På plats:)

Hej!
Nu är vi framme.
Fin gumman har fått gå omkring en stund nu och står hon i boxen medans jag bär in alla grejer.
Nu är det bara att börja ladda upp ordentligt:)
/Alexandra


Nu är vi påväg!

Nu är jag super laddad!
Sitter i bilen nu påväg till ö-vik.
Hoppas verkligen vädret blir bra för just när vi skulle fara började det regna hemma så då var det bara att gå och sätta på hästarna regntäcken.

Jag och fin Foxan hoppas det är många som håller tummarna för oss ikväll:)
/Alexandra


Jag börjar känna pirret i magen

Hej sötnosar!
.
Just nu sitter jag inne och känner hur jag börjar få det där pirret i magen som jag får innan lopp.
Det kommer bli så spännande att se hur min fina lilla gumma kommer springa idag!
Jag ska snart bege mig ut till stallet och börja fixa men först ska jag försöka skriva lite till på den sista läxan jag har.
.
Igår hann jag aldrig skriva för jag satt med läxa hela kvällen.
Billy kastrerades ju igår som ni redan säkert vet. Allt gick bra och han var rejält vinglig på bena efteråt.. -stackan!
Jag tycker så synd om honom men det är för hans eget bästa!
igår red jag även Disse och mamma körde Foxan. Det belv ett lungöppnarpass. Hästarna var så sjukt grymma! Disse har aldrig gått bättre i sadel någon gång. Sprang som vinden, inte en enda galopp!!!! Det är de stunderna man blir riktigt glad och stolt över sina små älsklingar, när man sen framsteg. (haha och annars också, men det blir som extra)
Foxan var sjukt pigg och låg på riktigt mycket, mamma hade svårt att hålla henne vissa bitar.
Vi skulle ju inte köra slut på dem men en sträcka ökade vi på och då gick det undan:)
Jag älskar när hästarna ser pigga ut och går med spetsade öron.
Resten utav kvällen spenderades som sagt med läxan. Skrev 1108ord så jag hoppas verkligen det blir bra nu för annars blir jag lite ledsen..
.
Idag var även det dax för Billys första tur efter kastreringen.
Jag tycker verkligen synd om honom eftersom han ska ut och springa 2 gånger per dag i minst 30min. Men det är för hans bästa! så jag får försöka tänka positivt.
Han var riktigt fin lillgubben:)
Han sprang på riktigt bra för att vara honom. -Roligt!!!!
Han sprang med spetsade öron och sprang även och lyssnade på när jag satt och pratade med honom och min älskling.
Jag tror han kommer kunna bli något speciellt med mer träning och rutin.
Mitt mål med honom är att han ska komma till start nästa år.
Dock finns det ett problem... jag måste hitta en kusk till honom. Någon som vet av någon bra shettiskusk i Umeå-Skellefteå området så säg till! :)
.
Ikväll ska han få springa med Disse så han slipper vara ensam:)
Skriver mer sen.
/Alexandra

Framsteg!

Den här dagen har varit över all förväntan. Jag körde Ralle och Rebban Rackarn, klockade Ralle och jävlar säger jag bara. Är så sjukt nöjd. Måste vara nån polett som trillat ner nu och han förstår mer. Hoppas han nu bara vänjer sig att trava snabbt och kan hålla sig i den gångarten:) Nu behöver jag också bara göra ett smackljud och han travar direkt medans förut så behövdes tusen smackljud och pisk..(Alla som kört honom tidigare vet hur han varit...) Nu börjar han liksom trava av sig själv utan att jag ens säger att han ska ibland! Nu har jag honom på bettet när han travar snabbt och han ligger liksom på mer, älskar livet just nu och speciellt Ralle. Blir kval så fort jag hittar något!
-
Imorgon går ju också minisilverörnen av stapeln! Tyvärr har jag ju ingen till start, men vem vet nån gång kanske jag o Ralle är med;) Både Anton och Alli ska starta så kommer bli jättekul:) Får faktiskt lov att hejja på båda, foxan är ju min träningskompis och Rolex är söt och har ju faktiskt kört han några gånger:] Sen är han ju min "sköthäst" också! Ska åka dit med Bergströms efter två nån gång:)
Gammal bild på Rollepolle:)
/Frida

Billys sista timme...

... Som hingst.
Sitter i bilen nu och ska fara och kastrera Billy. Det kommer jobbigt veckor framöver då han ska köras 2 gånger per dag men sen blir det skönt att äntligen kunna släppa ihop alla hästarna:)
/Alexandra


En mindre olycka

Go'kväll:)
Nu ligger jag i sängen och ska snart sova. Ska bara försöka få klart lite mer på en läxa.
.
Idag var jag hemma från skolan för jag hade en enorm huvudvärk.. och eftersom jag skulle springa blodomloppet ville jag vila upp mig och inte riskera att inte kunna vara med.
När jag hade vilat och huvudvärken nästan var helt borta gick jag ut till stallet och fixade det.
Jag fick som tur hjälp av mamma så det uppskattas:) Tack mamma!
När stallet var fixat for vi ut på en lugn tur med hästarna. De var pigga och glada och sprang hela tiden med spetsade öron. Disse gick även o lyssnade väldigt mycket på mig och mamma när vi pratade.
På hemvägen ökade vi en aning för att låta dom sträcka lite på benen men då snubblade Disse till så han föll in i galopp och blev samtidigt rädd för något i skogen (?) så han bryter ut mot mamma och vi fastnar i varandras hjul... Hästarna blir då rädda för det och försöker fly men vi lyckas hålla dom. Tillslut lossnar vi ifrån varandra men då håller min vagn på att tippa så jag faller ur men lyckas parera så att den inte tippar och håller kvar Disse tills han står helt stilla. Dock släpas jag på knäna en bit...
Ena hjulet på min vagn blir helt skevt och vint så vi selar av Disse och så får han gå på släp den sista biden hem.
När vi selade av Disse stod Foxan snällt som ett lamm och var inte ens brydd över det som just hade hänt. Fast Disse var inte heller så brydd, lite men inte mycket.
.
Det är läskigt när det händer olyckor som denna...
Men allt gick bra förutom att jag känner mig lite mörbultad och kommer få lite fina blåmärken och så men både jag och hästarna klarade oss bra och det är huvudsaken.
.
Jag och mamma for in till stan och åt middag hos Mikis och Pelle. Det blev carbonara - så otroligt gott!
Sen chillade vi lite innan det var dax att sätta sig i bilden och köra till I20 området.
Trots den lilla olyckan tidigare idag kände jag mig fortfarande peppad på att springa.
Vi värmde upp och sen gick startskottet!
Jävlar vad mycket folk det var, kändes som att man skulle bli ner sprungen.. men det blev vi som tur inte:)
Det gick mycket bra att springa för mig men jag tyckte synd om Mikis som fick kramp i hela magen efter bara el liten bit.. men hon var grymt duktig ändå som förtsatte springa trots smärtan. Jag är så stolt över min syster!
När det var ca 1 km kvar tappade jag bort Mikis och sprang då på i ett snabbare tempo och in på "upploppet" sprang jag om väldigt många, så jag känner mig nöjd över mig själv.
Jag är stolt och glad över att Mikis ens fick mig att vilja ställa upp.
-Tack syster! Nu siktar vi in oss på ett nytt mål:)
.
Jag hann aldrig se vilken tid jag gick i mål på men Mikis sprang på ca 30min och jag var några minuter snabbare. Skriver in resultatet när jag har kollat upp det (imorgon eller så för jag kommer inte in på hemsidan just nu).
Efter målgång fick jag en medalj, t-shirt, banan och vatten sen var det bara att leta reda på Krille som hade sprungit 10km istället för 5km som jag och Miksi sprang. När vi hade hittat Krille gick vi och hämtade ut våran picknick påse som man fick om man var ett lag för att sen vänta på att mamma och pappa skulle komma som gick 5km.
När alla var samlade for vi hem till Mikis och Pelle igen och fikade. -Mycket mysigt måste jag säga:)
.
Bilder kommer när jag antingen har fått dom från Mikis eller tagit dom från hennes blogg.
.
Nu ska jag sova, godnatt!
/Alexandra


