Lördag

Hej!

Idag har jag och Pelle bara tagit det lugnt. Det är så skönt att ha min älskade pojkvän här hos mig❤

Idag kom även Ella, Jimmy och Tove ut till oss för att pyssla, mycket roligt!

Har även ryckt in som hovslagare åt Rebecca för rackarn hade tappat ena skon så då slet jag andra och jag säger bara en sak, han kan inte vara rolig att sko så mycket han bråkade bara av att jag skulle rycka en :p

Nu ikväll har jag och Ella varit ute på en mystur med bästa disse och det uppskattades utav alla :)

Nu ska jag se film och mysa med min älskling!❤❤
/Alexandra


Äntligen fredag!

Hejsan alla glada :)

Det var egentligen tänkt att hästarna skulle vila idag eftersom jag skulle gå ut med Frida, hon fyllde år i onsdags men det gick inte som planerat så jag blev kvar hemma ist.. Tråkigt då jag var inställd på en trevlig fredagskväll.
Istället så har jag tänkt att fara ut på en kvällstur med mina små änglar❤

Skriver sen om hur turen gick!

/Alexandra


Gårdagen

Jag hann aldrig blogga igår så då tänkte jag göra det nu istället :)

Igår så skrev jag att jag skulle sluta 2 men jag slutade redan halv 2, ännu skönare!
Efter att jag hade slutat gick jag en sväng på stan och sen tog jag bussen hem.
När jag väl var hemma gick jag nästan på en gång ut i stallet för att fixa inför kvällen så när stallet var klart gick jag in och åt och sen bestämde jag och Frida att vi skulle fara ut på en liten sväng tillsammans.

Jag körde min älskade stjärna och Frida körde ralle.
Vi bestämde att vi skulle köra vitnäs så när jag var klar började jag skritta genom byn och mot Frida. Disse var fin och väldigt framåt:)
När vi hade kört en bit kom det en lös hund springandes och ägaren skrek "vänta" och eftersom varken jag eller Frida visste om hon menade oss eller hunden så stannade vi.
När vi hade kört vitnäs skulle Frida hem igen men jag fortsatte till skadan med disse och lät han sträcka ut, Gud så fin han börjar bli! Men det finns fortfarande mycket att jobba på.
Väl hemma i stallet igen stretcha jag honom och så fick han på sig ett halstäcke.
Han är så söt för nu behöver man inte längre godis för att stretch halsen men han blir så ledsen om han inte får det.. :)

/Alexandra


Näsvallens Milo

Näsvallens Milo
Valack f. 1993
E. Annelunds Doc U. Marabell UE. H'noss
Rek. 2.55,0
4125kr

Milo är egentligen min brors första häst men då han inte längre håller på med hästar fick jag ta över honom.
Mille som han även kallas är en väldigt speciell liten häst. Man kan jämföra honom med Mulle från min häst- tidningen. Ena dagen är han som en cool gammalgubbe och nästa dag är han som en liten bebis som är rädd för det mesta.
Jag och milo har varit med om många skenturer under årens gång.
Den gången som jag kommer ihåg mest var då vi var på umåker en gång för att en tjej i stallet vi hade hästarna i då höll på att ta licensen.
Det skulle köras två provlopp. I det ena skulle jag köra milo och i det andra skulle jag köra Domill, en supersnäll hingst som vi hade då.
Jag värmde Milo på banan och jag tror det var höst för det blåste löv runtomkring. Självklart så var han på sitt rädda humör den dagen.
Vad tror ni hände när det blåste några löv framför hovarna på honom?
Jo han blev jätterädd och då menar jag verkligen rädd!
Så där for vi i världens sken runt banan, jag var ganska liten då så det var läskigt men mamma ropade från sidan av banan att jag skulle fortsätta driva på honom, så det gjorde jag. Efter några varv ville han sakta av tyckte han men då fortsatte jag bara att driva på tills jag sa åt honom att stanna och då gjorde han det.
Det var på skakiga ben som jag klev ur den sulkyn. Jag började gråta när jag stod på fast mark igen och mamma sa att jag skulle behöva köra han i båda loppen eftersom den där tjejen inte längre vågade köra honom.
Just då ville jag absolut inte köra något lopp med honom! Men efter ett tag så bestämde jag mig ändå för att göra det och det är jag idag väldigt tacksam för att jag gjorde!
Även fast jag och Milo inte här det starkaste bandet mellan oss så är det ändå jag som har satt hans rekord :)
Milo är som sagt en väldigt speciell häst men även så rolig med sina små knasigheter.
En av hans special grejer är att vill han gå åt ett visst håll när man har han i grimskaft så går han, utan tvekan! Det spelar ingen roll hur mycket man än håller emot, han tjurar ihop och går dit han vill ändå!
En annan rolig sak med honom som man med åren har lärt sig att skratta åt är att man man ska lasta på honom på transporten så är han väldigt tjurig från början men får han bara stegra en gång så går han sen snällt in som ett litet lamm.
Han är en riktigt fin häst men väldigt speciell.
/ Alexandra

