Snösulor

Slänger in en hiss så här på morgonkvisten:)
Glöm allt vad snöstyltor heter för räddningen är här! SNÖSULOR
Jag verkligen älskar snösulor och kan inte leva utan dom på vintern och det är snö ute.
Det finns lite olika typer av snösulor men jag har bara provat och anävender mig av de man lägger mellan hoven och själva skon. Jag tycker dom är suuuper! så länge det verkligen finns snö ute annars är det risk för att det kommer in grus eller lera i kanalerna och då fölorar sulorna sin mening..
Det enda negativa med dom är att det är jobbigt att fixa o trixa med dom för att sko Billy eftersom han har så små hovar och vad jag vet så finns det bara i en storlek, iaf dom som jag använder.
Skulle vara kul att pröva ett par löstagbara sulor någon gång för att se om dom är lika bra:)

Olika sulor som är avtagsbara

Sulorna jag använder

/Alexandra 

ingen longering för Billys del

Som rubriken lyder så blev det ingen longering som jag hade tänkt.. Efter all snö som har kommit idag var jag o pappa tvungen att skotta. Han med traktorn och jag med en spade. Jag skottade bron och "gången" ner till gårdsplanen + framför stallet och en bit ner medan pappa skottade resten. 
En sak som är säker är iaf att klibbsnö inte är roligt att skotta! Tungt, jävligt och så fastnar det bara på spaden... the good news var att jag fick lite träning och det sitter aldrig fel.
 
Kvällen spenderades med hemmagjorda semlor och hypnotisören. Jag kan inte riktigt bestämma mig om jag tyckte att den var bra eller dålig..
Någon av er som har sett den och vad tyckte ni isf? 

Ni glömmer väl inte...

.. våran frågestund här på bloggen? :D
/Alexandra

Foxfire pälsglans

Jag har tänkt att hissa en sak jag verkligen inte klarar mig utan i stallet nämligen pälsglans.
Min favorit är Foxfire pälsglans.
Jag tycker den räcker länge, det blir lätt att reda ut man och svans och den luktar även gott. Den håller även manen/svansen utredd väldigt länge så på så vis räcker den längre eftersom man inte måste använda den varje dag. Den hålls glansigt i minst 4 dagar. 
Det enda negativa är att den har en aning för stor flaska för min ryktlåda, men jag har kommit på den perfekta lösningen! Jag har en mindre flaska som jag fyller på med den här sprayen och vips så får den plats.
Priset tycker jag inte heller är för dyrt då den kostar ca 180kr för 1liter.


/Alexandra


usch vilket väder..

Det är verkligen snöstorm ute så idag fick hästarna gå in extremt tidigt och det uppskattades verkligen mycket. Eftersom vädret är som det är skippar jag att fara ut med russen. Dom mår nog bara bra av att få stå inne o bli tjock på hö. Däremot ska jag longera Billy efter maten hade jag tänkt om jag nu tar mig ut.. 
/Alexandra
 

överlyckligtjej.se!!!

/Alexandra

Snöstorm

När jag vaknade imorse mådde jag sämst så jag stannade hemma från fältstudierna. Mår bättre nu så kommer förmodligen att åka imorgon. Tog in hästarna redan kl 2 idag då det var snöstorm och dom ville in. Jag och Rebecca ska ju ut och köra ikväll så får se hur det blir med den saken. Hoppas det slutar blåsa iallafall.. När jag tog in hästarna började jag plugga på mitt matteprov som jag har nästa fredag. Använde mig av matteboken på internet och det fungerade faktiskt bra! Ångrar att jag valde matteC men ändå inte.. Behöver meritpoängen och det är intressant när man förstår men förstår man inte så blir det väldigt jobbigt!
 
Igår var jag iallafall ute med Ralle, joggade ca 8km med honom. Han tycker inte om att vara ute själv men han var riktigt duktig. Körde på honom några gånger och han svarade och sprang på bra:) Var väldigt skönt och frös inte ett dugg, inte ofta i januari att det är så:). 
 
Påminner om frågestunden igen!:)
 

Bjuder på lite bilder från de senaste dagarna:
 
 
 
/Frida
 

Piggeliners

Idag blev det en väldigt lugn tur med tre piggeliner till ponnyer.
Dom kändes väldigt fina och sprang på avslappnat o bra däremot var dom väldigt pigga!
Men det är bara roligt❤
Jag hade tänkt att longera eller tömköra Billy idag men efter att jag kom hem från skolan somnade jag så jag hann aldrig ut med han men det är inte hela världen. Det får kanske bli imorgon istället:)
/Alexandra


Veckans ämne: Foderstaten

Veckans ämne: Foderstaten, hur räknar ni ut foderstaten till eran häst? Vad ger ni för foder? Hur många gånger per dag utfodrar ni? varför?
 

Vi räknar inte ut foderstaterna med hjälp av analyser utan vi utgår från hästarnas behov, hur dom mår och hur mycket/lite dom tränas.
Nu på vintern har dom fri tillgång på hö ute i hagen och ca2kg inne på kvällen.
Dom har alltid tillgång till saltsten och dom får även kraftfoder på kvällen.
Just nu får dom lusern, havre och betfor tillsammans med vitlök och morötter/äpplen. B-vitamin ger vi perjodvis.
På sommaren går dom på grönbete men om det behövs stödutfodrar vi dom med hö och under tävlingssäsongen ändras öven kraftfodret en aning.
Eftersom dom har fri tillgång ute i hagen utfodras dom inne två gånger på kvällen. En högiv får dom när jag tar in dom och den andra när jag ger dom kraften lite senare.
/Alexandra 


Dagen kommer bli usel...

Min underbara pellson for hem idag så jag känner hur det här inte kommer bli min dag... Tur hästarna är hemma o väntar på mig!❤
Om jag hinner hade jag tänkt fara ut med alla på varsin tur har dock inte bestämt vad varje ska göra eller vart jag kommer köra..
/Alexandra


Snöstorm

Hej:)
Idag har det varit en lugn dag, släppte ut hästarna tidigt och sen gick jag o älsklingen upp o tittade på vakna. Vi for ut och körde på eftermiddagen trotts kalasvädret.. Det blev en tur via Floris och hästarna kändes riktigt fina:)
Foxan låg på som bara den så jag låg mer eller mindre raklång hela vägen -sötisen!!
Jollan sprang på riktigt bra hon med så jag hoppas verkligen det blir kval nu i februari.


/Alexandra 


Sköönt Rackarn

Hej! Idag var första dagen på min fältstudievecka. Är på Djäknebodaskolan i typ alla klasser och fritids för att den är så liten. Gjorde inte så mycket men var ändå trevligt, gillar ändå att umgås med barn!:) Trevlig personal och allt sånt så veckan kommer nog gå bra:) När ja kom hem tog ja in hästarna sen gick ja till farmor och farfar då kom mina grannar som även går på Djskolan. Väldigt söta ungar men, när man varit med dom hela dagen kunde dom väl  ha hittat på nåt annat;) Aja dom berättade iallafall att de ska få ett syskon till! En till i Lantvallen så då räknade vi ut att det skulle bo typ 18 st här då om man bortser från dom nere vid havet, stor by va?;) Längtar tills jag får barn ocksååå, fatta underbart! nej de betyder absolut inte att ja vill ha barn idag men man måste väl ändå få längta;)
 
Iallafall så när Rebban kom hem så skulle vi ut och köra men ångrade oss ganska snabbt då hästarna fortfarande var väldigt blöta så jag longerade båda en kort stund på ridbanan som farfar plogat upp till mig. Inte så himla stor men fungerar gott och väl till att longera plus att det är lyse där också:) Ralle var hur duktig som helst, han brukar få lite frispel ibland och de fick han idag med;p Rackarn däremot gick de väl inte fullt lika bra med. Vi har ju aldrig riktigt kommit överens och har hållt på med honom väldigt lite. Till en början gick det hur bra som helst och han sprang på jättefint men sen vips så viker han ur spår och drar iväg... Jag som inte var superberedd, inte fick nåt fäste och inte hade några handskar släpades ju som en vante bakom honom:( När han kom ner mot stängslet tänkte ja att han skulle stanna men nej, på något vänster så kom han igenom det och när ja kände att ja kom mot de så var jag tvungen att släppa:( kändes bättre att ja skulle skada mig totalt, han va ju ändå inne i hagen. Så rebban fångade han sen provade vi igen och då skötte han sig! Skithäst, måste hålla på med honom mer!!
 
Reb tog bilder men Imessage funkar inte så kan ej lägga in från idag.. får komma senare ev:)
 
Sötaste Trasan får stå för bilden;) Han ser livsfarlig ut men är världens mysigaste:)
 
 

Kaaaallt!

I fredags for jag till Övik och idag kom jag hem. Det har varit sjukt kallt där men här hemma verkar det ju ha varit ganska skönt vänder ändå.. Trots vädret var jag och Anton ändå ute ganska mycket. Vi lagade hans skoter och for på en sväng. Flög nästan av en gång så har ett blåmärke nu haha:( Sen tippade vi en gång.. Aja sen for vi ut och åkte skidor. Mycket mysigt, det är så fint i Övik!! Idag for vi ut och körde, var typ -17 men det gick faktiskt bra! Frös mest om ansiktet, annars brukar ja lätt frysa om händer och fötter:)
 
Körde iallafall Rolex och det gick väl bra tycker jag. Vi kör som på en slinga där de är två snäva kurvor och eftersom fotstöden är alldeles för långt fram är det så jävla nära att ja flyger av varje gång haha. Kl 2 tog jag tåget hem och var hemma kl 4 vilket betydde att jag missade Pda!! Brukar alltid se de och man blir så jävla nervös när det just är start och allt men nu när ja såg de i efterhand var det inte samma känsla även fast ja inte visste hur det hade gått:( Nä framöver får jag inte missa direktsändningen! Tråkigt att det blev sånt fiasko för de svenska hästarna.. Känns som att vi hade hur stora förväntningar som helst och trodde att vi hade råbra hästar men egentligen inte hade nån aning om att motståndarna var mycket bättre.. Raja och Maharahja fick ändå hårda lopp, liksom inte många hästar som vinner från ledningen i Pda sen blev de hårt när dom skulle byta och hålla på. Tror även på de som Anders Lindqvist sa, att man ska fara dit ner tidigare och vänja dom med de hårda, svårt att vara van med det svenska och sen starta i världens hårdaste lopp utan någon förträning som:) Aja bara att ta nya tag nästa år! 
 
Juste, fortsätt fråga på våran frågestund!:)
 
Här kommer en bild på fina Rolle från Gotland och 5 årsbaggen! 

Otur Sverige..