Tisdag kväll

Gokväll:)Som tur var så kunde Rebecca fara ut och köra med mig idag för att hon var frisk. Jag körde Putte och hon Rackarn. Det blev sjudvärgars eftersom vi har mätt ut en 500meters sträcka där nu. Båda två gick jättejättebra! Rackarn gick lite bättre än Putte till och med:) Tog lite bilder;
Hehe vad hände här kan man undra?:(
/Frida

Straffad...

Idag har varit en dålig dag. Fick 1p från G på MatteNp men kommer ändå få G i betyg. Men ändå, känslan att få IG är inte rolig, typ andra gången i mitt liv som jag får de, man känner sig inte duktig:( Sååå nu fick Hanna komma på ett straff till mig och de blev att jag ska ta ut hästarna och mocka o allt i en vecka. Även om de inte är så farligt att göra allt de där så är de jobbigt när man varit i skolan en hel dag och ska fixa de eller att man varit uppe sent och är jättetrött på morgonen, jaja vad gör man inte för sina små älsklingar, förtjänar de ju dessutom:) Nu sitter jag och väntar på Hanna för vi ska gå och belöna oss själva med en lyxshake för att vi klarade G i MatteB så nåt bra iallfall!
-
Ikväll får jag nog fara ut och köra själv. Rebecca är sjuk och mina kära hurtiga vänner Alli och Sandra springer blodomloppet! Ska ut med Putte och Rackarn har jag tänkt. Ralle körde jag igår och de var helt sjukt, aldrig någonsin trodde jag att jag skulle måsta hålla honom och ta ner honom från en galopp för att han vill framåt! Hoppas det fortsätter såhär nu!
-
Eftersom att min kamera är borta har jag bara gamla bilder.. men de är väl bättre än inga!


Här är bild på pappas häst Hook Broline och Malin Viklund. Just nu står han hos min "skogsgranne", alltså typ 2 km från mig;)
/Frida


Blodomloppet

Hej!
.
Idag gäller det -Blodomloppet!
Det är den här dagen jag och mikis har tränat för.
Jag känner mig taggad men har sjukt ont i huvudet.. :(
Jag hoppas det kommer gå bra och att vi kanske kommer kunna springa på en bättre tid än vad vi någonsin har gjort:)
.
Jag skriver sen om hur det gick.
/Alexandra

Uppladdningen har börjat!

Nu är vi laddade!
På torsdag gäller det!
Det kommer bli att gaaaaaasa från start och sen ser vi hur långt det räcker:)
Önska mig gärna lycka till!

/Alexandra

Sol och brännboll!

Hej! I lördags var jag på yran och spelade brännboll. Jag är kass på de men de gick ändå sjukt bra! Träffade nästan alla bollar jag slog, vilket inte brukar hända. I början var de lite kallt men sen på dagen blev de skönt så man fick lite färg! Hanna och Anton var med och "hejjade" så efter matcherna for vi och åt pizza. Mycket gott:) Anton for hem vid halv 5 sen for jag och Hanna till hennes pappa i Innertavle. Vi myste och ryktade deras 3 varmblod. Tog några bilder som jag kan visa senare! Sen for vi iallafall till mig och grillade grillspett. Riktigt gott blev de och vi kunde sitta ute och äta, ännu mer sommarkänsla!:)
-
På söndagmorgon for vi ut och körde alla tre. Jag Ralle, Hanna Putte och Rebban Rackarn. Det gick väldigt bra och ja märker framsteg varje gång, love it! Rebecca tyckte Rackarn kändes jättefin så nu ska han starta på söndag i Skellefteå så får vi se:) Tyvärr så skulle de inte vara något kval då så får vänta med att kvala Ralle men vet inte när..
-
Har tyvärr inga färska bilder men ja bjuder på några gamla:)
Söta Junne!
Junne och Lasse haha:)
/Frida

Och så var det en ny vecka

Godmorgon!

Nu är det måndag igen. Känner mig lite trött men det funkar ändå:)
Jag hoppas veckan går fort så det blir helg igen!

Igår blev det en mysig kvällstur för min del. Skodde även lillagumman.
En tråkig sak var att Ella, Jimmy och Tove hann fars hem innan jag for ut och körde så dom kunde inte följa med. Menmen nästa gång kanske?:)
Tillbaka till körturen då.
Jag körde även lillagumman och lät disse hå på släp. Båda var pigga och sprang med spetsade öron. Vissa stunder låg jag raklång i speedcaren för hon var så pigg:) Det gillas mycket!!

Jag står inför ett svårt dilemma..
Pelle tar studenten den 8onde och har fika den 9onde. Både han och jag vill att jag ska vara där men den 9onde är det en heldag på dannero och Östersund kör sin Jämtlands lilla pris. Foxan har två möjliga lopp på dannero och disse kanske har ett. Eller Östersund som är ett kortlopp där hon står på ca120m tillägg. Frågan är nu ska jag starta eller inte?
Det positiva om jag startar i Östersund är att jag får vara med min älskling men det negativa är att det är en lång resa för bara ett lopp.
Det här är verkligen svårt!
Men jag har några dagar till på mig att fundera för anmälningarna har inte gått ut än:)

Idag ska jag ut på en lätt springtur eftersom jag inte gjorde det igår. Sen ska jag även ut med dom bästa!
Och till sist skulle jag behöva plugga:(

Finaste Foxan!

/Alexandra

 

 


Elitlpppet en gång om året!

Hej solstrålar!

Solen lyser och jag sitter inne och kollar på elitloppet live.
Vilken känsla att bara sitta här hemma undra då hur det är på plats, obeskrivligt skulle jag tro.

Älsklingen har farit hem så livet är tråkigt.. Men vi ses snart igen❤

Det blir grillning idag igen och efter maten blir det en tur med hästarna:)

/alexandra


Året första grillning

Hej!