Fin dag!

Hellu!!

Imorse hade jag utsläppet, som jag har nästan varje morgon.
Vanligtvis när jag tar ut hästarna brukar jag mocka och fixa i ordning det mesta inför kvällen men imorse var jag så trött så jag gick typ i sömnen.. Tryggt, ne inte så mycket.

Jag for in till stan med pappa och har varit hos mikis. Vi var ute på en skön promenad med lilla Enya :)
Nästa vecka ska jag och mikis börja träna, det ser jag fram emot!

Just nu sitter jag i skolan och ska strax börja en kurs som heter säkra lyft och den ska hålla på tills 2 ungefär efter det slutar jag, så skönt!!!!
Då ska jag nog gå en sväng på stan och sen ska jag hem.

/Alexandra


Storegårds Pimino J:r

Tänkte berätta om den häst som har stått mig närmast under tiden jag har hållt på med hästar, nämligen Junne.
2007 fick jag och Rebecca varsin shettishingst efter Gläntans Domino. Jag fick Junne och hon Månstorps Lordi. Lordi blev för stor så han var vi tvungen att sälja så nu är han i Finland och har det jättebra! Junior var precis 107 cm som de får vara så han blev kvar och jag hade tänkt köra in honom. Han kastrerades och jag började tömköra honom. Efter ett tag så kom jag av mig för att jag fick så mycket annat plus att jag inte trodde på mig själv att jag skulle klara av det.
-
Efter många om och men så tog jag tag i det igen och jag körde in honom vintern 2010-2011 utan problem. Sen var det bara att träna på och hålla tummarna för att han skulle kunna kvala. Jag var för gammal för att köra honom så Rebecca kvalade honom i april förra året och de klarade han på 3.24. Sen blev de debutseger på Solänget på 3.12. Då sprutade glädjetårarna och man fick bekräftat att man faktiskt lyckats! Säsongen fortsatte och han tog 6 segrar på 11 starter och var aldrig sämre än 3a. Idag har han ett rekord på 2.49 men har tränat mycket lägre tider.
-
Tyvärr blev Rebecca också för gammal så vi var tvugna att sälja honom. Nu bor han hos Tilde och Cajsa Buhlér i Sundsvall och jag vet att han har det jättebra! Igår fick jag också veta att han var mätt till 107 cm igen så han får alltså fortsätta tävla! Det ska bli så roligt och se min lilla älskling ute på banorna igen.
-
Ja skulle kunna sitta och skriva om allt vi gått igenom i evigheter men nu har ni fått veta vem de är iallafall och det är bara att fråga om ni vill veta mer.

Bebiis

Vasa, Finland 2011

Lycksele 2011

Lycksele 2011

Östersund 2011

Svar på fråga

Matilda Edlund :) om Vitamin:
Han är så sjukt söt och verkar as snäll! Helt klart en av mina drömponnyer! :')<3

Svar: Ja Vitamin eller Vitte som han mest kallas här hemma är den absolut snyggaste shettis jag har haft om man inte räknar med hans pappa som jag tyvärr bara hann ha i tre dagar eller så....
Han är verkligen otroligt snäll för att vara "hingst" nog för att alla mina hingstar jag har eller har haft är i stort sett lika snälla som han :)
Jag har en princip med hingstar och det är att de ska vara hanterbara De ska inte få hålla på att tro att de kan göra vad som helst för att de är hingstar utan de ska kunmna uppföra sig var som helst.
Han är verkligen en drömponny och jag hoppas verkligen nån travintresserad verkligen får upp ögonen för han så han får visa vad han går för!
Jag hoppas verkligen att den rätta kusken dyker upp och inte blir stoppad bara för att han just är en  "hingst"  för skulle man inte veta att han var hingst skulle man lika görna kunna tro att han är en snäll gammal valack :)
Hoppas det var tillräckligt med svar på din fråga :)


/ Alexandra

Svar på fråga

Matilda Edlund :) om Umetrollets Billy:
Vilken ras är han? :)

Svar: Billy är en liten och söt Shetlandsponny. Han är världens gosigaste och skulle han bara få hade han satt sig i ens knä när man gosar med honom!
Hoppas svaret räcker annars är det bara att du frågar igen :D


/ Alexandra


Kvällstur

Hej!