Det gick inte riktigt planerat för Sverige i prix d' anerique.. :(
Men det är bara att komma igen till nästa år!
Men av med hatten för Ready Cash och hans otroliga spurt!! Synd att han gick lite för tidigt.
/Alexandra


Presentation av Dar's Foxtrot

Dar's Foxtrot
Sto
Fux m. ljus man o svans
Född: 2002
Efter: Darius Roll
Undan: Miss Persen
Ras: Gotlandsruss
 
 Första gången jag fick syn på min fina gumma var den 2 december 2011 och redan då var jag fast.
Det var hon eller ingen, nu eller aldrig.
Jag sprang in till mamma och sa att vi skulle ringa på en annons men insåg sen att klockan var lite väl mycket för att ringa... så vi ringde dagen efter ist och pratade på en massa och tillslut var det bestämt att jag skulle köpa henne. Det tog lite tid innan hon kom till mig men den 9 februari rullade greens hästtransport in på gården och en fin men väldigt svettig Dar's Foxtrot klev ur transporten. Vi började vaccinera henne och hon fick även boa in sig hos oss innan jag började träna igång henne. Jag kvalade henne den 6 april och tiden blev 2.01,2 och hon var inte så trött efteråt. Efter det har det bara fortsatt i rätt riktning. Under våran första säsong blev det totalt 21 starter som resulterade i 4 vinster, 5 andraplatser och 5 tredjeplatser och nästan 10000 insprunget. Varav tre starter var i monté där hon slutade 1,1,2. 
Hon har tagit en stor del av mitt hjärta på så kort tid och hon är så otroligt underbar. Hon har världens vinnarskalle och ger alltid allt. Jag längtar så otroligt mycket efter att få komma ut och tävla med henne igen och årets stora mål är monté och montéSM!
Just nu tränas hon på och hon verkar tycka det är riktigt roligt. Men när hon får gå på släp kan hon bli en liten surtant eftersom hon inte får ligga först.. sötnosen!!
En sak hon verkligen hatar är när man spänner alla typer av gjordar. Det spelar ingen roll om den kanppt ens är spänd hon blir galen ändå! Ska försöka filma det nån gång så ni får se.
 
/Alexandra 

Nakenfiiiiiis❤

Godkväll alla fina!

Idag fick jag hjälp av mamma med att raka Jollan. Hon blev en nakenfis då jag även rakade hennes huvud. Har förut bara vågat raka halva huvudet men eftersom hon blir så otroligt svettig i huvudet efter att vi har tränat valde jag att pröva raka hela och det gick suuuuuper:))
Var dock feg o vågade inte raka runt ögonen så hon ser nästan ut som en panda i ansiktet:p
men med lite träning ska det nog bli bra.
/Alexandra


Presentation av Lycka Lilli

Lycka Lilli
Sto
Mörkbrun
Född: 2005
Efter: Lappello
Undan: Lykki Linn
Ras: Kallblodig travare

Lycka kom till oss 2010 då var hon 5 år och hade bara gått i hagen i mer eller mindre hela sitt liv. Hon var världens gosigaste och hon lyssnade på mig riktigt bra men mamma gick hon bara över utan att ens blinka..Det enda som var riktigt synd var att hon inte kunde vara ensam i varken hagen eller boxen. Det blev lite kaotiskt när jag skulle ut med dom andra hästarna. Iaf så jag började vänja henne vid selen och tömkörde henne en del. Började även sitta på henne och ta lättare turer. En gång när jag var ute så bestämde hon sig för att tvärvända och springa hem igen och då flög jag av och släpades efter henne ett tag innan jag släppte tyglarna och haltade hemåt för att ta fast henne. Efter den turen blev mamma väldigt osäker med henne och efter många om och men bestämde vi oss för att lämna tillbaka henne. Så nu tror jag hon står ner mot västerås eller nå sånt som körhäst. 
Men fin var hon!
Här kommer bilder:)
/Alexandra

Mobilbilder...

Här kommer lite mobilbilder ifrån dagens tur:)
Jag vet att dom inte är bäst men bättre än inget.
/Alexandra


Vinter, kyla och mörker

Idag var jag o älsklingen ute med två hästar. Jag körde Disse o Pelle körde Jollan. Vi började att jogga men trappade upp tempot allteftersom och hästarna kändes fin fina!!
På hemvägen släppte vi på dom rejält en bit och jäklar va bra dom gick!
Pelle backade bak med Jollan för att sen jobba på henne och oj vilken fart hon kom med! Små benen sprang på som bara den!
Disse är ju inte alls lika snabb som Jollan men han hängde med riktigt bra och jag blir så stolt över han. Körde både med tussar och halsbygeln och det gick han mycket bättre på än förra turen, dock var det inte lika många hästar runt omkring idag men ändå:)
Även Jollan fick gå med tussar då jag inte ville att hon skulle bli för het o knäpp eftersom Pelle skulle köra henne.
Men mest stolt är jag nog ändå över Pelle som skötte sig suuuuper! Det är så roligt när jag väl får med mig han ut med hästarna❤
Han körde så bra så jag tror nästan att han har tjuvtränat :p
Nu gäller det bara att få det här till en vana:D!
Efter turen stretchade jag hästarna och sen fick dom gå in o boxen o äta Hö. Tog även in Billy och Flicka så dom slapp stå ute nå mer.
/Alexandra


Nu --> körtur med älsklingen!!

Far ut på en tur med älsklingen:)
Skriver sen hur det gick:))
/Alexandra


Presentation av Madicken

Madicken
Sto
Svart
Född: 2009
Efter: ?
Undan: Holmens Stormvind
Ras: Shetlansdponny
 
Madicken som vi döpte henne till kom som världens chock. Det enda vi vet är att Storm är hennes mamma. Det måste vara jungfrufödsel på henne då det verkligen inte finns nån annan möjlighet.
Det finns egentligen inte så mycket att skriva om henne då hon togs ifrån oss väldigt tidigt.
Vi hittade henne iaf ute i hagen vid 6 tiden och då var hon fortfarande blöt, hinnan låg brevid henne och Storm vaktade henne ifrån dom andra hästarn. Jag bar henne in till stallet, hon var så liten och go. Men jag tror tyvärr hon inte lever längre för det finns inget som tyder på att hon fortfarande är i liv. som att hon aldrig har funnits och det gör mig ledsen. Det enda negativa med henne var att hon nästan hade ett likadant huvud som hennes mor. En stor panna o nästan utåtstickande ögon och sen jättesmal nertill. Men annars var hon fin och hon följde mig mycket, vi fick som ett band på den korta stunden. 
 
Här är iaf en bild
/Alexandra

Frågestund på bloggen!!!

Nu kör vi igång en frågestund här på bloggen så nu är det bara att fråga på!!!
Frågestunden kommer håll på tills vi känner att vi fått tillräckligt med frågor:)
/Alexandra och Frida

Beställt!

Nu har jag beställt hem en monté hjälm och en klippmaskin. 
Så nu är det bara att vänta på att få hem dom:))


/Alexandra


träning!!

Hej:)
 
Har inte orkat skriva men i förrgår fick jag fint sällskap av mamma och frida! Jag körde Disse med Foxan på släp, mamma körde Jollan med Billy på släp och Frida körde Ralle.
För min del gick det strålande! Dock blev Disse lite väl het vissa stunder och då blir han okoncentrerad... Sen var jag osmart att pröva köra utan hans halsbygel så han drog ihop sig direkt jag tog i tömmarna.. Och Jollan var såååå jäkla PIGG! Det är så otroligt roligt! Nu är det bara att hoppas att det blir kval.

/Alexandra

Presentation av Holmens Stormvind

Holmens Stormvind
Sto
Svart
Född: 2003
Efter: Smula
Undan: Spex
Ras: Shetlandsponny
 Storm kom till oss i januari 2008 och då var hon ohanterbar, man fick inte röra hennes huvud eller öron och man fick inte lyfta på hennes hovar..  Jag la ner mer eller mindre hela min själ i att få i ordning henne och efter en massa blod, svett och tårar så kvalade vi henne den 9 april -08 på tiden 3.18,9. Under det året tog vi på 16 starter 7 pallplatser och rekordet stannade på 3.02,4.
säsongen 2009 tävlades hon bara fyra gånger och det resulterade i en andra- och en tredjeplats och hennes tid blev 2.57,5.
Då det visade sig att hennes ägare hade alkoholproblem blåste hon mig på allt... En massa pengar, priser och framförallt så knäckte hon mitt självförtroende totoalt.
Summan av det hela: Om du ska låna en ponny/häst se till att få allt skriftligt! För rätt som det är kan du bli blåst även fast det är från en man har känt i mer eller mindre hela ens liv... 
 /Alexandra
 

Presentation av Umetrollets Billy

Umetrollets Billy
Valack
Fux
Född: 2007
Efter: Domill
Undan: Mysan
Ras: Shetlandsponny

Billy föddes i hagen en sommmar natt.

Billy föddes u
 
/Alexandra
 

Äntligen!!

Nu har äntligen Jollans automatcheck kommit!!!
/Alexandra


Månskenstur!

Hej! Ikväll så har jag varit ute och kört Ralle. Jag körde tillsammans med Alli och Gun, supermysigt! Fullmåne så man inte behövde någon pannlampa. Var otroligt länge sen vi var ute tillsammans, don´t know why men slut med det nu tycker jag iallafall! Vi körde Floremark iallafall, ralle är ju utan skor men det gick jättebra och han fick bra fäste hela tiden:) Har ju inte kört så långt och snabbt med honom än men idag så fick han springa snabbt och jäklar vad fin han var:) frös ihjäl om händerna så höll liksom inte i stropparna så en gång föll han i galopp men ställde sig lika fort. Vi sprang alla tre i rad och när de blev trångt så bromsade jag ju in för jag hatar att köra ihop och vill inte att det ska hända nåt sånt med Ralle. När vi sen skulle komma ikapp så var Billy och Foxan ivägen, alltså dom hade dom på släp:) Foxan blev förbannad på Ralle direkt han kom nära så han vågade inte. Sen ville jag inte springa ikapp när han inte kom ikapp för jag är så jävla rädd att förstöra hans psyke. Både disse och Jollan är ju som snabbare, liksom hur kul när man kör fort nästan första gången för i år sen springer han för gäves utan att komma ifatt dom framför. Nä, fy vill inte förstöra Ralles psyke igen. Vet hur han haft den som 1 och 2 åring och så vill jag aldrig att han ska känna igen.
 
Psyket som vi har byggt upp ska inte få gå sönder, Han ska känna att det är roligt att träna och tävla. När ja har kört Ralle hitills sen ja fick honom har jag inte tänkt så mycket på hur fort han springer egentligen utan mer att han ska förstå att det är roligt och inte bara totalt utmattande och nedbrytande för honom. Det är så fruktansvärt viktigt för mig att Ralle mår bra och är glad. Nu förstår han ju att han ska tävla och då kan man ju kräva mer av honom för nu tycker han det är roligt att ta ut sig. Men men hans psyke är nog skört och jag måste vara försiktig med det vi byggt upp som sagt!
 