Nu är årets första grillning i full gång!
Mums!'
.
Idag har vi arbetat lite med veden och jag har kört traktor.
Sen ska jag och älsklingen och kanske Ella ut och köra lite häst:)
.
Igår tog jag och älsklingen bussen till mig där mamma kom och hämtade oss.
For och köpte häst mat och även mat till oss själva.
Sen blev det mys hela kvällen och en sen körtur för min del och plugg för älsklingens del.
.
Skriver mer sen.
/Alexandra

körning och kubbkväll!

hallådär! körningen idag gick jättejättebra! jag körde ralle, rebecca rackarn och anton putte. vi körde sjudvärgars med snabb jogg nästan hela vägen men vi körde också på och alla var nöjda! ralle har aldrig gått bättre, inte sådär jättelat och travade bättre:)

imorgon hämtar albin oss tio i 7 så snart blir de att sova:)

bild från i vintras då ralle skos av benne:)

 


it's fridayyy!

äntligen fredag! den här veckan har varit grymt jobbig så känns underbart med helg snart. börjar kl 10 och slutar 1:) kl 3 kommer anton och då blir det hem och äta sen ska vi köra. enda dåliga är att vi måste cykla från bussen för mamma och pappa är i stockholm.. jaja:) imorgon är det dags för brännbollsyran! vår första match är kl 8 så de blir tidigt;) bloggar mer när vi har kört!

bry er inte om receptbilden, eller jo iofs om ni vill laga den för den är sjukt god! rebban som ska ha den till hk och ja har hennes phone nu:)

 


Bal!

nu e vi redo för bal! :)
/Alexandra


klar!

Nu är jag klar med håret och sminkningen så nu bär det av in till stan inför kvällens bal!

mer bilder och uppdatering kommer senare:)
/Alexandra


Får håret fixat

Godmorgon:)

Nu sitter jag hos Annica och håller på att få håret fixat.
Vi har just fått upp hela håret på rullar och nu håller jag på att blåsa håret i en stor grej man her över huvudet.
Känner mig som en utomjording med världens största huvud;p
/Alexandra


Test med film!


Datumet är bestämt

Hej alla solstrålar!

Jag sitter fortfarande på bussen men är snart framme hos min älskling❤

Mamma ringde förut idag och berättade att datumet för Billys kastrering är bestämd och bokad nu.
Den 30 maj blir hans sista dag som hingst. Det ska bli så otroligt skönt att slippa en liten skit till hingst som tror att han är 2 meter hög och bestämmer över alla:)

/Alexandra


Inläggs förslag

Hej!
Sitter här och funderar på vad man skulle kunna blogga om och kom på att jag skulle kunna skriva lite om hästar jag på något sätt har haft men inte har längre.
Vad säger ni om de? Skulle det vara roligt att läsa?
Jag vill ha minst 1 kommentar för att jag ska göra det:)
/Alexandra

Gårdagen

Orkade inte blogga igår men nu känner jag mig full av energi så nu kör vi!
Tänkte berätta lite om gårdagen.
Gick i skolan som vanligt på dagen och hade löpning på idrotten. 3,2km löpning stod framför mig. Jag tyckte det gick riktigt bra med tanke på att jag sprang själv och inte hade hjälp av någon dragkraft, mikis skulle ha varit med! Då skulle vi ha ägt ut alla ;) även fast det bara var jag och 2 till som sprang.
iaf.. Jag sprang 3,2km på 17 min vilket betydde att jag sänkte mitt personbästa med 4minuter!! Träningen börjar visa resultat.
Skolan flöt på fortsatt bra och jag slutade kvart i 3.
Tog bussen till Tomtebo och Mikis där jag hämtade lite saker inför balen som är imorgon -Spännande!
For sen och handlade lite med mamma och sen for vi hem.
Åt middag och sen gick jag ut till stallet och tog in Billy för att bege mig ut på en tur.
.
Mamma körde Billy och jag red barbacka på Jollan.
Billy blev en aning hingstig nu när Jollan var med men det gick ändå bra tillslut.
Jollan var huuuuuur pigg som helst! Vi skrittade bara men Jollan hade nog velat springa i full fart.
När vi kom tillbaka fick hästarna gå ut i hagen igen och så var det dax att ta in nästa gäng.
Jag körde då Foxie och tog Disse på släp.
Dom var båda avslappnade och hade spetsade öron.
Jag tog det bara lugnt eftersom Foxie inte har några skor fram just nu.
Vi mötte en traktor och det tyckte inte Disse om så mycket men allt gick bra.
Jag prövade att öka lite på en raksträcka på hemvägen och hon lyssnade otroligt bra och svarade på hjälperna. :)
Ska bli spännande nu att se om vi kommer med till Lilla Silverörnen som jag anmälde till igår -hoppas!!
-
Resten av kvällen gjorde jag inte så mycket mer än att packa klart allt som jag skulle ha med mig.
/Alexandra

Uppe med tuppen

Godmorgon alla solstrålar!

Det har varit full fart hela morgonen. Mamma väckte mig halv 5 för att jag skulle hålla henne sällskap innan hon for till jobbet. Kände mig riktigt pigg och tog mig faktiskt upp! - ett mirakel;)
Satt vid köksbordet med henne och drack lite te.
Sen när mamma for gick jag ut till stallet och släpet ut fyra underbara små hästar.
Mockade, fyllde vatten, hö och kraft plus sopade inne sen fyllde jag vatten ute och gav dom även hö.
När stallet var klart gick jag in och gjorde mig själv i ordning och nu sitter jag i bilen på väg till skolan:)

Hoppas alla får en toppen dag idag!
/Alexandra


En stor läskig uggla

En ganska cool men lite läskig sak som jag har glömt att berätta för er är att när jag var ute och körde förra veckan såg jag en STOR uggla. Den satt bara där och stirrade på mig och hästarna. Och rätt som de var snurrade den runt huvudet och shit vad rörliga dom verkligen är!
Haha och innan vi såg ugglan så hoppade en hare över vägen precis framför mig:)

Foxan ville verkligen inte stå still då jag skulle försöka fota ugglan så bilden kanske inte är världens bästa..

/Alexandra


monday morning

Nu måste ja börja komma igång med bloggningen känner jag! Men eftersom jag inte vet vad jag ska skriva om så känns det ganska meningslöst, jag menar hur kul är det för er och bara veta vad jag gör om dagarna, inte särskilt kul kan jag tänka mig men.. Kan ju berätta dom roliga sakerna som har hänt när ja inte uppdaterat iaf!
-
I onsdags var jag ledig så då var ja ute och körde Ralle sen på kvällen kom Sandra och då red vi Zputte och Rackarn. Anton kom också efter ett tag. Vi hoppade och det tycker Zputnik är så jäkla kul så han blir nästan för pigg men han är söt. Rackarn däremot hann jag inte hoppa så många hinder med innan han slängde av mig.. Hoppade upp igen och red lugnt ett tag sen bytte jag och Sandra häst och han slängde av henne också men hon red också efter och då skötte han sig. Önskar jag var asbra på att rida så ja bara kunde sitta kvar vad han än gjorde men det är ju råsvårt när man inte är superduktig på att rida.. Aja kul var det iallafall:)
-
Torsdag och fredag var jag med Anton och de hände väl inte så mycket, vi for på kalas på Ostön och på fredan for vi till stan. I lördags hade jag världens migrän på morgonen men for ändå ut och provade Rackarns nya balans. Han var sjukt lat och bara dryg så märkte väl ingen skillnad på balansen då ja inte kunde känna riktigt. Istället for vi ut alla 3 igår och körde intervaller. Rackarn såg bra ut och Rebecca sa att han kändes fin också:) Ralle var jättefin men han travar lite konstigt när man kommer upp i högre farter så då slår han över i galopp, får se om ja hittar någon lösning på det!:) Zputte gick bra som vanligt. Liten kul och läskig sak som hände också, när vi var på väg hem så joggade vi ner för en backe och rätt som de är så tvärstannar Ralle för en älg som springer över vägen och jag flyger framlänges och ramlar nästan av rockarden haha.. Aja klarade mig med några blåmärken på knäna!
-
Sandra ska försöka lära mig hur man får in någon film också så de blir kanske lite roligare!
/Frida

Strålande sol!

Godmorgon solstrålar!

Idag var det lätt att vakna trots den korta sömn jag fick.
Imorse när jag kom till stallet låg 2 av 4 söta hästar ner och sov. -söta!
Släppte ut dom i den tidiga sol skenet och sen gjorde jag hela stallet.
Så det blir skönt tills ikväll då jag bara kan släppa in dom utan att tänka på mockning osv.

Gick in och fixade mig i ordning och nu sitter jag på pappas jobb och väntar på att tiden ska gå så jag tar mig till skolan någon gång.

Idag ska jag försöka komma ut med alla små älsklingar.

Bild på världens finaste foxan!

/Alexandra


 


20 maj 2012

Go'kväll!

Idag har jag bara tagit det lugnt. Det blev en riktig söndags tur med med mina älsklingar.
Jag red flicka och mamma körde disse vi skrittade bara så det blev nästan två timmar:)
Hästarna kändes fina och tyckte nog det var skönt att bara ta det lugnt.
Nu ska jag hoppa in i duschen och sen försöka sova. Hoppas det går för jag har en känsla om motsatsen..:/
/Alexandra


Veckan går i träningens tecken

Hej:)
Veckan har verkligen gått i träningens tecken för min del.
I måndags hade jag idrott som vanligt och sen efter skolan for jag till mikis för att träna.
Vi tog bilden till IKSU. Vi började med att springa 1,8km på löpbandet och sen körde vi mage, rygg, axlar och rodd.
I tisdags red jag mina små älsklingar. Det gick bara bra. var ute i ca 50 min.
I onsdags sprang jag och mikis ca 4,5km och det känder verkligen bra! Nu är jag riktigt taggad till blodomloppet.
I torsdags red jag foxan och mamma körde Disse. Det blev backträning. Hästarna kändes fina och blev mer och mer taggade efter varje backe. hade nog kunnat göra minst 4st till men jag vill börja lite lätt med dom eftersom det var länge sen jag körde backtäning med dom:)
.
Idag har jag varit ute och kört billy. Han var riktigt duktig och han har MYCKET energi i sin lilla kropp.
Känslan man får då man tror att det är söndag och inser att det bara är fredag. -så underbart!!
image description
Jag tror han kommer kunna bli något stort! :)
.
.
Det som hade blivit så bra rivs nu upp ännu en gång... orkar snart inge mer.

/Alexandra

Bilder Östersund

Här kommer lite bilder från Östersund
Fotograf: Mamma och Pelle


Mer bilder kan visas vid intresse:)
/Alexandra

Helt otroligt!

Jag och finfina foxan har blivit inbjudna till Lilla Norbottens Stora Pris!
Det är helt otroligt!
Jag är så sjukt glad just nu:))
Och sjukt nyfiken på vilka andra som har blivit inbjudna:) och som har tänkt att fara dit.
Drömmen fortsätter❤

/Alexandra

 


Långhelg!

Blev ingen update igår då jag helt enkelt inte orkade. Direkt jag kom hem så for jag ut och körde Ralle, det blåste jävligt mycket och var typ rädd att blåsa bort! Körde sju dvärgars och det gick bra utom när Ralle skulle gå förbi en fårhage för den var himla farligt. Vi kom oss förbi iallafall och resten av turen gick jättebra:) När jag kom tillbaka for ja direkt ut med Putte. Han var lat som vanligt när han är själv men kämpade ändå på bra, han är ju inte så tränat än trots allt;)
-
Idag har jag bara varit i skolan. Fått tillbaka engelska B NP och jag fick precis G, tack! Fick även veta att ja fick MVG på svenskatalet så de vägde ändå upp de dåliga resultatet i engelskan.. Sen for vi till Bullmark på kalas och sen till stan och hämtade mamma. Jag körde från Sävar till Bullmark sen från Bullmark till stan! Kände mig faktiskt duktig för jag körde där de var vägarbete och i stan. Mitt hjärta slog typ 1000 slag i minuten men jag klarade de som tur var...
-
Nu har jag även helg eftersom jag är ledig imorgon! Jag ska försöka hinna med att köra Ralle, städa rummet, plugga sen kommer Sandra halv 5 då ska vi ut och rida. Anton kommer vid 6 skulle jag tro så ja hoppas vi hinner tillbaka innan det! Jag och Anton ska träna brännboll eftersom jag ska vara med på yran om två v ungefär!
-
Riktigt dålig bild från när Sandra och Putte galopperade på åkern:)
/Frida

Så var det måndag igen

Hej på er alla!
Nu är det måndag igen.
Helgen har varit bra önskar bara att jag hade fått mer tid med älsklingen.
Jag känner mig verkligen riktigt trött idag och vill att skolan ska gå fort.
Idag kommer mina tappra krigare få vila däremot kanske jag ska försöka jobba mer med Billy.
Nu har jag idrott och vi ska vara ute i regnet.. inte så roligt:(
Efter skolan ska jag fara och träffa den här sötnosen!
/Alexandra

mobil bilder

Jag är så otroligt stolt!

Det här kommer jag leva länge på och nu laddar vi om till den sista maj då det är lilla silverörnen.

Mer bilder kommer så fort jag lägger in dom på datorn:)

/Alexandra


Det blir en lätt resa hem:)

Hejsan!!

Kan inte vänta med att skriva detta inlägg tills jag kommer hem så jag skriver det nu.

Idag tävlade jag i Östersund och hade som sagt 3 lopp.

I det första blev foxan 6 på tiden 1.54,9 och jag var riktigt nöjd eftersom det bara är 1,1sekunder över hennes sulkyrekord och bara våran andra start tillsammans. Hon fick gå in i boxen efter det och ladda om till nästa lopp som var ett 2140 lopp.

Mellan hennes första och andra lopp körde disse sitt lopp men vi blev tyvärr diskade... Han hade 2 galopper men blev ändå diskad.. Sånt är livet och det är bara att ta nya tag igen men det känns lite surt för han sprang på fint:)

Tills hennes andra start hade även min älskade pojkvän och hans syster tagit sig in till travet för att heja på mig:)
Det uppskattades verkligen mycket att jag fick dom som min egna fanclub.
Hon stod på 180m tillägg och först blev det en omstart och sen så skulle det ha blivit en till omstart för flaggvakterna flaggade på den andra hästen i min volt men startpersonalen släppte starten ändå...

Vilket jag tycker är väldigt dåligt av Östersundstravet. De måste bli bättre på att se om någon flaggvakt i tilläggsvolterna flaggar.

Däremot vill jag hylla flaggvakten som stod i min volt då han berömde oss i volten och även sa till oss när klart var. Det var svårt att höra så det uppskattades mycket!

Iaf, då de flaggade från två volter ville inte jag köra på henne från början så hon skulle bli av med en massa nödvändig energi men det blev ingen ny start så då var det bara för mig att börja gasa iväg.
Min fina lilla gumman fick ett hårt lopp då hon i mer eller mindre hela loppet fick gå i andraspår...
Jag blir besviken på kuskar som inte vågar köra med ärliga kort...
Vi sprang på som bara den och snart låg vi som andra häst och tuggade vidare mot ledaren. Hon gick fortfarande i andra spår men hade en häst på sin insida som vid upprepade tillfällen trängde sig utåt.
Vi slutade som 3:a och bara några längder ifrån vinnaren.
Redan i vinnarcirkeln var jag överlycklig och tårarna var väldigt nära.
Men mest chockad blev jag då jag fick se resultatlistan.
Hon hade gått nytt rekord!!!!!!!
1.52,6!!!!!!
Vilken underbar häst jag har! Våran tredje start tillsammans och på vilket sätt hon levererar, jag kan fortfarande inte förstå att det är sant:)
På vilken tid kommer hon landa när hon verkligen är i full tävlings kondition?
Det kommer bli riktigt spännande att se:)
Men viktigast av allt så hoppas jag att hon håller sig frisk och kry.
Om jag inte såg helt fel så gick min lilla gumma snabbast av alla hästarna idag:)

Jag vill passa på att tacka Johanna så otroligt mycket för att jag verkligen fick chansen att köpa denna otroliga häst!

Både jag och mamma svävar som på moln!❤

/Alexandra


Östersund❤

Godmorgon folket!:)

Jag har inte haft tid till att blogga i helgen så tänkte försöka skriva om hur min helg har varit nu.

I fredags jobbade jag till 4 och då tog jag direkt bussen hem.
Det regnade hela fredagen men när jag kom hem hade det slutat så jag bestämde mig för att fara ut med hästarna efter maten. Men tror ni inte att det började regna igen då jag var på väg ut med hästarna?!!?
Sjukt tråkigt men jag for ut iaf.
Jag körde disse och tog det ganska lugnt. Han kändes pigg och fin med spetsade öron:)

I lördags for jag upp till Skellefteå på förmiddagen för att pröva balklänningen jag ska ha om 2 veckor.
Den är jättefin och passade perfekt!
Nu känns det riktigt spännande eftersom det börjar närma sig, hihi
När jag kom hem duschade jag och sen gjorde jag mig i ordning för att fara på middag i Robertsfors. Maten var god:) fläskfilé med svamp/kantarell sås och potatisgratäng - mums fillibabba!
Efter middagen for jag hem och lastade in hästarna i transporten och gasade iväg mot Östersund.

Så nu sitter jag i bilen och ska försöka vila lite innan det blir full rulle igen.
Idag gäller det!
Jag har 3 spännande lopp dom jag väldigt mycket ser fram emot:)

Skriver sen hur det har gått.
/Alexandra


Sorryyyy!

Hej! Blev någon sorts oplanerad bloggpaus från min sida då jag helt enkelt inte haft tid och nån speciell lust, men nu är jag tillbaka! Ja kan ju räkna upp lite vad jag hunnit med eftersom jag inte haft tid att blogga..
*
- Jobbat på stallbacksresturangen förra fredag och lördag
- Heldag på Umåker på söndagen, 5a med en riktigt dålig tid så jag är inte särskilt nöjd Rebecca vet jag inte vad hon blev med honom men en bättre tid iallafall:)
- Varit med Anton och firat valborg
- Plugga
- Tränat häst både hemma och hos Anton
- Varit på 70 års kalas
- Varit på Solängets heldag med Anton(Blomma 5a och 4:a, Rolex 1:a på 2.04.3(!), Zeus diskad, Heba struken från kvalet för oregerlighet... bara o bryta i hop o komma igen)
-
Så ja, jag hoppas ni har lite överseende för att jag inte haft tid att blogga.. men som sagt, nu kör vi igen:)
-
Idag slutade jag kl 2 så då kom farmor och farfar och hämtade mig. Nu har jag varit där och ätit så nu ska ja fixa stallet sen fara ut och köra alla tre, hade tänkt köra i hagen idag ifall det inte är alldeles för blött:)
/Frida

Äntligen fredag!

Nu är det fika -vi gör inget annat :p
Regnet fortsätter ösa ner... Och jag som hade tänkt fara ut med hästarna idag men om det fortfarande regnar när jag kommer hem tror jag inte det blir. Men vi får se:)
Idag blev det inte att bygga på altanen utan vi är inne och fixar. Jag sågar till staketräcken(?) och ska sen slipa till kanterna så det blir snyggt och fint.
Idag blir det även att äta ute för det gör dom varje fredag. Tror det blir på trafikanten och där har dom sallad så det är bra eftersom jag inte äter "snabbmat".
Hoppas dagen går gott eftersom jag vill ha helg.

Ha en bra dag!!

/Alexandra


Vi ser det regna

Godmorgon:)

Orkade inte skriva igår så jag gör det nu istället.
Allt gick bra på praktiken och vi har nu börjat bygga en altan. Får se om vi fortsätter på den idag eller om vi går något annat eftersom det regnar.

Igår när jag kom hem gick jag upp och var med mamma ett tag o väntade på att pappa skulle komma hem med lillgummans nya skor.
Efter maten gick jag ut och skodde henne runt om, nu hoppas jag att jag har fått till den perfekta räseeeerbalansen på henne så det bara är att gasa på söndag.:)
När jag var klar selade jag på henne och tog disse på släp och började gå mot Frida.
Vi körde åholmen som ni redan säkert vet. Körde i normaltempo hela vägen och det gick bra:)
Disse tappade dock en sko.. (typiskt) men i och med det fick jag en idé som jag kanske ska pröva, det blir spännande.
Efter körturen nattade jag hästarna sen fixade jag lite grejs sen gick jag o la mig tidigt.

/Alexandra
Fina foxan!

 


Åholmen

Hejsvej! Uppdaterade ingenting igår då det var ganska mycket. Började med nationella prov sen direkt jag slutade for jag och jobbade till halv 4. Då tog jag en buss till stan sen for jag hem. Körde faktiskt hem också och det gick bra! Det spöregnade men de hindrade inte mig och Sandra från att fara ut med hästarna en liten sväng. Båda körde och vi körde snabb jogg hela vägen. Det gick jättebra:)
-
Idag såg vi på Frankenstein på skolan. En riktigt bra film faktiskt men ska bli drygt att skriva nåt jävla arbete om den.. Efter det så lyssnade vi på 3:ornas projektarbetsredovisningar för att få tips tills när vi ska göra det. Känns supersvårt att veta vad man ska göra.. Aja nåt kommer man väl på! När jag kom hem så for jag till farmor och farfar och åt sen sov jag en stund tills Alli hade skott klart då for vi ut och körde. Det blev Åholmen och vi körde normaltempo hela vägen och de gick bra. Rackarn trivdes med att springa med en tjej hela vägen;)
/Frida

Ingen fin dag..

Goddag:)

Nu är det fika och snart bär det av till garaget för att fylla bussen med en massa material och sen fara och börja bygga en veranda.
När jag kommer hem idag ska jag kanske ut med hästarna. Om jag inte far ut blir det nog en tidig kväll för mig:)

Vädret är inte heller det bästa så det känns verkligen riktigt tråkigt.
Nu ska vi fortsätta jobba.
Skriver mer sen
/Alexandra


Första dagen på den nya praktiken

Allt gick bra idag på praktiken:)
Dom jag var med var snälla och trevliga.
Det blev en ganska lugn dag. Först var vi på ett ställe och då isolerade jag väggar och sen efter lunch for vi till skolan i Bygdeå och satt upp gipsskivor.
Missade precis bussen som jag hade tänkt ta hem men då var de så snälla så dom skjutsade hem mig -snacka om snälla!
När jag kom hem hade det börjat regna -Vilken tur att jag redan hade bestämt att hästarna skulle vila idag:)
Eftersom det regnade fick hästarna gå in direkt jag kom hem.
Jag gav dom hö och sen fixade jag med vattent och höet. Gav dom en tuss hö och sen gick jag in och började med maten.
.
Jag tog nyss en lång och skön dusch så nu är jag redo för sängen.
Imorgon väntas mer jobb och det ser jag fram emot, hoppas bara att vädret håller sig fint.
/Alexandra

lite nervös

Godmorgon!
.
Nu kommer snart bussen och då bär det av mot min nya prkatikplats.
Känner mig lite nervös men det ska nog gå bra:)
Hästarna kommer nog få ha en vilodag idag eftersom jag inte vet när jag slutar och så.

Arkivbild på min knäppis!
.
Hoppas alla får en toppendag!

/Alexandra

körtur med Frida

Som ni redan vet så körde jag och frida med varandra idag.
Jag körde Disse och hade lillgumman påsläp idag igen eftersom Rackarn och Disse går ungefär samma tider hemma på träning.
Han var iaf väldigt lung och fin idag, nästan lite lat när vi värmde men på hemvägen blev han som en raket. Jag satt och körde på långa tömmar medans frida satt och höll igen sin häst.
Förut var Disse sån också, att oavsett vilket temop vi körde i fick jag ligga raklång aom honom men nu med tiden så har han börjat bli mer lugn och avslappnad -underbart!
Vi tänkte köra intervaller med hjälp av vägsidostolparna (orange med reflex) men eftersom nästan alla var ner plockade så blev det lite svårt, haha. Men det gick ganska bra ändå :)
Vägen var väldigt gropig och det hatar Disse då han gärna vill hoppa över alla och när han gör det har han inte kontroll på sina små ben... Men det gick ganska bra ändå blev någon galopp pga det men jag är nöjd ändå.
Nu laddar vi för fult inför söndag.
.
Nu ska jag krypa ner i sängen och webba med min älskling<3
Imorgon bär det av till min nya praktikplats. känner mig nervös men det ska nog gå bra:)
.
Godnatt alla fina läsare
/Alexandra

Träningsrunda med Alli

När jag hade ätit gick jag ut och selade på Rackarn. Han är fett dryg mot mig och det hatar jag haha. Han kan verkligen inte stå stilla men de kan han med Rebecca..  Aja tur han är söt;) Satte på honom boots fram idag och det gick bara bra. Jag och Alli värmde upp Vitnäs sen körde vi intervaller på Sladanvägen. Rackarn var superduper pigg hela vägen och hade svårt att slappna av mellan intervallerna. Enda gångerna han hoppade var för några gupp så det var ju bra. Bakaktionen såg och kändes mycket bättre än förut så jag hoppas det fortsätter så!
-
När jag kom tillbaka så ryktade jag Ralle lite, de är verkligen det bästa han vet haha!
-
Nu ska jag sätta mig och skypa med älsklingen plus kolla lite gamla engelska np då jag har prov imorgon..
/Frida

mat i magen

Hej!
Väntar just nu på att maten ska bli varm så jag lite snabbt kan äta den och sen gå ut till stallet för att köra med frida. :)
.
Efter skolan idag gick jag ner på stan för att fördriva tiden lite tills bussen skulle gå och då blev jag så sjukt sugen på mjukglass men eftersom jag ska vara riktigt nyttig nu ett tag framöver så var det bara att bita ihop och titta åt ett annat håll då de kom personer med glassar i handen.
Längtar inte ni till att det ska bli sommar så man kan sitta i solen och äta en mjukglass? :)
/Alexandra

Äntligen har listorna kommit!

Nu finns äntligen listorna ute!!:)
Det blir 3 spännande lopp så det är bara att gasa från start!
Önska mig gärna lycka till! :)

För att se alla lopp ---> http://www.sptf.nu/startlistor/Os_120513.PDF
/Alexandra

Mer bilder från Umåker

Här kommer lite mer bilder från umåker:)
Mamma var snäll och var fotograf.
Enjoy!




/Alexandra

Den eviga väntan på att starlistorna ska komma...

Som rubriken lyder så sitter jag just nu och väntar på att startlistorna till östersund ska komma.
Jag vill se startlistorna nuuuuuu!!
Det känns alltid som en evig väntan även fast det ibland knappt tar en dag från det att man anmäler.
Anmälan gick ut igår kl 18.00 så då borde startlistorna komma idag, frågan är bara när?..
.
Tok ponnysar!
/Alexandra

Sjuk igen?

Godmorgon på er alla!

Jag har tidigare varit förkyld men trodde jag var på bättringsvägen men jag hade fel... När jag vaknade imorse hade jag sjukt ont i huvudet och halsen, så ont att jag egentligen bara ville ligga kvar. Men jag tog mig upp och nu sitter jag på skolan. Hoppas dagen går fort för annars orkar jag inte..

Idag ska som sagt jag och Frida följas åt på en intervall tur. Jag tror jag kommer köra disse och får jag se om jag tar lillagumman med på släp eller om hon ska få vila idag.

Hoppas alla får en bra dag!:)

En bild på vitamin dagen han for till sundsvall:)

/Alexandra


Soliga tisdag!

Slänger in ett inlägg nu på morgonen. Jag ska börja uppdatera mera känner jag! Måste bara ha saker att skriva om så kommentera gärna vad ni vill att vi ska skriva om som Alli redan har sagt:) Idag slutar jag sent och när jag kommer hem ska jag och Alli ut och köra. Jag ska köra Rackarn och det blir nog intervaller. Sen får vi se om jag orkar fara ut med någon annan:)
-
På lördag är det ju V75 på Dannero och då är de också ett ponnylopp som Rackarn ska starta i. Bara ladda och hoppas på de bästa även om de är iaf minst 1 svår emot...;)
-
Jag och Mysan för väldigt länge sen! Observera Jollan som dricker där bak;)
/Frida

mystur

Go'kväll!
.
Idag blev det en mystur för mig och hästarna.
Jag körde Disse och lät Foxan gå på släp.
Disse var ovanligt tittig och kunde inte riktigt koncentrera sig från början men han skärpte till sig på hem vägen och sprang på väldigt bra!
Foxan som jag anser egentligen inte tycker om att gå på släp, eller hon blir otroligt seg då, lunkade på väldigt bra och ville nästan springa breve istället för bakom.
Efteråt stretcha jag båda hästarna och jag tror dem ändå tycker det är skönt för annars skulle dem väl inte stå blickstilla?
släppte ut hästarna i hegen igen och gick in och åt lite mat. Jag orkade inte göra någon middag så jag värmde bara rester...
När mamma kom hem for vi direkt och hämtade hö. Jag passade på att köra både dit och hem.
.
Nu sitter jag vid datorn och tänkte försöka börja på den sista inlämningen vi kommer ha på historian men om jag känner mig själv rätt så kommer jag inte lyckas få ner många rader idag..
Vilken tur att den senast ska vara inlämnad den 1 juni.
.
3 bilder på Jasper från helgen.
Mer bilder kommer inom kort!

/Alexandra

svar på lite frågor:)

Eftersom jag fick så mycket respons på mina inlägg underdagen så tänkte jag ta mig tid att svara på några kommentarer :)

kingen om Det ser ut att bli en fin dag idag!:
Det är bara en vanesak... Dvs du e bara ovan att äta pannkaka :p
Svar: haha jadu "kingen"... både du och jag vet att jag är mycket bättre än dig!

Johanna Olofsson om Godmorgon:
Vad söt hon är:-) Undrar vad det är hon säger?;)
Svar: Världens finaste! Ja det skulle vara väldigt roligt att veta:)

anonym om Bilder från Umåker:
har du skaffat en ny dress?:)
Svar: Både ja och nej :)

Anonym om En fråga...:
Frida skulle kunna uppdatera lite oftare
Svar: Ja de tycker jag också!

mamma om En fråga...:
JA. Det är han våran lilla bebis
Svar: Ja det är han och kommer nog alltid att vara det!

Mikis om En fråga...:
Skriv om exakt vad du själv vill så blir det nog bra. För mig räcker det gott och väl att bara höra hur din vardag är :) Puss på dig!
Svar: Tack och vad glad jag belv över att läsa din kommentar!
Då fortsätter jag med vanliga vardags inlägg:) <3

Jag blir otroligt glad över alla kommentarer som trillar in här på bloggen så fortsätt gärna med det! :)
men en sak som skulle vara roligare var om "anonym" vågar skriva vem den är ist:)
/Alexandra


Bra dag

Dagen började i Övik för jag sov hos Anton. Tog tåget och var på skolan kl 9! Känns asnice att kunna sova längre i Övik än vad man kan hemma hos mig när jag har sovmorgon;)
-
Efter skolan for jag ut och körde Zputnik och Ralle. Det blev Sladan+Vitnäs för den vägen var hyffsat bra:) Zputte var seg men duktig ändå:) Ralle var imponerande faktiskt, ändå fast han var själv skötte han sig perfekt, lyssnade på precis allt och var inte så fjantig som han brukar:) Om vi leker optimister så kan det möjligen bli kval den 19e;)
/Frida

sorryy!

Hej! Blev någon sorts oplanerad bloggpaus från min sida då jag helt enkelt inte haft tid och nån speciell lust, men nu är jag tillbaka! Ja kan ju räkna upp lite vad jag hunnit med eftersom jag inte haft tid att blogga..
*
- Jobbat på stallbacksresturangen förra fredag och lördag
- Heldag på Umåker på söndagen, 5a med en riktigt dålig tid så jag är inte särskilt nöjd Rebecca vet jag inte vad hon blev med honom men en bättre tid iallafall:)
- Varit med Anton och firat valborg
- Plugga
- Tränat häst både hemma och hos Anton
- Varit på 70 års kalas
- Varit på Solängets heldag med Anton(Blomma 5a och 4:a, Rolex 1:a på 2.04.3(!), Zeus diskad, Heba struken från kvalet för oregerlighet... bara o bryta i hop o komma igen)
-
Så ja, jag hoppas ni har lite överseende för att jag inte haft tid att blogga.. men som sagt, nu kör vi igen:)
-
Idag slutade jag kl 2 så då kom farmor och farfar och hämtade mig. Nu har jag varit där och ätit så nu ska ja fixa stallet sen fara ut och köra alla tre, hade tänkt köra i hagen idag ifall det inte är alldeles för blött:)
/Frida

En fråga...

Jag har en fråga tills er alla som följer min och Fridas blogg och det är vad skulle ni vilja läsa mer om?:)
Snälla kommentera och säg vad just du vill läsa om för att den här bloggen ska bli bättre!:)
/Alexandra

Han är inte som alla andra, han är speciell❤


Ändrade planer

Det blev ändrade planer...
I hem springtur idag utan det blir att åka hem nu och ta en promenad på ca 4km.
Sen blir det nog jag som lagar middagen idag, får se vad jag hittar på:)
/Alexandra


Det ser ut att bli en fin dag idag!

Hellu:)

Har just ätit klart, tvingade i mig pannkaka -usch!!
Men man måste ju äta för att överleva.
Nu blir det att sitta och göra ingenting i 50 min för att sen ha engelska och historia.

Vädret börjar bli riktigt fint!! Solen skiner och himmelen är klarblå med några vita fluffiga moln på. Riktigt härligt!
Det känns som att det kommer bli en bra dag för en springtur.

Ha en bra dag!
/Alexandra


Godmorgon

Godmorgon på er!

Imorse när jag vaknade såg jag att solen lyste in i mitt rum och blev då glad och tänkte att äntligen kommer sommaren! Men jag hade fel... Ute var det kyligt och någon minusgrad:(
Men underlagen tror jag att det kommer kunna bli riktigt fint så det håller jag tummarna för!

Foxans förra ägare har berättat att hon kan gå och småprata ute i hagen, inte gnägga utan mer som ett dovt kuttrande(?) men jag har inte hört henne höra det fören idag.
Så söt hon är!! Där gick hon runt mig i hagen och gjorde sitt speciella läte. :)

Idag får jag verkligen inte glömma bort att anmäla till Östersund. Är det någon mer som har tänkt att fara dit?:)

/Alexandra
Slänger in en bild på mina underbara ponnysar❤


Bilder från Umåker

Slänger snabbt in några bilder från tävlingarna på umåker.
Enjoy!
Bilderna är tagna av Emma Bäcklund.




Tack så jättemycket Emma för de fina bilderna!
.
Om det var någon mer som fotade på Umåker den 29/4, Lopp 3 (röd) hästnr 6 Umetrollets Desoto och Lopp 8 (lila) hästnr 12 Dar's Foxtrot så får ni jättegärna skicka bilder till mig, [email protected]
.
/Alexandra

Mer om dagen

Tänkte jag kunde berätta lite mer om själva dagen.
Den största delen av dagen har familjen fixat med ved.
Lite små träd har kapats, en ny "vedbacke" har fixats och slutligen blev det att klyva lite ved till den nya backen.
Jasper har varit som på moln. Han har fått köra både grävmaskinen och traktorn! Ojojoj vad han går och pratar och är glad när han får hålla på med det.
Ibland får jag sjuka "olycks- tankar/syner" och det fick jag idag när vi höll på att klyva veden. Jag fick upp en bild i mitt huvud om "tänk om nån råkade fara in med handen eller armen i klyven och få den avklyvd." det är verkligen inte roligt när detta händer för jag kan inte sluta tänka på det och då blir jag rädd...
USCH OCH FY!
.
Jag personligen tycker inte om vedarbete men hjälpte till så gott jag kunde. Var även nanny så det underlättade lite, även om det inte alltid är lätt att ta hand om barn.
.
Vädret har verkligen varit hur sjukt som helst idag!
Först är det sol och fint väder men plötsligt så kommer det en massa mörka moln och börjar blåsa som bara den, stundern efter det börjar det hagla för att sedan börja regna. inte nog med att vi har haft alla väderlag idag det har även varit en mix av allt tillsammans. Så sjukt att det kan vara strålnade sol men ändå hagla/regna hur mycket som helst..
Ge mig sommmar nu!
.
Det blev en riktig söndagstur idag med hästarna -Mysigt!
Det blev ca 1 timmes skritt och sen ca 30 min trav i blandat tempo.
Jag fick med mamma ut så jag red Disse och mamma körde Foxan. Hästarna var mycket pigga och glada. På slutet fick de speeda lite och oj så stolt jag blev över Disse! Fast han hade sin tjock-klump till matte på ryggen sprang han på i ett riktig bra tempo!!!! och han höll sig i trav!
Jag har sagt det förut men jag säger det igen, nu som 8-åring börjar han fatta vad det hela går ut på! och det gör mig så glad.
Båtsman fick också följa med ut och springa. Foxan har blivit så otroligt mycket bättre när det gäller hundarna, man blir som glad. :')
.
Nu ska jag duscha sen göra klart en läxa och efter det krypa ner i sängen.
.
Hur säger man till någon som betyder allt för en att man blev väldigt ledsen och besviken på den då allt man ville var att höra dens ljuva röst?...
.
/Alexandra

Hard work

Hellu:)

Idag är det inte en vilodag som söndagen förut var utan idag är det hard work work som gäller.
Mikis o Pelle med barn, plus krille är här för att hjälpa till med ved så då blir jag nanny och även vedarbetate.
Ved är inte min specialité.. Hatar det!
Ska försöka få ut mina små älsklingar på en mysig söndagstur idag också, får se om jag får med mamma ut:)

Hästarna var dom galna imorse när jag släppte ut de, bockade och galopperade i full fart över hela hagen -knäppisar! Vårkänslor?

/Alexandra


Rubrik..

Hejsan!!

Det har blivit lite bloggande på sista tiden men det är svårt att blogga när man inte känner någon motivation till det.. Jag har sagt det förut, men säger det igen, jag ska verkligen bli bättre!
Har verkligen ingen aning om vart Frida har tagit vägen men hon kommer väl tillbaka med tiden:)

Igår var trodde jag att jag skulle ut och köra med Frida men hon hörde aldrig av sig så då for jag och mamma ut på en tur. Jag red fina foxan och mamma körde disse.
Jag red i montésadeln och det gick bara bra!
Jag har inte bestämt mig än men jag kanske ska anmäla henne till montén i Östersund. Dock tyckte jag hon var lite tung i munnen igår när jag red henne så jag vet inte än.. Har på mig till måndag kväll att bestämma mig för om de blir monté eller inte.
Disse var fin stundvis, pigg och framåt vs. galen och galoppig. En sak som gör mig glad är att han gör mer och mer framsteg min lilla bebis.

Idag har det verkligen inte varit nå fint väder.. Det snöade inatt och snön ligger fortfarande kvar, även om den är påväg att smälta bort pga regn. Det är så otroligt tråkigt när vädret är som det är. Hästarna fick iaf vila i och med vädret plus att jag inte känner mig 100% frisk. Har ont i huvudet och halsen måste bli bättre tills imorgon då jag och mikis nog ska träna.

Har inte så mycket mer att berätta just nu. Får se om jag slänger in ett till inlägg lite senare:)



Min fina lilla flicka!❤

Vad tycker ni, hiss eller diss till det röda huvudlaget?

 

/ Alexandra

 


NP

Hej!

Gjorde nationella i ca 50 min den gick jag. Hoppas det gick bra annars orkar jag verkligen inte med skolan..
Tog bussen till mikis direkt efter och nu är vi på BVC med Enya:)
Efteråt ska vi nog till haga för att skissa på milis nya tattoo.
/Alexandra


Godmorgon solstrålar!

Solen lyser och fåglarna kvittrar, vilken underbar morgon!
Idag står det nationella på schemat. Känner mig verkligen inte taggad men jag ska ändå göra mitt bästa:)
Får se sen när jag kommer hem hur det blir med hästarna, om de får en vilodag eller inte.

/Alexandra
Hästarna var så söta imorse❤


känner mig så dålig..

Hej och förlåt!
Förlåt för att jag har varit sjukt dålig på att uppdatera.. det har som bara inte funnits tid eller ork men jag ska försöka hitta både tiden och orken nu igen! :)
.
Kan berätta lite om i söndags då det nämligen var årsdebut för mig och mina små älsklingar.
Disse blev 4 och sänkte hela 5 sekunder!! så jag är riktigt stolt över han. Jag är vet att han hade kunnat sänka ännu mer och plockat in mer till en bättre placering men eftersom han hade 2 diskningar på rad så ville jag köra safe med honom så att han inte skulle bli för hetsig och behöva kvala om. Man jag är som sagt nöjd och nu som 8-åring verkar han äntligen förstå vad det hela går ut på :)
Foxan blev tyvärr oplcerad men jag är ändå väldigt nöjd!
Det var våran första start tillsammans, många hästar med och mycket tillägg. vi hann helt enkelt inte fram plus att det gick fort i täten. Jag är sjukt nöjd ändå eftersom hon gick bara 4 sekunder över sitt rekord. :)
Nu är vi verkligen redo för sommarens alla tävlingar!
Vi börjar redna ladda on inför den 13/5 då det förhoppningsvis bär av mot östersund.
.
Bilder ifrån tävlingen kommer upp på bloggen inom kort:)
.
Idag körde jag Foxan och hade Disse på släp. Det blev lite intervall körning. Båda var pigga men Disse var ett monster på hemvägen.... Ingen dag är den andra lik med mina små knäppisar.
Jag och Billy har också varit riktigt duktiga! Gick en promenad på 4km och han har en massa energi i kroppens som bara vill ut så nu bilr det att börja jobba mer med honom.
.
Kan även passa på att säga att jag har fått en ny praktikplats vilket känns roligt. Lite nervöst eftersom jag kommer känna mig väldigt ur form de första dagarna med tanke på att jag inte har haft en praktikplats på ganska länge nu. Men de ska nog gå bra ändå:)
.
/Alexandra

RSS 2.0