Idag har jag varit på pegasus i Umeå och köpt sommarskor till Disse. Det var riktigt roligt för det betyder att det inte är vinter längre utan våren är här!!!
Sen nu ikväll var jag och min stjärna ute på en kvällstur, riktigt mysigt!
Jag körde till floris och tillbaka i ett normaltempo.
Nu ska jag ska jag sova, godnatt:)

/ Alexandra


Svar på fråga

Johan om Mina små vänner:
Visst har zputnik några helsyskon som har gått rätt så bra?:)

Svar: Ja helt rätt! Vet dock bara en och han heter Zeus. Det är Zputniks lillebror och har gått ungefär samma tid fast lite snabbare och de har ungefär samma prissumma. Han är från solänget och jag har mött honom några gånger. De är lika på färgen och så men storleken och travet kan jag inte riktigt påstå är lika. Det som är de coola i de hela är att ägaren är Anton Söderkvist och det är min pojkvän haha! Så jag har kört både Zeus och Zputnik och dom har samma power och är riktigt roliga att köra!

Hoppas svaret räckte och att du inte visste detta innan;))

Här är två bilder på Zputnik och Zeus på solänget då Zeus vann och Zputnik blev tvåa!




//Frida

Grattis Frida!!

Ja må du leva ja må du leva.. Hurra hurra hurra!!
Grattis Frida på 18-årsdagen hoppas den blir så awesome som min egna 18-årsdag blev :)
Och på fredag då jävlar;)

/Alexandra


Umetrollets Billy

Umetrollets Billy
Hingst f. 2007
E. Domill U. Mysan UE. Bravo v. Spuitjesdom
Ostartad

Billy är våran egen uppfödning och han äger jag tillsammans med min brorsdotter så förhoppningsvis kommer han ut på tävlingsbanorna om något år :)
Billy är väldens gosigaste, snällaste och Mysigaste, precis som sin mamma!
Just nu står han tillsamman med Vitamin på en stor gård men kommer snart hem igen då han ska kastreras och börja tränas på allvar, det ser jag verkligen fram emot.
Han är lättlärd och är positiv till allt så det är riktigt roligt att hålla på med honom!
Har tyvärr nästan inte några bilder på honom och inte så mycket att skriva om honom eftersom han är våran lilla bäbis fortfarande...
/ Alexandra

Kul dag!

Idag var jag hemma för att Ralle skulle åka till Djäkneboda och mätas. Antons pappa kom och hämtade mig kl 9 ungefär så hann inte göra så mycket innan de. Han blev mätt till 118,8cm alltså är det en mycket liten pojke jag har! Jaja jag älskar honom lika mycker för de.
Efter de frågade jag  Sandra om hon ville fara ut och köra med mig ikväll och som tur var ville hon det. Hon körde Rackarn och det gick verkligen hur bra som helst ändå fast det var första gången som hon körde! Hon uppskattade det och jag hoppas att hon vill komma tillbaka fler gånger när rebecca inte har tid, så tack för sällskapet! Vi körde rätt lugnt och hästarna kändes fina.
Nu ska ja gå och fira min sista kväll som 17åring med lite korvstroganoff, MUMS!
Lite dåliga bilder från idag:

// Frida


Stallet

Har just gjort klart stallet till ikväll.
Det blev ett kort inlägg men jag ville mest bara pröva blogga från mobilen :)

/ Alexandra


Vitamin

Jag tänktebörja med att presentera Vitamin

Vitamin
Hingst f. 2001
E. Spex U. Vittja UE. Jolly Roger of Marshwood
Rek. 2.58,1k 3.01,7ak
18  3-3-3  4200kr