Älskade fina ponny
Här i Lycksele med halvsyster Heba:)
 
 

Presentation av Umetrollets Miss Samantha Far

Umetrollets Miss Samantha Far
Sto
Fux
Född: 2007
Efter: ?
Undan: Näsvallens Fapriola
Ras: Shetlansdponny

Mantis som hon kallas föddes tidigare än beräknat men allt gick bra ändå.
Jag kom ut till stallet en morgon och märker direkt att Fappris inte var sig lik, det var som att hon vaktade något så jag kikade över boxkanten och där bakom min lilla gumma står världens gulligaste fölunge. 
Mamma fick nog en mindre chock för jag ringde till henne o skrek att Fappris hade fått ett föl och så hörde hon inte ordet föl så hon trodde att det hade hänt nå allvarligt.
Mantis blev en stor o ståtlig tjej som mäxte så det knakade och jag tror var på gränsen att bli överväxt, alltså över 107cm i mankhöjd. Iaf så valde vi att behålla Billy och sälja Mantis så hon flyttade enda ner till Västerås där hon förhoppningsvis bor än idag.
 /Alexandra 

Godmorgon solstrålar!

Idag var hästarna riktigt trötta. Alla gäspa när jag kom i sa godmorgon o dom var sega på att vilja gå ut -söta!!
Idag blir det förhoppningsvis att hämta hö och motion av några hästar. :)
/Alexandra


Glad!

Sånt här gör mig så glad!
Fler kommentarer som denna tack! 
 

Tack Matilda det värmer! :D
 
/Alexandra

saker att sälja

Här kommer en lista på saker jag har att sälja. Bilder kommer men datorn ville inte det jag ville...
Kom med bud!
Frakt tillkommer och paketpris kan göras vid köp av flera saker.
Kontakt: [email protected] 
 
~ Förbyglar i olika färger 
   -Blå/Röd
   -Grön/Vit
   -Svart/Röd
   -Blå/Gul med flera
 
~ Selunderlägg 
   -Blå/Gult långt
   -Blå/Gult kort
   -Röd/Svart - Medel
 
~ Huvudlagsunderlägg i olika färger
  -Blå/Röd
  -Blå/Gul
  -Svart/Röd
  -Grön
  -Grön/Vit med flera
 
~ Fleecelindor
  -Mörkblå -Shetland
  -Ljusblå/Vit -Ponny
 
~ Transportskydd 
   -Blå/Svarta
   -Svarta
 
~ Bettringar -Oanvända!!
   -Vit
   -Grön
   -Svart
 
~ Huvudlag med check -Shetland och Ponny
   -Svart läder
   -Blått syntet
 
~Huvudlag utan check -Full
  -Svart läder
 
~ Olika träns med och utan tyglar
  -Brunt läder
  -Svart läder
 
Skydd
  -Boots
  - Knäkappor
  - Senskydd
  - Gamasch
 
Stigbyglar Oanvända!!
  -Monté aluminium, lätta
 
~ Helstängt med stolpar
  -Plast/Gummi
 
~ Selpåse
  -Blå
 
~Grimmor Shetland/Ponny
  -Lila
  -Rosa med ludd med flera

~Fleecetäcke
  -Blått -95
 
/Alexandra

Presentation av Vitamin

Vitamin
Hingst
Mörkfux (Silversvart om du frågar mig)
Född: 2001
Efter: Spex
Undan: Vittja
Ras: Shetlandsponny

Vitamin kom till oss hösten 2005 efter att hans pappa hade dött..
När han kom var han bara inkörd men vi trodde att han även var inriden så jag sadlade honom och for ut o red på ängen. Han skötte sig exemplariskt! Han lyssnade superbra i ridningen och allt gick bra. Någon månad senare fick vi veta att han inte alls var inriden men det hade ju gått bra ändå:)
Vitamin och Domill gick inte alls bra ihop så Domill jagade ut Vitte ur hagen gång på gång så Vitte fick gå i en egen hage tillslut. Däremot blev Vitte och Disse väldigt bra vänner och lekte väldigt mycket med varandra. En sommar bet dom av varandras man- och pannluggar och värst såg det ut på Vitte. Hans långa fina man var inte längre än 2dm kanske och den stod åt alla håll och kanter. Han såg ut som en riktig punkare. När vi var ute på tävlingar undrade och trodde vissa att vi hade klippt han så men så var inte fallet. 
Han kvalades den 4 augusti 2007 på tiden 3.05,4 och sen hann vi göra 18 starter och hälften blev pallplatser och inte en enda diskning tiden skrevs till 2.58,1.
 Nu går inte Vitte och disse att ha ihop då dom båda vill vakta "sina" ston. 
2012 bestämde jag mig för att låna ut Vitamin så han skulle kunna få utveckla sig ännu mer så han står just nu i Sundsvall och har det toppenbra! Han kvalade honom i juni på tiden 2.47,0 och slutade den här säsongen på 2.52,3. Han sänkte honom med 5,8sekunder efter en tävlingsfrånvaro på 4år. Det är verkligen bra!
Jag var på en utställning med honom i Skule och där fick han 39p. Tror att han skulle ha fått 40p om han inte gick mot en hingst som redan var godkänd och om han hade varit lite lugnare. För domaren var riktigt imponerad av honom och uppmanade mig till att pröva premiera honom till våren så det ska jag försöka göra! :D

Här är lite bilder på min punkare!

/Alexandra

Måndag

Och så var det måndag igen.
Det var tänkt att Pelle skulle komma idag men han mådde inge bra:(
Så istället har jag varit ute med hästarna. Det blev två turer och tre hästar motionerade.
Alla kändes fina så det är alltid lika roligt:)
/Alexandra


Funny Facts

~Visste ni att alla mina russ har en häst gemensamt och det är Jollan som är den gemensamma nämnaren.
Jollan och Foxan har samma farfar - Vagabond 360 och Jollan och Disse har samma häst fast i det tredje ledet vilket blir lite krångligare.. 
Rebus 224 som dom båda har i sin stam är Jollans Farmors far mednas det är Disses Morfars far. 

~Visste ni att även Orken var sammanlänkad med Jollan, här i det tredje/
 
fjärde ledet - Rollo 143

~Visste ni att Sannis och Jollan också hade en gemensamt - Rebus 224.

sammanfattningsvis Jollan är den helande länken mellan alla mina russ.
/Alexandra

Nu --> En pilgrims död

Sitter o tittar på en miniserie som går på tv just nu. En pilgrims död heter den och handlar om Olof Palme och mysteriet o hans död.
Ganska intressant men ändå lite tråkig:p
Och imorgon är det en ny vecka med nya möjligheter.
/Alexandra


Billy med stort B

Hej alla glada!
Har haft födelsedags fika idag så då kom Pontus, tuva, Ella och min lillkusin Maja och alla dom ville självklart både rida och köra så det fick det bli.
Barnen är så duktiga o sköter sig så bra i stallet.
Sen när dom väl börja rida är dom duktiga och väntar på sin tur utan en massa tjat -gullungar!
Efter att alla hade ridit två gånger var på Billy var det bara att ta av sadeln och ta på selen för att fara ut på en sväng. Återigen var dom duktiga och körde helt själv men på hemvägen började dom frysa så då fick jag köra och då fil det fort:))

Det är roligt att höra att både Ella och Tuva vill fortsätta med hästar, trav och travskolan men det är så synd att inte vissa föräldrar vill samma sak... Men vi ser väl hur det blir med den saken..:)

Nästan hela familjen for sen ut och åt på Kina och Gud vad jag blev mätt. Nästan för mätt.. Så nu blir det hårdträning!!

Jag tänkte även fars ut med mina andra tjockisar idag men ändrade mig och istället så rakade jag Foxan så nu är hon en nakenfiiiiiiiis:)

Hur gör ni när ni rakar era hästar?
Lämnar ni benen eller inte?
Rakar ni huvudet eller inte?
Eller rakar ni dom inte alls? :)
/Alexandra


Hästhelg!

Hej på er! Inte blivit bloggat av olika anledningar men nu tänkte ja summera den här fina helgen. I fredags kom älskling hit och då gjorde vi inte så mycket. På lördan for vi däremot ut och körde på morgonen. Jag ville att Anton skulle köra Ralle, dels för att det var länge sen han körde honom och de är stor skillnad och för att ja ville se honom från sidan för en gångs skull. Anton var väl bara halvt med på det men;) Jag tror och hoppas iallafall att han kände någon skillnad sen förra gången han körde honom. Fick inget tydligt svar men:( Fick inte några bilder från den turen tyvärr.. På kvällen åt vi världens godaste glass som jag måste tipsa om!! Sjukt goda, finns i fler smaker också,typ nogger och 88an:)
 
 
 
 
Idag så hade ja så sjukt ont i magen så ja la mig i soffan och somnade när Anton for hem sen tjatate Rebecca på att vi skulle ut med hästarna. Då kom jag på att ja kunde ju rida Ralle. Har ju bara ridit honom barbacka 5 min och en gång på åkern i 5 min så nu blev det på riktigt:) Vi for till skatagrundet och tillbaka och de blev väl kanske 3km så det var helt lagom. Hade ändå väntat mig att han skulle dumma sig men det gjorde han verkligen inte! Öronen framåt och var pigg! Lät honom trava också och de tyckte han va kul. Ställde mig upp och smackade på honom och då sprang han faktiskt på jättebra utan att va nära att falla i galopp så framtida montéämne kanske;) Ska iallafall börja rida honom mer regelbundet nu när ja vet att han sköter sig och tycker det är roligt, väntar bara på att han ska prova slänga av mig men samtidigt känns han inte som en sån som gör de:) Han va liksom bara glad att jag satt på honom;)
 
 
 

Presentation av Spex

Spex
Hingst
Svart
Född: 1996
Död: 2005
Efter: Brunte
Undan: Silla
Ras: Shetlandsponny
 

Spex fick vi till oss 2005 men han dog tyvärr bara några dagar efter det i transportsjukan.. Han blev förlamad i bakdelen och sen gick det bara utför. Jag var med honom när han dog. Jag satt vid hans sida när han tog sitt sista andetag.
Vi ringde akut till veterinären men då var alla upptagna och den som skulle komma var hos nån med kossor innan och en häst var inte så viktigt i hans ögon. När han väl kom hörde han ett hjärtljud men det var försent ändå...
Spex var godkänd och jag skulle pröva han inom travet men så långt hann vi aldrig. Däremot har jag tävlat två av hans avkommor, Vitamin och Storm.
 
Har tyvärr inga bilder på honom.
/Alexandra

En låga som slocknade...

Jag hade hoppats få kvala Jollan i mitten av februari då jag hörde att Umåker ev skulle ha ett kval då men så blir det inte för den andra kvalhästen är nog inte redo tills dess o dom gör inte ett kval bara för en häst.. Jag trodde dom skulle ha ett kval ändå men det var bara om det mins var två hästar om jag förstod det rätt.
Bajs! Nu sprack alla mina planer..:(
/Alexandra


Otroligt stolt!!


