Vem?

Vem är Alexandra utan sina hästar?
Jadu det är en fråga jag verkligen inte kan svara på. För inte ens jag vet det själv, vem skulle jag vara om jag inte hade mina hästar?
Det känns så främmande och overkligt så det finns inte... Jag har ingen som helst aning om vad jag skulle hålla på med om hästarna helt plötsligt skulle försvinna. Viss jag har ju mina andra intressen men liksom vad skulle jag göra av all tid som jag lägger ner på hästarna. Bara sitta och ruttna bort? 

haha förlåt för ett meningslöst inlägg men det var som bara en tanke jag fick.. 
/Alexandra 

Min allra käraste syster

Jag har fått lite bilder från Mikis så jag tänkte bjuda på några så här kommer en bildbomb. 
Det flesta bilderna har några år på nacken men jag tänkte att det ändå kunde vara kul för er att se. Min syster var lite tråkig så jag fick inte bilderna på henne och Orken när dom tog en seger i Hoting men jag ska nog se till att lägga vantarna på dom ändå;)
Tack min allra käraste syster för bilderna!<3
Enjoy:D
 
/Alexandra
 
 
 

Rymlingar;)

Hej! Idag när jag skulle ta in hästarna så vad dom inte i hagen. Stod och ropade ett tag så då kom Ralle springandes men va väldigt orolig o vände o for. Men hedde in honom i stallet iaf och gick och såg vart Rackarn var. Då stod han utanför hagen och käkade på nå buskar. Då hade dom på nåt vis öppnat hagen. Vi har så man kan öppna hagen längst bort så man kan ta sig med traktorn till skogen så då hade dom ju förstås bara gått ut när den öppnades. Aja allt slutade bra iallafall:) 
 
For senare ut och körde Ralle med Alli och Billy. Vi körde sladan och det gick bra. Vi bara joggade för att det var så halt och Billy inte hade några skor men det gick bra och båda skötte sig fint. Skönt att bara fara på lugna turer ibland och snacka om allt mellan himmel och jord!:)
 
 
Bjuder på en bild från innan turen:)
/Frida

Lugna puckar

Nu är hästarna nattade.
Jag körde lilla Billy som sagt och han kändes verkligen jättefin! Vi tog det mest lugnt för väglaget var inte det bästa men när vi väl travade hängde billy med ralle riktigt bra vilket är roligt.
Har ju inte kört Billy på evigheter men han var ändå hur duktig som helst:)
Det enda tråkiga är att jag nu verkligen har bestämt mig för att sätta ut Billy på annons..:( visserligen ska jag bara leasa ut honom men det känns ändå lite tråkigt eftersom det kommer bli tomt i stallet om han far någonstans. Men allt positivt överväger ändå det negativa/tråkiga.

/Alexandra


i väntans tider

Hej!

Jag har just ätit så nu väntar jag bara på att frida ska höra av sig eftersom vi ska köra med varandra.
jag ska köra Billy och hon ska köra Ralle. Jag tror det blir att köra Sladan:)
Undra hur Billy kommer kännas eftersom det var ett tag sen han blev körd.

/Alexandra

Vårkänslor!

Jag älskar verkligen vädret just nu!! Sol och en massa plusgrader i februari:D
Jag hoppas verkligen det håller i sig för annars kommer vi få så j'vla halt och det orkar jag inte med.
Idag blev det en skön ridtur med galoppintervaller på schemat. Och hästarna var toppen men mina knän var i botten så det blev bara två av tre hästar motionerade idag.
Någon som har något tips på vad man kan göra om man har problem med knäna och ändå vill rida utan att få ont?:)
 

/Alexandra


Gårdagen

Hej solstrålar!

Jag glömde att blogga igår kväll.. Men iaf så får jag ut på en sväng med disse. Jag skulle ha kört med Frida o Rebecca men så blev det inte för Frida mådde inte bra, hoppas hon mår bättre!
Så då tänkte jag ta Billy på släp men när jag kom o skulle hämta in honom sa att bestämt att han inte ville följa med då han vände på rumpan och gick iväg. Kände inte att jag orkade springa runt i hagen efter honom så då blev det bara jag och disse.
Vi körde ca 1 mil och han kändes fin, lite spänd ibland men det är inget ovanligt..
Vi mötte en hund som började skälla på honom som en galning men han brydde sig inte ens:)
Efteråt fick han massa med mys och så stretchade jag honom sen fick han gå in i boxen o sova.
/Alexandra


Övikshelg

Hej! Sitter på skolanpå så passar på att blogga. Har inte hunnit eftersom jag hade så mycket i skolan men har kört Ralle en gång sen dess och tror det var hans bästa träningspass faktiskt! Han har haft en period då han bara slängt sig i galopp men inget sånt och han var allmänt snäll och glad:)

I fredags for jag ju till anton så Rebecca körde honom i lördags och de hade gått bra utom att han hade varit rädd för allt;)