Min och "Vittes" saga började 1 september 2005 då jag en kort tid innan det hade fått upp hans godkända pappa Spex men eftersom Spex aldrig hade åkt längre transportsträcker förut och inte många kortare sträckor heller draddades han tyvärr av transportsjuka... Jag hann ha honom i tre dagar innan han dog i min famn...
Så då bestämde sig mamma och Vitte dåvarande ägare att jag skulle få pröva tävla Vitamin!
Upp kom en liten shettis med lååång man och svans, han var otroligt fin, dock var det väldigt mycket bebis i han men redan då var han underbart snäll även fast han var hingst.
En sommar då han och Desoto gick tillsamman så lekte de väldigt mycket med varandra och de hade så roligt när de bet av varandras manar och pannluggar så Vitte såg ut som en punkare och ute på tävlingsbanorna kunde man höra folk som trodde att vi själva hade klippt han så eller vissa som sa att det såg väldigt roligt ut.
Vi hannmed 2 fantastiska säsonger tillsammans ute på tävlingsbanorna och hade jag bara kunnat skulle jag än idag tävla med honom för han är så underbar!
Steget han har och den travsäkerheten är inte alltid så lätt att hitta men det har han och han bryr sig inte ens om ston på tävlinarna för då är han koncentrerad på sin uppgift!
Väl hemma i stallet är han världens gospojke, gnäggar då man kommer in i stallet och älskar att stå i centrum!
En ganska rolig sak med han är att han vet att han är snygg :)
I somras var jag på en utställning med han och han fick 39p bara en poäng ifrån guld men de tror jag han lätt kan fixa om han själv bara vill!
Just nu står han tillsammans med Billy på en stor gård med kor och får och bara har det bra.
Men jag skulle vilja ha ut honom på travbanorna igen så han får en ärlig chans att visa vad han verkligen går för så därför söker jag nu en som skulle vilja leasa honom, helst på en längre tid men det får man väl se.
Det är inte snällt för han att inte låta honom göra det han verkligen älskar bara för att jag har blivit för stor för honom.

/ Alexandra

Mina små vänner

Hade nu tänkt ha en presentation av vilka hästar som jag har här på gården!

Zputnik II
Valack 15 år
e. Bandit u. Zäta ue. Manfred
rek. 2.08,1
91 3-5-6 9850kr
-
"Putte" som jag kallar honom fick jag 2007. Han är världens snällaste lilla köttbulle. Han vill aldrig någon illa och ställer upp på allt. Eftersom jag hade två 1åriga shettishingstar med honom i så tränades han ensam till en början och det gick bra. Men sen när jag började träna med Alli så upptäckte jag att det inte var så lätt att köra honom plötsligt. När han tränade med andra blev han en helt annan häst och han gick inte att kontrollera. Han var stressad och fick panik direkt det kom någon på utsidan så då blev det många skenturer. Rebecca slutade då och träna honom så då fick vi tid att bygga upp förtroende för varandra och tillslut så kunde han skritta och någon travade förbi honom utan att det blev panik.
-
Han är en riktig räser och han älskar att tävla. På tävlingar är han fortfarande väldigt laddad från start så det kan vara svårt att kontrollera honom då men det har blivit mycket bättre. Han är en häst som inte tål stress utan man måste vara lugn annars går ingenting. Så ja, vi har gått igenom väldigt mycket men tillsammans har vi ändå tagit 1 seger och några andraplatser och vi kämpar och har kul! I vinter har han inte blivit tränad då jag inte haft riktigt med tid men jag hoppas kunna börja så snart som möjligt! Ett annat hinder som har stoppat oss är att han har en sjukdom så han hostar väldigt mycket under vinterhalvåret och lite på våren och då känns det inte rätt att sätta igång honom. Men som sagt jag hoppas kunna tävla honom i sommar och vårat mål är nog bara att ha roligt och försöka sänka rekordet för det vet jag att han kan!

Putte i Skellefteå 2011

Zputnik på Dannero

 

Revansch

Valack 4 år

e. Gumino u. Lilla Rinnd ue. Parat

Ostartad

-

"Ralle" som han kallas är en liten trevlig kille som jag har lånat av Emma Ottosson. Han är väldigt omogen men har har ändå mognad på sig sen han kom. Han är yngst av alla men styr ändå över alla i hagen. Han tror att han äger världen och att han ibland får göra som han vill. Men han är rolig att hålla på med och han är väldigt lättlärd. Jag har nu tränat honom några månader och det går sakta framåt. Han är väldigt lat och förstår inte alls varför han ska springa men poletten måste liksom trilla ner tror jag. Förhoppningsvis dröjer det inte hur länge som helst innan jag kan kvala honom. Han är otroligt fin och har ett jättefint steg så jag tror nog det kan bli något av honom också även om det ibland känns väldigt långt borta.

-

Det jag gillar med honom är att han har en sån trevlig personlighet. Han är busig men ändå jättesnäll. Med mig kan han vara lite naffsig och dryg men direkt de kommer barn så blir han som en gammhäst. Han älskar uppmärksamhet och är glad när det gäller allt utom mat. Då är han riktigt sur och då får man inte komma nära haha.

 

 

Ralle med junior

 

 

 

Rackarungen II

7 år hingst

e. Manicken u. Rigoletta Ernst ue. Ernst Maskot

rek. 2.14,1

24 2-3-1 3700kr

-

"Rackarn" är Rebeccas häst så jag har inte hållt på med honom så mycket. Men han är väldigt snäll och trevlig. Vi har inte haft honom så länge men han tränar på bra och det ska bli kul och se hur det går i sommar för dom. Rebecca är verkligen kär i den här hästen och de kommer bra överens. När han kom kunde han inte stå stilla i gången men idag så står han stilla från början till slut så hon har jobbat bra med honom. Han är väldigt fin att titta på!

 

 

//Frida


Karin Alexandra Kristina Gustavsson

Hellu!
Som ni kanske förstår på rubrikern så heter jag Alexandra Gustavsson och är 18 år.
Mitt vanligaste smeknamn är Alli.
Jag bor i en liten by som heter Ratu och det är byn breve Lantvallen. Här bor jag med min mamma och pappa, det är bara jag av mina fyra andra syskon som bor hemma eftersom jag är yngst.
Jag här världens underbaraste pojkvän som heter Pelle, utan honom skulle inte jag existera. :)
Jag blev född in i hästvärlden. Det började med att min syster hade en egen häst när hon var liten och sen fick hon ett gotlandsruss som hon började tävla i ponnytrav med. Som alla småsyskon kanske känner igen så ville även jag bli precis som min syster så jag tog min licens 2002, min licens firar 10-års jubileum i år!
I mitt stall får det just nu plats för sex ponnyer men förhoppningsvis efter sommaren kommer det få plats med minst två till.
Jag äger totalt sex stycken hästar fördelat på tre shetlandsponnyer och 3 gotlandsruss varav det bara är russen som står hemma.
En presentation om alla mina hästar kommer senare.
Som Frida även skrev, det är säkert en massa saker jag här glömt så tvecka inte att fråga om du undrar över något så ska jag svara så gott jag kan!
/Alexandra

Emmy Frida Victoria Nylén

Ja, jag heter då Frida Nylén och fyller 18 år på onsdag. Jag bor i en liten by som heter Lantvallen. Det ligger 4 mil norr om Umeå bredvid havet. Här bor jag med min familj som består av pappa, mamma, och mina två småsystrar Rebecca och Lovisa. Vi bor på en gård med ett stall där det finns plats för 3 hästar.
Jag föddes i Lantvallen och bodde där tills jag var 6 år sedan flyttade vi till ett ställe som heter Bullmark. Efter 6 år där så blev vi sugna på att flytta tillbaka till Lantvallen och det gjorde vi.
Man kan väl säga att jag har hållt på med hästar i hela mitt liv. När jag föddes hade min pappa och farfar några varmblod och födde upp travhästar. När vi sedan flyttade till Bullmark började jag på travskola och där gick jag tills jag tog min licens 2006. Därefter flyttade vi till Lantvallen och jag fick min första häst, Zputnik II, som ni kommer få höra om senare.
Idag har jag tre stycken gotlandsruss som jag och min syster Rebecca tränar och förhoppningsvis ska tävla med framöver. Det är Zputnik II, Revansch och Rackarungen II. Närmare presentation på hästarna kommer som sagt senare.
Jag har säkert glömt mycket men det är bara att fråga så ska jag svara så bra jag kan!

//Frida

Welcome

Hej!
På den här bloggen kommer ni kunna följa mig Frida Nylén och min kompis Alexandra Gustavsson. Vi är två 18-åriga ponnytravnördar som tillsammans tränar våra fyrbenta vänner för att nå så högt som möjligt. Vi kommer skriva om träning, tävling och allt annat därtill. Vi hoppas såklart att ni vill följa våran lilla blogg! Inom kort kommer en presentation av oss.

RSS 2.0