    Hästarna var grymma idag!!

Jollan var pigg o alert och kändes hur smidig som helst! Hon lyssnade förvånansvärt bra också vilket inte händer så ofta:p
Foxan sprang på riktigt bra för att gå på släp men hon hade nog velat ligga först för hon hade öronen bakåt..
Disse såg fin ut, aningen lugnare än dom andra men det är nästan bara bra:) när jag ökade föll han inte över i galopp som han annars brukar göra då han hår på släp så det var positivt.

Efteråt stretchade jag dom plus att dom flick lite massage:)
Sen släppte jag in dom i boxarna o nattade dom.

Så från mig får hästarna tummen upp!
Bjuder på nå mobilbilder

/Alexandra

 


Presentation av Firm

Firm
Valack
Brun
Född: 1992
Efter: Firm Tribute
Undan: Colline
Ras: Varmblodig travare
 
Firm fick vi låna utav Fridas farfar som förövrigt är världens snällaste farfar!
Även fast han var en gammal travare så lyssnade han otroligt bra och var inte döv i munnen om man säger så.
Johanna var ofta här den tiden vi hade Firm och då brukade vi rida ut på honom båda två och en gång när vi var ute så kom han in i slängtraven efter att vi hade galopperat så jag hoppar från ena sidan till andra och drar ner Johanna som ramlar rakt på mig så jag tappar luften.. Det roliga med det hela är att när hon reser sig upp säger hon tur det inte var så hårt sen ser hon hur jag chippar efter andan blir hon genast orolig och säger åt mig att andas lugnt med djupa andetag och med uppsträckta armar. När jag hade återfått andan fanns det bara ett problem till... hur skulle vi komma upp? vi red barbacka och han var hög i mankhöjd så det var inte lätt för två kortisar som mig och Johanna. Efter att ha gått omkring ett tag hittade vi en stor sten och kunde hoppa upp igen.
Johanna tränade Firmen till att kunna gå direkt från skritt till galopp så man skulle slippa släng traven när man red barbacka och tillslut gick det.
En sak som var speciell med Firm var att han hittade hem när vi red vilse en gång. och vi var verkligen vilse... Mamma lät han gå på långa tyglar och sa till honom att gå hem och då gjorde han det. Det var så jäkla coolt! 
Han var en otroligt snäll o trevlig häst och jag tror han lever fortfarande men är inte säker..
 
Har tyvärr inga bilder:(
/Alexandra

Nu --> Köra mina Pållar

Hej! Nu ska jag tvinga mig ut i kylan och köra mina pållar. Jag tror det blir att köra Jollan med Bebis och Flicka på släp. Hoppas jag inte fryser ihjäl bara! /Alexandra

Presentation av Umetrollets Desoto

Umetrollest Desoto
Valack
Svart
Född: 2004
Efter: Hubbe
Undan: Ängdalas Sunlight
Ras: Gotlandsruss
 
Disse är min bebis och kommer alltid vara det!
Disse skulle egentligen inte blivit född för Sannis förra ägare (hon vi köpte henne av) sa att Sannis inte var dräktig fast Vet hade konstaterat det. :S Ja jag vet att det låter konstigt.. Eftersom Sannis då inte var dräktig lånade vi ut henne till en kompis som började misstänka att det växte en liten bebis i hennes mage ändå och vips så kom disse. Disse föddes med silverpäls men när fölpälsen försvann blev han kolsvart utan ett enda tecken. När han var ca 6 månader fick han ett otrevligt sår precis ovanför hoven och Vet trodde inte att han skulle klara av att behålla hoven men vi kämpade vidare och tillslut blev det bra. Såret var så allvarligt så vi behövde lägga om det varje dag minst en gång per dag. Efter ett tag fick mamma o Krille lov att fälla omkull honom för att vi skulle kunna rengöra och fixa med hoven och efter det tyckte inte Disse om att lyfta på sina hovar...
Det har tagit lång tid för mig att få Disses förtroende men nu är det inga problem så länge det är jag som håller på med honom. 
Han var väldigt sen i utveckligen vilket har gjort att jag har tagit det väldigt lugnt och försiktigt med honom.
Han var svår i inkörningen så det tog väldigt lång tid men när han väl kände sig trygg i vagnen har det bara gått bättre o bättre.
När vi väl tog oss ut på tävlingsbanorna sprang han mest bara o bromsa när han inte trodde att det var en galoppbana... Det var som att poletten inte om vad trav går ut på hade trillat ner.. men vi gav inte upp.
Jag har länge velat att han skulle bli godkänd men när han på en premiering bara fick 38p och ett gott råd att om jag kastrerade honom skulle jag kunna få ut mer av honom och få mycket roligare med honom. Så hösten 2011 kastrerades han och då var det som att en del av poletten trillade ner och han började vis mer och mer inte bara på träningarna utan även på banan. 
2012 har hittills varit vårat toppen år även om det inte här varit helt perfekt. Han har utvecklats ännu mer och stundvis har han börjat visa vilken stjärna han verkligen är. Nog för att jag alltid har vetat att han är det!:)
2012 tog vi två helt underbara segrar och han var finare än finast under den helgen.
Från att starta den säsongen på 2.34,3 till att sluta den på 2.17,6!! 
Så nu siktar vi på ännu ett toppen år och att hela poletten kan få trilla ner.:)
 
Det finns så mycket jag skulle kunna skriva för det ligger så mycket blod, svett och tårar bakom mig o Disses jobb, fram och motgångar. Men jag ger inte upp hur mörkt det än ser ut att vara.
Så nu får ni lite bilder ist:)

 /Alexandra

Mycket att läsa...

Har varit duktig o skrivit ut reglementet och alla nya bestämmelser så nu är det bara att börja läsa så man får en uppfattning om vad som har ändrats osv.
Hästarna skulle behöva röra på sig idag men eftersom det är så kallt vet jag inte om jag orkar...
Ge mig sommar!!!!
/Alexandra

Alla har vi våra egna rutiner

Jag har kommit på en sak som jag gör när det gäller täcken.
När jag ska ta på ett täcke, oavsett om det är ett fleecetäcke, ett vintertäcke eller om det är ett täcke utan kryssgjordar börjar jag fram och spänner det sen går jag bak till bensnörena och knäpper dom och sist her jag fast kryssgjordarna. Alltid på samma sätt! Och har täcket inte nå gjordar så tar jag ändå på extragjorden sist.
När jag tar av ett täcke, oavsett om det är ett fleecetäcke, ett vintertäcke eller om det är ett täcke utan kryssgjordar börjar jag fram och släpper sen på kryssgjordarna och sist bensnörena. 
När jag använder halstäcken spänner jag först bogspännena och sen själva halsen.
hahah att jag gör på två olika sätt tycker jag är lite lustigt.
Hur gör ni?:)
 
/Alexandra

för många minusgrader

Hejsan!
Idag fick alla hästarna komma ut o röra på fläsket vilket var av stort behov!
Det blev mest jogg men med inslag av lite intervall på hemvägen. Hästarna var pigga och fina. Dock var Disse en aning spänd i traven som att han inte kunde slappna av helt o hållet men de kanske berodde på att termometern stod på -20 så det var rusktigt kallt.
haha Jag hade fyra snöhästar när jag kom hem. 
Har tyvärr inga bilder:(
/Alexandra

Blev plötsligt suuper taggad!!!

Gick in på Svensk Travsport och kollade om tävlingskalenderna och sånt hade kommit och det hade den!!!!
Snacka om att jag blev taggad nu!
Nu gäller det bara att fortsätta träna på och att det går bra med motiverade hästar. :)
Lycklig!!
 
/Alexandra

Presentation av Umetrollets Jake of Misstake

Umetrollets Jake of Misstake
Valack
Fux
Född: 2004
Efter: Domill
Undan: Jollina Roll
Ras: Shetlandsponny, Gotlandsruss
 

Jake är vårt lilla misstag.
Han föddes den 20/5-04 och 10 dagar efter föddes Disse. Jake o Disse blev som bröder då dom diade från varandrs mammor även om Jollan inte var så engagerad. 
Man hade lätt kunnat tro att Sannis var Jakes mamma o Jollan Disses mamma eftersom Jake är fux så som Sannis o Disse är svart så som Jollan.
Som the switch helt enkelt.
Jake är väldigt lik Domill bara aningen mörkare. 
2007 då Jake var 3 år sålde vi honom till Fredrika där han står än idag och bara har det bra. Dom gör lite allt möjlight med honom så som rider, kör, pysslar o som sällskap.
Innan vi sålde honom hade vi börjat inkörningen o inridningen på honom. och då jag prövade mäta honom var han ca 115-120cm i mankhöjd så hade man velat hade han säkert gått bra på travet.
Han är en fin häst med ett stort hjärta.
 
Bilder!
 /Alexandra

Birthday

Blev väckt med sång o tårta idag -myys!
Efter lite presentöppning på morgonen fick hästarna gå ut och äta av den nya balen. Snacka om att dom blev glada! Dom måste tro att dom hamnat i himlen. Dom hinner knappt äta upp den förra balen och vips så kommer det en ny igen. Hahah
Nu ska jag krypa ner i soffan o titta på Vakna med NRJ, kan dagen börja på ett bättre sätt?
/Alexandra


Presentation av Domill

Domill
Hingst
Fux, ljus man o svans
Född: 1997
Död 2006
Efter: Sir Douglas
Undan: Gläntans Cilla
Ras: Shetlandsponny
 
Domill köpte vi som sagt tillsammans med Mysan. Han var världens snällaste hingst! Cool lugn med ston och även fast jag bara var 8 år gick han snällt som ett lamm efter mig. 
Sommaren 2004 hade vi hästarna i en by vid vid månsåsen, östersund (kommer inte på namnet på stället just nu).
Den sommaren vilade Fappris från travet så då hade jag bara Mysan och Domill att tävla med. Så Jag och Fanny red hela den sommaren upp o ner, fram o tillbaka längst deras ängar. Det var hon vi hade hästarna hos så jag bodde mer eller mindre där:)
iaf så var det bygdetrav på Lillåkra, en liten 800m bana vid hackås och det skulle även vara ponnygalopp så vi anmäldes dit. Jag på Domill och Fanny på Mysan.
Starten gick bra och Jag tog ledningen direkt och tätt efter kom Fanny, vi hade ju tränat hela sommaren så vi flög iväg och höll ledningen enda in i mål och Fanny höll även sin andraplats in i mål. Det var en så sjukt roligt! 
 Samma sommar var vi på hingst premiering på Wången med han men han blev tyvärr inte godkänd då dom tyckte att han inte hade tillräckligt mycket hingstkaraktär, han var för lugn helt enkelt. 
 
Ett minne som värmer extra mycket i mitt hjärta är Tisdag 27 juli 2004. Det var ett insprängt ponnylopp på östersundsbanan och jag var anmäld på Domill. Vi stod på 20m tillägg och hade bra hästar både framför o bakom oss. Vi tog oss iväg och började komma ikapp ledarhästen, vi körde om men blev snart omkörda av samma häst och så höll det på enda till bortre långsidan in mot kurvan då Domill drog ifrån och vi utökade ledningen och tog en säker seger med ett nytt rekord. I vinnarcirklen blev jag intervjuad av Leif Loket Olsson. Inte nog med att jag fick ett superfint täcke, rosett o pokal fick jag även två proppfulla papperspåsar med mat o så från Konsum! 
Men den 16/12-06 tog min o hans resa slut. Han blev förgiftad och rasade i vikt på bara ett ögonblick. Vet från ånäset kom men orkade inte ens titta på honom där han låg i min famn utan sa bara Du kan ju höra av dig om han lever imorgon. Vi tillkallade en annan vet som iaf gav han dropp och pysslade om honom för att lugna våra sinnen även om vi visste att det inte gick att rädda hans liv. Så han dog i min famn och sen åkte jag o mamma ner till uppsala o SLU för obduktion. 
Han lämnade två små trollungar efter sig. Mantis o Billy.
Milo var Dommes bästa vän och dom lekte jämt i hagen. Jag vet inte hur många grimmar dom bet sönder för varandra.. Vitamin däremot var hans fiende och dom gick verkligen inte ihop.
 
Jag har inte så många bilder på honom då den andra datorn är sönder o det var där alla bilder fanns...
Men här kommer dom jag har!
/Alexandra

Gårdagen

Hej:))

Igår fick hästarna vila och istället tränade jag mig själv.
För min del blev det en powerwalk, ved hämtning och gymmade lite hemma. Så skönt!
Jag hann även med att baka kladdkakemuffins och kolakakor samt plugga lite.
/Alexandra


Gåshud var ordet!

Jag får gåshud när jag ser ATGs nya reklamfilm.
Det är äkta power!

Vad tycker ni om den? :)
 
/Alexandra

Presentation av Mysan

Mysan
Sto
Fux, ljus man o svans
Född: 1998
Efter: Bravo v. Spuitjesdom
Undan: Snorkfröken
Ras: Shetlansdponny
 
Mysan och Domill köpte vi 4 Decemer 2002 men dom kom till oss redan den sommaren/hösten.
 
Mysan är världens gosaigaste och snällaste häst men hon gillar att testa en från början. Jag vet inte hur många gånger jag flög av henne från början när jag red henne. Allt gick bra tills hon tvärvände o jag rent av flög av men lika glad var hon för det och det var bara att hoppa upp igen. Men det slutade när jag skulle köra ett provlopp med henne. Första starten gick hon iväg klockrent andra starten gick hon också iväg klockrent men den tredje och giltiga starten tvärstannade hon och skulle inte gå en meter till. Snabbtänkt som mamma var smög hon upp bakom mig och gav Mysan ett rapp med pisken och jäklar vilken fart hon fick då. Sen dess har hon aldrig testat mig.
 
Östersunds dubbeltrav 2003 var Mysans kanon helg. Det började med en seger på fredagen då jag körde henne. Hennes öron stod rakt ut som en älg när hon passerade mållinjen och självklart ville inte krille vara sämre än mig så på söndagen när det var hans tur att köra henne tog han även en seger o även denna gång hade hon sina älg öron. En sak som är lite roligt var att innan Krille o Mysans start hade Kevin Oscarsson sagt något i stil med Mysan vad är det för nån häst?.. Jag har då en som är MYCKET bättre. men sen var det ändå Mysan som vann men idag behöver inte team Oscarsson nån detaljerad då de flesta nog känner till dom o deras framgångar :) 
2007 fick Mysan en liten bebis, Billy och han är väldigt lik sin mor.
Idag står även Mysan i skellefteå tillsammans med Fappris så dom har iaf varndra.
 
Lite bilder kommer här.
/Alexandra
 

Bilder från helgen

Här kommer lite bilder från helgen:))
/Alexandra


Presentation av Näsvallens Fapriola

Näsvallens Fapriola
Sto
Fux
Född: 1995
Efter: Annelunds Doc
Undan: Priola
Ras: Shetlansdponny
 
Fappris resa hos oss började inte så bra.. När hon transporterades till oss gick hon lös och fastnade i bommen så hon bröt benet. Hon opererades i Umeå utav Birger Andersson och han blev så otroligt imponerad av henne för ca en timme efter operationen så stod hon redan upp och var pigg o glad.
Sen fick hon gå på konvalicent i ett år och sen började vi lätt träna henne igen. Så den 17 mars kvalade Krille henne åt mig då jag inte vågade göra det själv o tiden blev 3.17,2. Vi tränade på ännu mer och den första starten gjorde vi på Dannero där vi kom trea på tiden 3.16,2 vilket betydde en sänkning på 1 sekund på våran första start! En månade efter det var det en heldag på Umåker som vi anmäldes till. Vi blev anmälda till två ganska tuffa lopp så vi hade spår 1 i båda loppen. Vi kom i väg i en väldans fart och utökade bara ledningen mer och mer i det första loppet och vann med hela upploppet, vilken LYCKA! Mikis stod på upploppets innerkant och sa åt mig att jag skulle sakta ner så hon inte sänkte så mycket men det blev ändå en rejäl sänkning till 3.03!!! Alltså 13 sekunders sänkning. Och det gick inte sämre i det andra loppet. Åter igen flög hon iväg och vi vann med minst lika mycket denna gång och hon sänkte sig ytterligare 1 sekund.
Sen dess har det bara rullat på.
Det har varit hon och jag hela tiden och jag har lärt mig massor.
Andra säger att hon är en surkärring men jag ser vem hon verkligen är innanför hennes skal.<3
 Jag började även min montékarriär med henne och monté är något hon verkligen tycker om. 
2007 fick min lilla gumma ett föl. När jag kom ut på morgonen en dag så såg jag att fappris vaktade något och när jag tittar in i boxen ser jag en liten fölis ligga bakom fappris. Vi blev lite förvånade för vi hade räknat med att hon skulle föla en månad senare.
När min shettistid var över kunde jag bara inte släppa taget om henne så hon fick vara kvar här hemma innan jag valde att skicka henne till travskolan i skellefteå där hon står än idag.
Det har varit väldigt mycket upp och ner där och ibland önskar jag att jag inte alls skulle ha tagit henne dit men gjort är gjort o hon kommer alltid att finns i mitt hjärta och jag i hennes. 
När jag är o hälsar på henne gnäggar hon när hon ser mig o då blir jag helt varm i hjärtat.
Men jag blir samtidigt så otroligt ledsen över hur "dom" har behandlat min gumma vissa gånger...
 
Det finns så otroligt mycket jag skulle kunna skriva om henne, hon är mitt hjärta.
 
Här kommer bilder:)
 
Familjen hade ett intärnt skämt om att jag såg ut som skurt och ni kanske förstår om ni tittar på dom här bilderna :)) 
(liten, grön dress o grön hjälm)
 
/Alexandra

Tagga!!

Låter bilden tala för sig själv:)!
/Alexandra


Stallet fixat

Hejsan!
När jag kom hem var det bara att gå ut till stallet och fixa det. Tog in hästarna o stod o gosade med var o en ett bra tag innan jag nattade dom:)

Nu ska jag titta på en serie innan jag ska hoppa ner i sängen.
Imorgon ska jag försöka fixa en massa eftersom jag inte har några lektioner på måndagar. Det känns underbart!

/Alexandra


Borta bra men hemma bäst❤

Nu är jag hemma igen:)
/Alexandra


Presentation av Näsvallens Milo

Näsvallens Milo
Valack
Silverfux
Född: 1993
Efter: Annelunds Doc
Undan: Mirabell
Ras: Shetlandsponny
 

Det började med att vi egentligen skulle låna Fappris men när hon kom gick hon lös i transporten och bröt benet så  då fick vi låna Milo ist.
Milo var Krilles häst.
Milo är speciell, mycket speciell.
Innan vi fick honom hade han varit i grannbyn, Brednoret hos Westin men dom tyckte inte han var tillräckligt bra eller nå sånt så då kom han till oss ist.
Milo är en sån häst som ena dagen är världens coolaste och inte är rädd för något men andra dagen blir han rädd för allt till o med ett löv.
Det var en gång jag skulle vara med o köra provlopp. Ett skulle jag köra med Milo och ett med Domill för det var egentligen en annan tjej (milos skötare) som behövde provloppen men i värmningen bestämde sig Milo för att han skulle ha en rädd-dag. Så han stack iväg i världens sken med mig i sulkyn, runt o runt o runt längst banan.
Det gick verkligen inte att få stopp på honom så tillslut var det bara för mig att förtsätta driva på honom och pröva få stopp på han lite senare när han lugnat ner sig. När han väl ville lyssna på mig for vi av banan och jag klev ur. Mina ben skakade och jag grät floder, jag var bara 8-9år. Och jag ville aldrig mer köra Milo! Men tjejen som skulle köra han i det ena blev rädd o vägrade så då var det bara för mig att köra båda provloppen med Milo ändå.
Idag är jag tacksam för att mamma "tvingade" upp mig bakom Milo för hade hon inte gjort det vet jag inte om jag skulle ha fortsatt med ponnytrav.
Även fast Milo var krilles häst o jag egentligen inte tyckte om honom med tanke på vad han gjorde är det jag som har tagit rekord med honom så jag antar att Milo tyckte om mig.
När man lastar Milo ska han altid stegra sig en gång innan han kan gå in. Och det är verkligen så. Han stegrar o han tror att han är jättetuff men efter den stegringen går han snällt in i transporten. hahah tokisen!
 
Här är bilderrrr!
/Alexandra

Dagen

Dagen började med en härlig frukost och efter det bar det ut i backen.
Det var nästan perfekt väder dock lite för dimmigt.
Vi har just varit o ätit på en italiensk restaurang där jag tog pasta m champinjoner o nå mer, Smaskens!! :)
Imorgon bär det av hemåt.
Borta bra men hemma bäst!❤

Hatar verkligen när det inte går att ladda upp bilder...
/Alexandra


Presentation av Ängdalas Sunlight

Ängdalas Sunlight
Sto
Fux m. ljus man o svans
Född: 1996
Efter: Rebell
Undan: Sandy
Ras: Gotlandsruss
 

När mamma såg Sunlight första gången var det kärlek! och henne skulle hon ha!
Och så blev det också. Vi köpte henne till Mikis så hon skulle kunna tävla men Sannis har 0 tävlingsskalle.
När hon låg först bromsade hon för att dom andra skulle komma ikapp, låg hon mitt i klungan blev hon rädd o nervös vilket ofta ledde till galopp och låg hon sist skulle hon ju komma ikapp, tyvärr inte i trav...
Men hon är fin, väldigt fin! En av de finaste hästar jag vet. Och hon är en väldigt bra mamma.
 
När vi hade hästarna i Ersmark var det en tjej som skötte om sannis det enda problemet var att hon trodde att sannis var hennes egen... Hon lärde sannis en massa olater så som att stegra, sparka och vara allmänt oregelig när man red henne för tjejen ifråga tyckte det var coolt när hon gjorde så och för att kunna impa på sina kompisar i stallet. När vi sen sa stopp till det hela sa hon upp våran boxplats och började snacka en massa skit... 
Ett minne jag har med Sannis är då vi var i stugan. Jag o mamma hade just varit ute med Milo och Sannis och skulle rida tillbaka dom till deras bete (längre ner i byn) så jag hoppade upp barbacka på Sannis i bara grimman o mamma på Milo. Allt går bra tills det kör förbi en vit pickup och Sannis drar iväg i världens fart.. jag nyper åt med benen runt hennes mage och håller i mig allt jag kan. Hon springer ändå till betet och jag håller mi kvar till o med i de skarpaste svängarna. Usch så hemskt det var med tanke på att jag var typ 7år.
Men nu när jag tänker på det hela skrattar jag bara. Och kanske är det tack vare det här som jag tycker om monté. :)
2004 fick hon ett föl, min bebis Desoto och bara fem dagar innan hade Jollan fått sitt föl och Jollan var inte så intresserad av fölet men snäll som Sannis är blev hon som en extra mamma och tog hand om båda:)
Eftersom hon inte gick nå bra på travet sålde vi henne 2008 till grannbyn Norum där hon står än idag.
 
 
Bildeeeer:)
 
/Alexandra

Presentation av Jollina Roll

Jollina Roll
Sto
Svart
Född: 1999
Efter: Stig-Helmer
Undan: Bodilla Roll
Ras: Gotlandsruss
 
Jollan Kom till oss när hon var 2 år alltså 2001. Hon var väldigt svårinkörd så vi lånade ut henne på inkörning eftersom hon bara skenade osv med oss...Efter att hon hade varit på inkörning så blev hon riktigt duktig! men fortfarande lite bakrädd. Hon var även väldigt omogen som liten så när vi skulle starta henne som treåring gick det inte alls bra.. Så tävlandet fick helt enkelt vänta.
Sommaren 2003 rymde hon in till Domill men han var ju en shettis var vi inte så oroliga plus att han inte var intresserad av  henne, vad vi såg. Hon lurade oss alla! VI tränade henne o hon gick bättre o bättre för varje gång dock blev hon tjockare o tjockare och 11 månader senare kom ett litet föl ut.
Det visade sig sen att hon troligtvis hade stått under en sten o lurat upp Domill på den horny som hon är.. :P
 
Efter mammaledigheten börjades hon träna igen och Krille kvalade henne i hoting 2007. Det såg ut som att hon joggade fram så både jag o mamma skrek till Krille: Du måste driva på henne!!!! Tiden blev 2.27,0 och slutade den säsongen på 2.19,5 och efter det har det bara gått bättre o bättre. Hon har nu ett rekord på 2.08,0.
Vi kommer i år göra comeback på travbanorna och jag hoppas att det kommer gå suuuuper!
 
Jollan är mammas ögonsten men det är egentligen min häst även om mamma tror att det är hennes.
 
Här kommer några bilder:)
 
/Alexandra

Underbar dag!

Haft en awesome dag:))
Åkt bräda med en strålande sol o avslutade åkandet med att fara på after ski:)
/Alexandra


usch för frusna fingrar

Tänkte ta och dissa frusna fingrar eller rättare sagt smärtan som kommer när man börjar få tillbaka värmen i dom.
För mig gör det så otroligt ont så det nästan är outhärdligt...
Inte nog med att man fryser så mycket om fingrarna så man varken kan röra dom eller har nån känsel i dom, så måste man efteråt få en otrolig smärta som gör att jag nästan börjar gråta..
För mig är den smärtan värre än mensvärk och då är det illa!
haha vet att det låter fjantigt men jag klarar det bara inte..
 
Får ni också extremt kalla fingrar när ni är ute?
 
/Alexandra
 
 
 

Framme

Nu är vi framme i Hemavan. Eller vi kom fram för nån timme sen men nu är vi inpackade o myser framför tv:n
När vi kom körde pappa i diket så mikis fick dra upp honom.
/Alexandra


Presentation av Orkan Z

Orkan Z
Valack
Mörkbrun
Född: 1995
Död: 2010
Efter: Hero
Undan: Zirella
Ras: Gotlansdruss
 
Vart ska jag börja? Orken var allt! Han var min trogna springar, han var min hjälte.
Och han har lärt mig mycket, väldigt mycket!
 
Första gången han kom till oss var den 3 November 1999 och Mikis skulle ha honom på foder i ca 1 år. Han var hingst på den tiden men världesn snällaste ändå. Det enda han verkligen inte kunde var att stå uppställd på gången. Han fick mer eller mindre panik då. Stod o trampade fram o tillbaka, sket tills det inte fanns nå mer att få ut...
Men Mikis kämpade på med honom så otroligt mycket och dom tog sig till start. Orkan sprang på mycket bättre än vad han någonsin gjort med sin ägare så där började avundsjukan som sen skulle ta våran ögonsten ifrån oss...
Men dom fick en start som sticker ut i mängden.
Det var sommar och vi var i hoting för att tävla. Regnet öste verkligen ner och det blev översvämning i de gamla stallen.. (ni som har varit på hotingbanan vet kanske vilka jag menar)
Iaf så hade Gustav Wernäng satt på Orken ett norskthuvudlag men det var lite för stort så dom hade trixat till det på nå vis. Men oj vad han sprang! Han sprang som aldrig förr! och Mikis skrek till oss:
Jag orkar inte hålla honom!!!
Och så fick Mikis o Orken den coolaste segern man någonsin kan få!
 
Men sen tog sagan slut...
Iaf nästan.
Hans ägare skulle ha tillbaka honom och det blev en massa tjafs.. men så fort han var tillbaka hos ägaren så skickade dom iväg honom till en annan fodervärd och även där blev han bortsliten för en bagatell.
Och så var han plötsligt tillsalu.
Så vi köpte honom, men det var inte det enklaste. men efter mycket slit så var han åter hos oss igen, den 1 juni 2002 och där skulle han stanna i all evighet.
Men en evighet varade bara tills den 3 December 2010 sen togs han ifrån mig...
 
Det finns så otroligt mycket mer jag skulle kunna skriva om honom men jag ser att inlägget börjar bli långt nu så jag tänkte avsluta med att säga:
~Jag älskar dig Orken o alla våra minnen är djupt förvarade, jag kommer aldrig glömma dig!
 
Några bilder:)

Hejdå min fina prins..<3
 
/Alexandra

Tidsinställt

Hej!
 
Om allt gick som planerat så är jag nu påväg till fjällen och ska tillbringa helgen där så det kommer inte bli nå inlägg från min sida om jag inte hinner skriva klart nå presentationer:)
 
Ha en trevlig helg!!
 
/Alexandra

Bilder

Här är lite bilder från idag:)
/Alexandra


mycket att berätta

Hej!
Nu har jag mycket att berätta för er.
 
Måndag: Jag fick upp strax innan 5 för att följa med mamma på jobbet för att hålla henne sällskap.
Hon hade bara en tur så vi var hemma igen vid 10 och då fick hästarna komma ut och stallet blev fixat.
Alla fyra hästarna blev motionerade och det blev en härlig men kall tur.
Vi började att skritta en längre bit men de ville inte Foxie utan hon skulle bara trippa fram men efter ett tag kunde hon börja slappna av ordentligt och fick en superfin skritt.
Jollan var också väldigt fin och pigg!
Men den jag nog är mest imponerad av är Billy! Han brukar vara en bromskloss som man måste släpa fram men inte den här gången. 
Det är så man blir varm i hjärtat<3
 
Tisdag: Orkade inte följa med mamma på jobbet idag så jag stannade kvar i sängen och tur är kanske det för mamma var med i en bilolycka. som tur gick allt bra men ändå så sjukt hemskt.
For iaf ut med två hästar och det blev Jollan o Foxan. Körde Jollan som var en riktig piggelin. Det blev bara en kortare sträcka för det var så j*vla kallt! Måste verkligen köpa nya vantar som är varma.
 
Onsdag: Mamma fick komma hem idag! 
Idag blev det en häst motionerad,  Disse. Han fick gå i ett ganska hurtigt tempo och han verkade tycka det var kul. Han var pigg o sprang med ett avslappnat steg med spetsande öron. När vi kom hem var han en liten svettbomb med vit svans.
När jag kom in for jag o mamma för att kolla hur bilen såg ut och det var ingen vacker syn..
Bilder kommer i ett annat inlägg.
 
/Alexandra

Presentation av Näsvllens Aldur

Näsvallens Aldur
Valack
Rödskäck
Född: 1993
Efter: Annelunds Doc
Undan: Östertorps Amir
Ras: Shetlandsponny
 
Aldur hade vi bara två somrar så han kanske egentligen inte kan räknas men han har en plats i mitt hjärta så jag tänkte presentera han ändå!
Vi hade honom då bara Mikis och Krille tävlade, jag var för liten.
Han är en söt liten shettis som jag började mitt hästintresse med på allvar.
Mamma var kursledare på Umåker eller UPTMK som det hette på den tiden.
Jag följde alltid med mamma och var med på kurserna och efter varje lektions slut ropade jag högt: Pax för Aldur!! och så red vi oftast rund en stund på stallbacken.
Det gick inte alltid så bra men jag lärde mig mycket.
Det enda jag tycker är synd är att jag aldrig hann få tävla med honom, det hade jag verkligen velat.
Och än idag står han kvar på travskolan och det är så mysigt att få träffa honom en stund när Ella o Tuva har kurs.
 
Här kommer bildeeer!
/Alexandra

Älgsafari

Hej! Bloggade inte något igår eftersom jag helt enkelt inte hade tid. Dissinlägget har inte heller kommit så det får bli imorgon eller något för nu orkar jag inte haha. Eftersom skolan börjar imorgon så gällde det att stiga upp tidigt idag och det blev kl 10 så inte så himla tidigt. Då for jag och Rebecca ut och körde iallafall. Det var helt tyst och lugnt, verkligen jätteskönt:) Hästarna var pigga och glada och vi kunde köra på landsvägen utan problem. Älskar att göra det på vintern, bra underlag och brett, gäller bara att lägga sig bakom varandra i kurvorna ifall de kommer en bil för de hade inte vart roligt att krocka då!! 
 
Tränade lite tempoökningar och sånt och sånt blir Ralle lite taggad av men de är bara roligt! Måste också berätta om värsta hjärtattacktillståndet jag och Becca hamnade i. Vi kom körande bredvid varann sen börjar Rackarn höja huvudet och vilja springa utåt och då kolla jag till höger in på en liten väg och vad står där? Jo, tre älgar typ 10m bort och bara glor. Skrek till Becca ba: Ahhhhh kolla, panik, kolla shit! Becca kolla dit: shit! Ökade farten och for därifrån. Usch får alltid tanken att dom kommer jaga en, inte så stor chans men ändå:( Aja Ralle märkte dom typ inte och Rackarn reagerade ju bara lite, dom kanske är så vana att dom traskar runt hagen så dom inte bryr sig;) Annars ska det väl vara de djuret hästarna är mest rädda för? 
 
Kan ju passa på att berätta om en till älgincident. Jag, Sandra och Rebecca var ute och körde på rad på en smal väg efter varandra. Jag körde Ralle först och vips springer det upp en älg över vägen precis framför Ralle. Ralle får panik och tvärstannar, jag flyger fram och slår knäet och åker nästan ur vagnen, Putte springer rakt in i mig och Rackarn rakt in i Putte. Något överraskande, hatar när man får så där smått panik! Även om älgar inte är farliga så får ja rysningar direkt jag ser en, don´t know why! Aja shit happens, spännande ändå;)
 
Har ni mött älgar med era hästar och hur reagerade dom i så fall?:)
 
 
 
 

Presetation av Umetrollets Red Neck Foxy

Umetrollet Red Neck Foxy
Valack
Fux
Född: 1997
Efter: aka. Snalle
Undan: Skrållan
Ras: Connemara, Halvblod, Kallblod
 

Red Neck Foxy eller Skralle som han kallas är Skrållans föl.
Han föddes samma år som Skrållan sedan dog...
Det enda jag egentligen vet on honom är att han såldes till typ Gällevare som ridhäst när han var ca 3-4 år.
Och han hade fått väldigt mycket av sin mamma för han var verkligen jättesnäll. När vi var ute o körde så sprang han lös bakom oss, så snäll var han!
Namnet fick han efter hans färg.
 
Här kommer lite bilder!
/Alexandra

Veckans ämne. QH-sele vs. Remsele

Veckans ämne: vilket föredrar du, remsele eller QH-sele? varför? & när du väl är igång så kan ni gärna skriva vad ni använder, tävling som träning! :)
 
Jag föredrar QH eftersom det går tusen gånger snabbare att bara "klicka" på selen än att remma.
Men jag är uppvuxen med remsele så när man väl har kommit in i remmandet så går det ganska fort.
Hemma när jag tränar hästarna avnänder jag rem och på tävling använder jag QH.
Jag har även en loksele men jag har ingen släde så den används inte längre..
Men jag önskar jag hade en släde på vintern som man bara kunde mysa ner sig i.
 
/Alexandra

Presentation av Skrållan

Skrållan
Sto
Brun
Född: 1980 (?)
Död: 1997 (?)
Ras: Connemara, Halvblod
 
Skrållan fick min bästaste syster av våran mormor när hon var 9-10 år tror jag
Hon var en pigg liten gumma som gillade att hoppa.
Mikis gick på ridskola med henne på NURF och hade henne även installad där.
Hon var alltid pigg och glad men när hon blev betäckt med ett kallblod som kallades Snalle blev hon en riktig surmärr!
Har inte så mycket jag kan skriva om henne då jag var så liten när vi hade henne men de minnena jag har av henne så var hon en förebild precis som min syster!
 
Här kommer iaf lite bilder:)
 
/Alexandra

Önskeinlägg

Hej!

Vi fick en förfrågan om vi inte kunde göra en presentation om hästar vi haft o självklart kan det fixas!:)
Jag tänkte presentera alla i ett varsitt inlägg i ordningen jag haft dom så det är bara att hålla utkik:D

Hästarna är:
Skrållan
Umetrollets Red Neck Foxy
(Näsvallens Aldur)
Orkan Z
Jollina Roll
Ängdalas Sunlight
Näsvallens Milo
Näsvallens Fapriola
Mysan
Domill
Umetrollets Jake of misstake
Umetrollets Desoto
Firm
Spex
Vitamin
Umetrollets Miss Samantha Far
Umetrollets Billy
Holmens Stormvind
Madicken
Lycka Lilli
Dar's Foxtrot

Haha det har blivit en del hästar genom åren:)

/Alexandra


Presentation av alla hästar genom åren

Fick en kommentar om att presentera hästar som vi haft så tänkte att jag gör det nu då!:)
 
Har ju inte hållt på så himla många år engentligen så har ju inte haft så många hästar men några har det ju blivit genom åren. Fick min första häst 2007 och tills nu har vi väl haft 6 st tror jag:) 
 
Storegårds Pimino J:r
Måntorps Lordi
Zputnik II
Pandoura
Revansch
Rackarungen
 
Storegårs Pimino J:r
 
Honom fick jag som min egna häst 2007. Pappa sa bara en dag att det snart skulle komma två shettishingstar. Då fick jag alltså junior, han var typ 1,5 år då kanske. Han har jag lärt mig otroligt mycket av, han var världens snällaste och tryggaste men samtidigt en typisk shettis som har lite rackartyg för sig. Minns en gång då de andra hästarna rymde ner till havet och han stod kvar snällt och undrade vad som hände haha. Jag körde in honom helt själv och fick honom precis som jag ville ha han. Eftersom jag vuxit ur shettis då så kvalade Rebecca honom. Han kvalade på 3.24 om jag minns rätt och avslutade säsongen på 2.49 tror jag. På 11 starter hade då 6segrar 3 andraplatser och 2 tredjeplatser!
 
När den säsongen var slut så hade Rebecca också vuxit ur honom så då var det bara att sälja honom. Skulle mer än allt ha kvar honom men eftersom han hade så mycket kvar att ge så valde vi att sälja honom.Han bor nu hos Tilde Buhlér och jag tror inte att han kunde ha fått det bättre nu har han sänkt ytterligare flera sekunder plus att han även gått några montélopp! 
 

 
Månstorps Lordi
 
Ja, som jag sa fick vi ju två shettisar och Lordi var den andra och honom fick Rebecca. Han var otroligt snäll men ganska stissig om ni förstår vad jag menar. Han var väldigt bakrädd och fick panik när man satte på honom vagnen och kändes inte alls trygg. I varje fall så när han var 3 år så hade han hunnit bli 115cm hög och då såg vi ingen anledning till att ha kvar honom. Så vi sålde honom och nu är han i Finland och ser ut att ha det hur bra som helst! Han är hopphäst och sällskap till någon större. Vet inte hur många bilder jag kan skrapa ihop på honom men nån tror jag att ja har:)
 
Zputnik II
 

Zputnik kan jag berätta hur mycket som helst om men jag får försöka korta ner det. Honom fick jag också 2007 tror jag. Då var han 10 år. Han har lärt mig det mesta om tävling och gett mig mest körerfarenheter då han inte var den enklaste att köra. Han var alltid hur snäll som helst och jag tror aldrig han var dum med någon människa eller annan häst, Men när man körde honom med andra hästar var det bara att hålla i sig i början var jag inte van och skenade väl med honom en miljard gånger. När jag började lita på mig själv och han på mig så var han världens finaste och kunde springa med andra utan att det slog slint. Det var typ bara jag som ville och kunde köra honom. Han var verkligen härlig och jag saknar tiden med honom. Tyvärr blev han sjuk och då trappade vi ner med honom sen försökte jag sätta igång honom igen med det gick inte så vi tog bort honom. Grät floder men jag vet att han har det bättre nu! Han fick ett rekord på 2.08 men jag vet att om han fått en chans till hade han kunna gå fortare! 
 
 
Pandoura
 

Pandis fick vi tag på när en granne ringde och sa att hon var till utlåning för att få resultat och sedan bli avelssto. Hon hade inte visat särskilt mycket på banan innan men eftersom vi gillar utmaningar så lånade vi henne. Hon var 6 år då tror jag. Hon var jättefin och snäll men lite surt ibland som ston är haha. Hennes rekord slutade med 2.12. Hon var en riktig travmaskin och galopperade sällan och gjorde hon det ställde hon sig på en gång. Rebecca spelade allt mer fotboll och för henne kom hästar i andra hand så vi lämnade tillbaka henne vilket jag verkligen ångrar för hon kunde ha gått riktigt långt:) Idag står hon i Finland och har det bra:)  
 
 
Revansch
 
Ralle som han kallas lånade jag först av Emma Ottosson. Jag for dit och provkörde honom på försommaren och det var nog den drygaste häst jag träffat. Lat så in i helvette, förlåt men så var det verkligen. Lyssnade inte på något man gjorde och stod som en idiot i stallgången. For hem och kände nä, vad skulle det där kunna bli? Ingenting! Men tiden gick och jag kunde som inte släppa honom, han var ju så fin och hade sån fin stam så ja bestämde mig för att låna honom. De som träffat honom och visste hur han va tyckte säkert att jag var en idiot, men, eftersom jag gillar utmaningar så lånade jag honom iallafall! 
 
De tog väldigt lång tid innan jag fick upp hoppet om att ens få honom till start. Första gången klockade vi honom på långt över 3 min. Sen fick han nån trotsperiod då han ville ännu mindre och var jättejobbig men sen var det som att något lossnade och han började springa, han ville inte men han gick framåt iallafall;) Rebecca och Anton ville inte köra honom för att han var så lat och dryg hah:( Hur det än blev så kvalade han på 2.42 och nu har han ett rekord på 2.22. Förstår fortfarande inte hur det var möjligt men nu längtar jag bara till säsongen börjar så han får sänka ännu mer! Köpte honom även i höstas så nu är han min egen:)
 
 
 
Rackarungen II 
 

Rackarn är Rebeccas häst. En nu 8 årig hingst som hon fått kämpa med väldigt mycket. Han är supersupersnäll men har har någon typ av ADHD tror jag, förut kunde han inte stå stilla i stallgången en sekund, alltså jag skojar inte. Nu har det blivit mycket bättre. Han är fin att köra men har ett väldigt knepigt steg som är svårt att få någon ordning på. Vi har balanserad och fixat och trixat med utrustning och vi verkar ändå har hittat nått rätt för han har sänkt rekordet 2sekunder i år och innan hade han gått långt från rekordet. Det har han även gjort med oss flera gånger så han har sina up and downs men pricken över i:et var nog när Rebecca vann på solänget med honom. Glädjen var total och tror inte hon fattat än att det har hänt! Nu tränar Rackarn och Ralle tillsammans och målet för båda är att gå under 10! Rackarn har 2.12:)
 
Ja, blev ett långt inlägg men tycker jag ändå höll mig kort på alla hästar;) är det något mer ni undrar är det bara att fråga:)
 
/Frida

 
 
 
 

Det här gör mig irriterad!

En sak som gör mig irriterad är folk som kommenterar anonymt.
Förstår inte vitsen med att inte våga säga vem som står bakom frågan eller kommentaren man skickar...

Kommentarer uppskattas verkligen jättemycket men det uppskattas mer om DU vågar stå för det också!

Så hiss till kommentarer men diss till anonyma kommentarer.

/Alexandra


Vilaaa

Hej

Idag fick pållarna en välförtjänt vilodag:)
Det uppskattades väldigt mycket!

Istället har jag idag hämtat ved, gått en promenad med mamma o hundarna och så har jag äntligen lagat Disses vintertäcke så nu har han sin hals:))

Måste bara berätta att jag har världens sötaste hästar!
I detta fall tänker jag på Foxan.
När jag tar in dom så tar jag en i grimman, vanligtvis Disse eftersom han är så busig o nyfiken..
Men iaf.. Jag tog Disse o Billy följde efter men Jollan o Foxan stod inte vid höbalen men jag gick ändå.. O när jag gick ut igen för att se om dom andra ville komma in eller om dom skulle sova ute så möttes jag av en förvirrad Foxan som gnäggade o sprang till mig när hon såg mig.
Snacka om att jag blev varm i hjärtat!❤

/Alexandra


Film!

 
Nu har jag klippt ihop en film bara för att träna. Kan inte öppna moviemaker på min dator men här funkade det. Första gången och inget speciellt men ja visar den ändå;)
 
 
/Frida

Klumpigt värre

Idag var körning det enda som stod på to do-listan. Började dock dagen med att laga stängslet, igen. Kryllar av älgar här nu och även fast de har så långa ben så kan dom inte kliva över.. Dom två älgar som förstörde den här gången har också gått framför huset på uppfarten, jag undrar hur stor hjärna som finns där inne faktiskt, inte kan den vara särskilt stor i allafall..Aja, nog om det sånt får man leva med om man har för stor hage på vintern och man bor på landet;)
 
Körde Ralle tillsammans med Rackarn och Rebecca och det gick väldigt bra. Ralle höll på att krypa ur skinnet några gånger men annars höll han sig ändå pigg men lugn. Vi kunde inte köra i bredd nå mycket eftersom de va så stora klumpar på sidan av vägen så körde man på såna flög man nästan ur haha. De flesta ser man men kommer det någon man inte ser är man ju lite körd. Ralle tyckte det var lite obehagligt så han kickade typ två gånger men det var ju därför:) Ibland gör han det för han är så busig och vet inte hur han ska få ut de, men ärligt talat tycker jag är det tusen gånger roligare och bättre att han är så än som han var förut, alltså lat, tråkig och dryg:)
 
Kommer ett till inlägg ikväll då jag ska dissa något som verkligen gör mig förbannad!
 
 
/Frida

Jag har två knän tillsalu!!

Hej:)
 
Idag blev det två hästar motionerade.
 
Red först Disse en sväng, tog det bara lugnt o joggade mest. Han skötte sig otroligt bra för att bli riden helt själv det var bara en gång han började dumma sig o skulle vända hem. Men han insåg ganska snabbt att jag inte skulle ge mig så då gick han lydigt framåt. :)
Jag kunde bara inte låta bli, så på hemvägen lät jag han sträcka ut i 500-700m för att se hur fort jag kunde få han att springa men ändå hålla sig i trav och jag blev förvånad och mycket stolt över han då han bara for iväg i välrdens trav för att vara han! 
Haha det gick väl kanske inte under två minuter men jag är ändå väldigt stolt över att han höll sig i trav hela tiden!!
Vem vet han kanske har en framtid som montéhäst ändå:)
Men då måste vi nog bygga upp hans speed lite till..:P
 
Var dum nog att ta mina vinter/skoterskor och det ångrar jag stort!
Fick absolut inget stöd i dom o mina fotleder knakade o gjorde sjukt ont...men de positiva var att jag bara kände av de ena knät efter den första ridturen så då bestämde jag mig för att även rida Foxan.
 
Så när Disse var ute i hagen igen bytte jag bara häst o tog in fin gumman ist.
Oj vilken piggelin hon var!
Tror det var för att jag inte har ridit ut med henne på de viset på vääääääldigt länge:)
Även fast hon var sjukt pigg lyssnade hon bra och vi tog det lugnt o joggade mest. Däremot var hon väldigt tittig från början men de är egentligen inget jag bryr mig om eftersom hon jämt blir mer tittig när hon går ensam...
Inte heller under turen med henne kunde jag hålla mig i från att trycka av henne o se hur hon kändes i de högre farterna och hon kändes så sjukt fin!
haha hon blev nästan för pigg!
 
Sen blev det ingen mer häst motionerad, som de egentligen var tänk, eftersom mina knängav upp helt o hållet under turen med Foxan. Knät som jag kände av under turen med Disse höll i kanske fem minuter med Foxan och halvvägs så började de andra knät också göra ont...
Det positiva med den sista turen var att jag bytte skor o slapp den smärtan :)
 
Så till nästa gång ska jag ha rätt skor från början och sälja mina knän o köpa ett par som inte har nå fel o bara gör ont ;)
 
/Alexandra

Mörkerkörning

Hej!

Igår blev det en sen körtur. Det fick bli en specialare. Körde Foxan o hade både Disse o Jollan på släp.
Det gick riktigt bra att ha två på släp så det kanske händer nå fler gånger:))
Iaf hästarna skötte sig jättebra!
Synd bara att det var så fruktansvärt kallt ca -10-13 grader.
Tappade känseln i fingrarna efter en kvart:(
Så på hemvägen blev det lite svårt att hålla i tömmarna för Foxan blev väldigt pigg!
Måste verkligen hitta ett par vantar som är varma!
Nån som har tips på varma men ändå inte för klumpiga vantar som går att köra i o som verkligen är varma?:D
/Alexandra


Rolex

Hej! Igår for jag till anton och idag körde vi heba och rolex efter vilan:) ja körde rolex som ja bara har gjort en gång tror jag, han va pigg som vanligt men förväntade mig att han skulle va mer pigg:) nu är ju inte klumpen kvar så kanske måste börja köra Rolle dåå;)

Ikv så ska vi ut och äta sen fara på bio, fått så många biokort till jul o sånt så nu måste vi, biotiderna är ju inte dom bästa i övik så vi ska se hobbit, lovade mig själv att ja inte skulle se den men nu får det bli så;)

Här kommer bilder från idag:)


Knäppralle...

Hejhej! Vi har länge velat ha lite nytt och fräscht på bloggen och det har vi ju äntligen fått nu som ni ser. Linnea, Rebeccas kompis var supersnäll och fixade den igår så tack!:)

Idag skulle jag egentligen åka till anton tidigt men så blev det inte de då Ralle hade varit bråkig igår med Sandra så var tvungen att fara ut att köra honom. Han var ruskigt pigg men gjorde inget dumt alls mammas lilla pojke... Man blir ju lite besviken då han måste dumma sig med alla:( Dock körde jag ju honom ensam så antar att han hade varit lite annorlunda om rackarn också var med:) aja roligt att han är pigg och taggad på livet iaf;)

Just nu är jag på sm i innebandy och ser p15, Lovisa skulle ju egentligen spela med tjejerna men tyvärr har ju hon slitit av korsbandet, liiider med henne!!


Äntligen!

Bloggen har fått ett nytt utseende!
Härligt:))
Vad tycker ni?


Håller med!

Jag håller med Frida helt o hållet om reflexgrimman!
I mitt stall är den ett måste under de mörka månaderna och alla hästarna i stallet har en. :)

Hiss

Idag tänkte jag hissa en fantastisk sak, nämligen Reflexgrimman!
 
De är perfekta att ha nu under mörka perioder då man typ är ute och kör och har grimman under huvudlaget. Det blir som en extra reflex så dom syns bättre, också bra ifall de mot förmodan skulle rymma och komma ut på vägen eller något, då gör reflexgrimman med all säkerhet mycket. Eller när man bara är ute på promenad. Skulle nog kunna säga att dom passar till allt, dom är inte särskilt fina men väldigt bra och kostar inte heller så mycket:) 
 
 
/Frida 

Fin ponnyn min❤

Idag for jag o min blivande lillkusk Ella ut på en tur med Desoto.
Han var glad o ganska tittig och tog det lugnt på bortvägen, nästan för lugnt men han lyssnade superbra på mig så när jag bad han att öka gjorde han det.
På hemvägen var han verkligen underbar! Helt otrolig nu ska han bara fortsätta såhär o bli ännu bättre så kommer det här bli kanoners:))
De enda negativa var att jag tror jag måste byta brodd på han bak då jag inte tyckte att han fick ordentligt med fäste..
Annars var allt tummen upp!
/Alexandra


Jävla svin...

http://www.vk.se/770175/motorsagar-stals-vid-inbrott  
 
/Alexandra

behöver jag bli orolig?

idag när jag gick till stallet för att natta hästarna såg foxan lite down/hängig ut.. Jag blev lite orolig så jag tempade henne men de visade inget så jag kollade igenom henne efter tecken på annat men hittade inget.. så jag prövade att ge henne en godis efterson hon är den matgladaste i stallet o den slukade hon precis som vanligt o när kvällsmaten kom började hon äta direkt:)
det gjorde mig iaf lugnare men blir ändå orolig.. hoppas hon bara var trött o att hon är pigg o glad imorgon!
/Alexandra 
 

Tack Jollan

Idag hittade jag en sko i jollans box så med andra ord sa hon till mig att hon också vill ha snösulor som dom andra har eftersom hon inte fick några när jag skodde henne..
Så imorgon eller nån dag i veckan blir det att leka hovis:)
/Alexandra


Thihi

Grattis alla hästarna!
Nu är ni ett år äldre vilket betyder att Lillbilly är 6år! Inte så liten längre...
Disse är 9år. Åldern kommer aldrig spela nån roll på dig för du kommer alltid vara min bebis!
Fin Foxan är 12år. Jag hoppas vi har många år kvar:)
Jollan pjollan är 14år. Nu ska vi göra come back med mer smak!
Får ju självklart inte glömma Vitamin som är 12år. Nu ska du väl ändå kunna charma domarna så du får den sista poängen så du får guld o kan bli godkänd!!

/Alexandra


2013!!!

Gott Nytt ÅR!!!!
Hoppas alla haft ett awesome 2012 och får ett ännu bättre 2013! :)

Dagen började med att vi firade mamma som fyller år idag o sen for jag ut med två av mina stjärnor, disse och fin flicka fick gå på släp.
Disse är verkligen en tok häst!
Först var han pigg men han spräng ändå på i ett normalt joggingtempo för att i nästa stund dra iväg i världens fart men svansen rätt ut och med mig liggandes raklång i speedcaren. Det går inte annat än att le åt honom!<3

Sen bar det av till skellefteå där det först blev bus med Jappe o Enya o sen en trerätters middag- MUMS!!!!
Tack för en super kväll! även om den inte riktigt blev som planerad.. :)

åh vad jag hatar när de inte går att ladda upp bilder...
aja dom kommer senare:)

/Alexandra

RSS 2.0