Hos anton så åkte vi skidor på havet på lördan, helt fantastiskt! Sen i söndags morse så körde vi, körde rolex och anton heba. Kändes säkert när han sa att få ingen storgalopp för då får du inte ner honom, det får inte ens pappa! Så de va ju lite spännande, fick ingen sån galopp så det var ju tur;) anton testade sin gpsklocka iaf och sjukt vad jag vill ha en sån, ganska skönt och smart!

https://cdn3.cdnme.se/3300280/6-3/pic_512a23739606ee67f0cba5ed.jpg">https://cdn2.cdnme.se/3300280/6-3/pic_512a23739606ee67f0cba5ed.jpg">https://cdn3.cdnme.se/3300280/6-3/pic_512a23739606ee67f0cba5ed.jpg%3C/a%3E">https://cdn1.cdnme.se/3300280/6-3/pic_512a23739606ee67f0cba5ed.jpg" class="image">


Spring Disse spring!

Hej!
 
Idag har det varit strålande sol och en massa plusgrader ute vilket känns helt underbart.
Jag och mamma for ut på en mysig tur med F och J. Mamma körde J och jag F. Hästarna kändes så otroligt fina och pigga.
Nu väntas en till tur med min lilla galning tror även att billy ska få följa med på släp.
Skriver mer ikväll:)
/Alexandra

Kommentarer

Hej!
 
Det har kommit in lite kommentarer här på bloggen som jag tänkte svara på.
 
Anonym: Där tycker jag inte riktigt att du har rätt. Monté är inte till för dom som är skadade eller inte räcker till i sulkyloppen utan det är till för dom som helt enkelt presterar bättre i monté än i sulkylopp. Ta bara Foxan som ett exempel. Hon går bra i Sulkyloppen men hon får inte ut sitt baksteg ordentligt i vagnen därav att jag tävlar henne i monté för hon tycker det är roligare och slipper på så vis vagnen. Samma sak gäller ju alla andra typer av hästsporter. Bara för att en häst inte tycker om att hoppa blir den inte automatiskt en dressyrhäst. Utan det är ju hur hästen är som individ och vad den trivs bäst med.
Jag vill att montén ska utvecklas ännu mer här i Sverige för jag tror på montén. Däremot har montén sina brister men jag anser verkligen inte att det är en sport som man använder sig av med skadade/trötta hästar. :)
 
Gun: Hej! Jag brukar försöka skriva om personerna som hjälper mig runtomkring men vill du läsa mer om det så ska jag försöka bli bättre på att nämna dom. :)
 
Hanna: Nu fårstår jag inte riktigt vart du fick din tanke ifrån men visst kan jag hålla med dig om att det finns nötter till personer som bara tänker på pengarna och inte djuret i sig och då kan det säkert bli som du skriver, däremot tror inte jag att det är så vanligt. Jag personligen tänker verkligen inte så! Och framförallt tror jag inte detta förekommer ofta inom ponnytravet eftersom det inte finns några pengar att tjäna utan att man tävlar för att man tycker det är roligt och gemenkapen är otrolig. 
 
Jättekul att ni tar er tiden att kommentera så fortsätt så! 
Finns det något ni skulle vilja läsa mer/mindre om på bloggen så släng iväg en kommentar:D
/Alexandra 

Beslutsångest till tusen.

Hej på er!

Är i Skellefteå hos min kära syster.❤ Försöker sova men dum som jag var kollade jag snabbt igenom april-propparna och nu snurrar en massa tankar runt i huvudet på mig.. Såg att Umåker har sin första heldag den 28/4 och det har även Gävle. Gävle har en montéProp det har inte Umåker. Så hur ska jag göra? Jag har ju sagt till mig själv att det här året ska bli mitt och foxans monteår men samtidigt är det långt till Gävle för ett lopp med en häst..
Hur som helst så lutar det åt Umåker där jag nog kan anmäla iaf två av tre hästar men det är förutsatt att alla känns redo för start.
Men jag blir så arg på Umåker / proppskrivaren som inte skriver ut nå montélopp i norr visst det är bara april men för oss som vill satsa då?
Söderöver fanns det iaf några montéproppar men inte en enda i norr om man bortser från gävle. Vi får ju en usel uppladdning..!
Lika så med snabbloppshästarna där finns det endast 4- 1.58, 2- 1.51 och 1- 1.55 (?)
Hur bra uppladdning får dom med tanke på att elitloppet är i maj..?
Blir så jävla less!
Vad hände med att sällskapen ska få vara med och bestämma propparna?

Släng gärna iväg en kommentar av vad ni tycker om propparna eller hur ni hade tänkt/gjort om ni hade råkat ut för samma sak. Propparna finns för tillfället bara under stortravets proppar. Länk -->
https://www.travsport.se/polopoly_fs/1.272574!/menu/standard/file/aprilproppen_webben.pdf
På sidan 53 börjar ponny propparna om jag inte minns fel:)

Förlåt för argt och en aning rörigt inlägg men var bara tvungen att skriva av mig lite.. