ner till havet och solade. Åkte med hans grannar hem till Umeå, de passade perfekt eftersom busskortet inte fungerar på sommaren=fattig när man far dit. När jag kom hem for jag ut och körde Ralle, de gick bara fint, träffade en pappa och ett barn som ville klappa och han stod så fint:) 
-
Spelade även in en film idag på Putte och Ralle men ja laddar upp den i ett eget inlägg så inte allt försvinner. Spelade in den för att dom är bara sjukt söta för putte väntar alltid på ralle när han har varit o tränat sen gör dom oftast sådär:)
 
Bild från solningen idag:
 
 
/Frida

Fick nyss en mindre chock...

Jag har hört av en del förut att blogg.se har ändrats men eftersom jag så sällan är inloggad från datorn har jag inte märjt någon förändring förens nu...
snacka om chocken jag fick just då allt var förändrat...
haha ja ni får säga att jag är seg som inte upptäckte det tidigare.
Arkivbild på min stjärna.
/Alexandra

blogg.se...

Vet inte hur mycket jag kommer kunna uppdatera eftersom det inte går att blogga genom mobilen..
Sitter så sällan vid datorn men nu kanske jag måste börja med det så ni får nå inlägg:)
/Alexandra

Midsommmar

Tänkte bara önska er alla Glad Midsommar!
Hoppas ni får ett fint väder med trevligt sällskap!
För det ska iaf jag :)
 
/Alexandra

På med snickarbyxorna

Hej!

Idag har både jag och mamma varit ute och fixat med bastun. Sakta men säkert går det framåt! Nu är det bara skorstenen och målning av tak och väggar samt att mattan till golvet ska läggas in. :)
Ikväll ska jag försöka få ut alla hästarna för det behöver dom!
/Alexandra


Duktig Alli!

Jag känner verkligen att jag har varit duktig idag! Var först ute och gick 2km, sprang 2,5 km och sen red jag i en timme.
Nu är verkligen monté-träningen igång och det känns skönt:)

Hästarna gick verkligen jättebra! Foxan som jag red gick på riktigt fint! Hon gick fint när hon fick jaga lite bakifrån och nästan lika fint när hon låg i en klar ledning:) jag blir så stolt!!
Det skulle vara roligt att fara på det insprängda montéloppet som är på hantering i början av juli men det är lite väl långt..:(

Disse gick på bra han med dock går han inte så bra som han kan eftersom han är barfota bak.

Billy sprang på bra! Det var bara då det gick som snabbast som han började galoppera.

Tänkte ta med mig kameran men jag glömde..:( Aja de får bli nästa gång:)

/Alexandra


Härlig dag

Tjo, dagen började tidigt då klockan ringde kvart över 5. Började nämligen kl 7 så då var det bara att stiga upp! Idag var det inte så många inne på förlossningen så de blev väldigt lugnt. Fick en fråga om vad jag gör på dagarna så de kan jag ju svara på.
Jag har ju bara jobbat två dagar hitills så har inte hunnit med så mycket men de vi( Annie som jag jobbar med) ska göra är väl att hålla rent, fylla på med saker, göra fika till mammorna och födelsedagsfika till de nyblivna mammorna. Supermysigt! Sen står de på lappen att vi ska rengöra förlossningsrum och OBS blod! Men de har jag inte fått göra än;). Idag körde vi också ner moderkakor till nåt speciellt soprum eftersom det är biologiskt avfall och inte får slängas i vanliga skräpkorgar. Men de är väl kort vad vi gör ungefär! Varierar mellan att jobba A-pass och H-pass då A är förmiddag och H eftermiddag:)
-
Idag var jag duktig och cyklade hem igen. Stannade ju efter vägen och fångade in två kalvar som kommit lite vilse som Alli skrev. Söta var dom iallafall:) När jag kom hem sov jag(som vanligt) sen for jag, Alli och Gun ut och körde. Jag körde Ralle och det är sjukt vad det går framåt just nu! Han har inga alls problem med att hänga med i deras jogging tempo och springer inte o bromsar utan vill framåt. På hemvägen gick han jättejättebra och ställde sig fort när han galopperade. Känns jättekul att få kvala honom i Lycksele nu! Hade med mig kameran idag men såklart så kom jag inte ihåg den...

En liten chock

Hej!

Idag när jag och mamma bara satt och slö-tittade på tv så får mamma ett samtal av Sandra där hon säger att mamma ska ringa Frida. Mamma ringer Frida och då säger hon att det är kossor i/vid våran hage:o vi går ut och mycket riktigt där är det 2 kalvar som står vid våran hage. Hästarna är mycket misstänksamma mot dom, foxan står och gör blåsljud och tycker inte alls om kalvarna.

Idag tog pappa med sig 2 av mina däck till vagnarna så snart här jag alla mina vagnar tillbaka:) det är så drygt när man får punktering och man måste byta däck mellan vagnarna osv..:p

Ikväll ska jag nog ut och köra en sväng med Frida, får se vart vi kör.
/Alexandra


Förlossningen

Hejhej! Imorse klev jag upp tidigt eftersom jag började mitt sommarjobb idag. Ska jobba på förlossningen och det kommer verkligen blir trevligt och intressant! Idag var mest visa runt dag men det var ändå jätteintressant. I slutet fick jag även göra fika till nyblivna föräldrar och lämna de till dom, åh så lyckliga dom måste varit! Längtar tills jag får barn själv haha:) När jag kom hem var ja så slut så gick och la mig sen åt jag sen for jag ut och körde Ralle. Lunkade bara Floris och de tyckte han var skönt:) Nu funderar jag på att gå och duscha eftersom jag börjar 7 imorgon...
-
Jättesvårt att veta vad man ska skriva om så fråga gärna direkt ni undrar något eller ge förslag på vad ni vill läsa om:)
Trasan&Gittan

Solsken!

Förlåt för den superusla uppdateringen.. :( Men det är inte så lätt när motivationen är i botten. Men jag ska verkligen försöka bli bättre nu!

Jag var i Boden i lördags och tävlade världens finaste Foxan! Hon blev 3a i lilla Norrbottens stora pris. Är så sjukt stolt över henne.
Låg som fjärdehäst in på upploppet men då gör hon det otroliga och spurtar till sig en tredjeplats! ❤

Igår anmälde jag henne till lilla midsommarkransen och jag tittade just på startlistan, det blir ett tufft lopp! Men vi ska kämpa! :)

Ikväll blir det att fara in till stan och vara barnvakt åt jasper och Enya.

Mer uppdatering kommer!
/Alexandra


Boden!

Inte bra med uppdatering nu.. finns ingen motivation då de har hänt lite saker och kommer hända också men jag hoppas kunna hitta motivationen nu när ja kommer igång och tävlar:)
-
Under tiden jag har varit borta har jag hunnit med ganska mycket, minns inte ens när jag uppdaterade sist. Har iallafall tagit sommarlov, for till Anton på torsdan o där red ja klumpen, var sjukt jobbigt men härdade ut haha.. Förstår varför han kallas de han gör;)
-
På fredagen for vi hem till mig, åkte buss och när man är van vid tåg så kändes de som att vi åkte hela dagen! Hemma hos mig så körde vi iallafall. Vi for ut alla tre, jag körde Ralle, Rebecca Rackarn och Anton Putte. De gick bra med alla utom Zputnik för han hostade så mycket tyvärr.. De hände en jävligt knäpp grej när vi var ute och körde, jag och Rebecca tappade bort Anton. Hur stor chans är de liksom? Vi körde på en bana som vi kör på ibland och då skulle jag och Rebecca köra ett varv snabbt och klocka medans Anton skulle skritta med Putte eftersom han hostade, jag trodde att han skulle skritta runt banan vilket han också gjorde men när vi kört ett varv och letat honom efter vi körde snabbt så var han inte där..? Så Rebecca övertygade mig om att han hade gått hemåt men när vi kom en bra bit så kände jag att han inte kunnat hinna så långt så jag vände och Rebecca for hem men jag hittade honom inte så for hem till stallet där han inte heller var... Så for en sista gång och då mötte jag honom typ 1 km bort haha. Han hade gått runt banan typ 4 varv och letat oss:] Tillslut frågade han några och då sa dom att vi hade farit, haha stackars älskling:( Han var inte världens nöjdaste efter de;)
Gammal bild på Klumpen
-
På lördan for vi till först till Luleå och kollade på Rebeccas match som slutade 2-2 sen for vi vidare till Boden då de blev midnattstrav! Började med ett ponnylopp som var jättefint och Rasmuz Raid var en värdig vinnare:) Foxan gick super bra så stort grattis till Alli!
-
Norrbottens stora pris vanns av Sanity och de blev jävligt mycket drama efter loppet. Han började resa och ville sticka med de som gick runt med honom under prisutdelningen. Många duktiga hjälpte till att få bort vagnen och selen och Johnny Takter visade hur duktig han är med hästar! Sjukt spännande var det iallafall eftersom de hände precis där vi stod. Vet inte riktigt vad det berodde på men han blev nog störd av kransen och lite annat som de såg ut som. Min egna slutsats av händelsen är att de för mig känns som att det ska vara vuxna, otroligt kunniga människor som ska hjälpa till i vinnarcirkeln då allt kan hända. Nu gick dom här runt med flera miljoner i sina händer och de är inte lätt för dem att sätta emot 500 kg. Jag menar inte att de gjorde något fel men det är inte lätt för dem! Önskar jag tog en bild men ja var så inne i vad som hände.. hittade en bild från kanal 75 på Norran, här kan ni också skymta Rebecca där bak. http://norran.se/2012/06/travspel/dramatik-under-bodens-toppkvall/
-
Det var väl ungefär det jag hade att säga! Blev lite mycket text så hoppas ni inte blev uttråkade;)
/Frida

Bakar för fullt!

Hej!

Förlåt för den dåliga uppdateringen från min sida men jag har varit borta och inte haft tid. Men nu är jag tillbaka!

Just nu håller jag på att baks lite cupcakes/muffins till Enyas dop.
/alexandra


Det är över nu!!!

Grattis älskling!❤

https://cdn2.cdnme.se/cdn/8-1/3300280/images/2012/pic_205797773.jpg" class="image">


Studenten

Godmorgon!

Idag tar Pelle studenten men jag själv har ett helt år kvar. Ett år som jag tror kommer bli hårt med mycket plugg. Men sen är det äntligen min tur att få springa ut, ut i det verkliga livet.

Billy tränar på som en Gud! Han blir bara bättre och bättre för varje körtur:)
Ojojoj! Säger jag bara om den hästen!

Fina foxan och knäppa disse går också väldigt bra när vi tränar och det är så roligt:)

Nationaldagen firade jag och mamma med att grilla och äta jordgubbar och hästarna firade den med att äntligen få gå ut på sommarbetet. Det uppskattades väldigt mycket!
/Alexandra


Fullt upp

Heej!
Blivit dålig update från min sida eftersom jag helt enkelt inte haft tid. Tisdag kväll for jag till Övik. När jag kom dit for vi direkt ut och körde Blomma och Heba, gick jättebra fast tråkigt att Blommis inte hänger på Heba nu:( När vi kom tillbaka for vi ut och köre Zeus och Rolle. Jag körde Zeus och han är hur rolig som helst att köra! Sprang på lika fort som Rolle vissa bitar så det var kul:) Sov där sen på onsdan så for jag Anton, Alex och Hanna på fortet. Sjukt dyrt var det men ändå kul o göra nåt annat, sen till de värsta, de va tivoli så vi åkte en karusell och fyfan säger jag bara. Kan inte förklara hur den var men den va fruktansvärd iallafall! Men värd varenda krona;) For hem på onsdag kväll och körde Ralle. Eftersom han bara hade en baksko så blev de bara en skrittur. Han var riktigt pigg och glad. Körde bredvid havet nästan hela vägen och de tyckte han var spännande. Har aldrig kört där med honom när de varit öppet vatten nämligen:) Sen for vi ut och körde snabbjobb inför söndan och de gick bara bra de med!
-
Idag så for jag till skolan och väntade på Hanna. När hon var klar tog vi bussen till Tomtebo sen gick vi till Innertavle. Väl där så sadlade vi Donne och Party och for till Simon i Sillviken. Donne var inte riden på ett tag och det märktes haha, mysig häst iallafall:)
-
När jag kom hem var ja så slut så ja gick och la mig sen kl 6 så kom Janne och skulle sko Ralle och Putte. Ralle började och han var hur snäll som helst! Förra gången var inte jag med och då hade han visst varit jävligt jävlig! Janne fick en söm genom fingret typ och förstörde knäet.. Idag skötte han sig exemplariskt och jag undrar om de inte var för att lilla mamma var med;)
-
Tog några bilder idag:
/Frida

Duktiga hästar!

Hej:)
Idag har jag börjat bygga hästarnas sommarhage. Kan inte säga att det gick så jättebra men nu har jag iaf börjat:)
Sen var jag ut på en riktigt härlig mystur med underbara flicka! Hon är så otroligt fin!!
Billy sprang på bra på kvällsturen och jag hade disse på släp.
/Alexandra
Dagens bild på min fina flicka❤


Härlig körtur+film!

Hej! Idag slutade jag tidigt så sprang till bussen och kom hem tidigt! Gick till farmor och farfar sen gick jag hem ock sov ett tag;) Vid 6 for jag och Sandra ut och körde, absolut bästa turen på länge! Helt underbart:) Spelade in en film bara för att göra nåt annat, kanske lite roligare för er läsare:)
/Frida

Så skönt!

Nu har jag slutat och är påväg hem:)
Solen skiner och jag hoppas verkligen det fina vädret håller i sig nu:)
När jag kommer hem ska jag nog försöks börja sätta upp hästarnas sommarhage eller fara ut och köra nån av hästarna.

Har även fått reda på vad jag får för betyg i idrott! Det känns roligt men jag blev inte förvånad eftersom jag får samma betyg som i ettan:)
Det kommer bli tråkigt att inte ha idrott i 3an men jag kommer ha så fullproppat schema ändå så det kanske bara blir skönt?:)
Haha idag jag valde till att läsa engelska B till nästa år så rektor Björn blev inte så glad först eftersom jag redan har utökat med 150 poäng men han lovade att han skulle fixa det;)
Så jag kommer få nå specialgrej så det ändå skulle gå ihop.
/Alexandra
Bjuder på en väldigt drogad men söt Billy:)


Tidig morgon

Godmorgon solstrålar!

Klockan ringde 04.00 imorse. Kan säga att det var väldigt tungt att kliva upp men tillslut var jag uppe.
Gick direkt ut till stallet och släppte ut hästarna och började borsta Billy. Selade på honom och tog det öppna huvudlaget plus att jag bytte till ett smalare bett. Han var otroligt duktig! Sprang med spetsade öron hela vägen. Men riktigt så jätteroligt tror jag inte han tycker det är att springa själv för han gnäggade ovanligt mycket idag.
När vi kom tillbaka var han väldigt svettig så jag borstade ordentligt och sen fick han på sig ett täcke och gå ut i hagen.
Fixade allt i stallet och sen gick jag in och åt lite frukost.
Det var otroligt skönt med den långa och varma duschen jag tog efter frukosten. Hade kunnat stå kvar där ännu om varmvattnet hade varit på min sida.

Nu sitter jag på pappas jobb och väntar på att klockan ska bli lite mer så jag kan fara till skolan.

/alexandra

sötbilly under dagens motgontur:)
Flätade även om hans svans, vad tycks?


svar på fråga

Lovisa om Hemma!:
Beklagar.. Jag har en fråga, vad är det som har hänt i Jacsons ben egentligen?:(
-
Jadu jättesvårt att förklara men han har pålagringar i benen, här hittade jag en bra sida där man kan läsa! Det är tydligen typiskt för quarterhästar..
-
http://www.veterinaren.nu/artiklar/hund/rorelseapparaten/artros-hund/237
-
Nu står det mest om hundar men det är samma för hästar.
/Frida

Det finns inga dåliga väder, bara dåliga kläder.

Hejsan!
.
Vädret är verkligen konstigt ute. Ena esekunden lyser solen men nästa öser regent ner...
Billys träning fortsätter och han blir bara bättre och bättre! Med mer träning kan han nog bli bra och jag tror på honom!
Men jag tycker samtidigt så synd om honom.. stackarn måste ut 2ggr/dagen i minst 30 min.
Igår var det verkligen regnoväder men jag och mamma trotsade ändå vädret och for ut på en sväng. Hästarna gick otroligt bra trots det dåliga vädret. Billy springer med spetsade öron hela vägen och bara flyger fram!
Inte ett enda galoppsteg:D
Disse var väldigt het för mamma men han skötte sig ändå bra. Min finpojke!
Foxan gick faktiskt otroligt bra på släp, hon brukar annars vara väldigt bra på att gå och bromsa när hon går på släp.:)
.
Idag körde jag Billy själv den första svängen och ska snart ut med Disse och Foxan som ska få gå i ett snabbare temop än vad Billy klarar av så han kommer även att gå sin andra sväng själv.
.
Juste kan ju passa på att skriva om hur det gick i torsdags då jag tävlade.
Hon sprang på bra och blev 6a på 1.53,6 alltså precis en sekund över sitt rekord. Jag var nöjd med henne men hade gärna fått vara lite mer power i henne. Inte för att hon kändes dålig men det skadar aldrig mer lite extra power:)
När jag sen ser resultatlistan står det att hon har fått anmälnings- och startförbud i 5dagar och när vi ringer till bandomaren så säger han bara att han tyckte hon sprang orent men att det inte finns någon film eller annat bevis som styrket det... Usch va less jag blev då!
Hlva min värld rasade menmen det är bara att bryta ihop och komma igen!
Tyckte personalen där var otroligt dåliga i helhet också..
Nu laddar vi iaf till tusen till Boden den 16 juni! DÅ ska vi visa alla vad vi verkligen kan!
Världens finaste!
/Alexandra

Veckans ämne: Din finaste sommarbild!

Fick lite svårt att bestämma vilken bild jag skulle ta så det blev dessa två bilder:)
Yoshi
Umetrollets Desoto

/Alexandra

Hemma!

Hejhej! For till Anton igår kväll och vi gjorde faktiskt inte så mycket. Det var sjukt dåligt väder så vi höll oss mest inne. Enda gången vi gick ut var typ när vi skulle ta in hästarna, usch vilket väder! Idag var ju förmodligen sista gången som jag träffade Jacson eftersom han ska tas bort:( Han har problem med nått ben och det går inte att fixa.. Jacson är en quarter och är Antons mammas häst. Verkligen super fin och mysig så otroligt synd att det ska måsta bli sådär:(
-
For hem med tåget vid 7 och gick till farmor och farfar och åt rabarberpaj. Mormor och morfar var också där så de var jättemysigt:) Nu ska jag snart sova för de blir ingen super sovmorgon imorgon eftersom vi ska åka till skellefteå. Rackarn ska starta. Det ser jämnt ut måste jag säga och det ska bli roligt att se hur han går:)
-
Ska också tacka Rebecca och Sandra som faktiskt smörjde typ allt som går att smörja igår kväll när jag var i övik!
-
Här kommer en bild på fina Jacson som jag tog idag:

Öviik

Hejhej! Är i övik hos Anton nu. Anton är och tar in hästarna och är sjukt seg... Jag är så sjukt slut så jag orkade verkligen inte följa med:(

Igår var det ju iallafall minisilverörnen. Hjälpte först Amanda med Saga för hon kom sent och hade bråttom sen gick jag till Anton:) loppet var jättekul att se och de gick väldigt fort. Rolex blev tyvärr diskad och foxan 6a och gick en bra tid men sen blev de nå tjafs som alli får berätta mer om om hon vill.. Åkte hem på kvällen iallafall och sen gick jag och ryktade alla hästar:)

Idag eller imorgon ska Rebecca köra ralle utan att jag är med så de blir intressant att se hur det går och vad hon säger efteråt:) det går nog bra, han är så snäll:)

Finns inga bra bilder på ipaden så;)


RSS 2.0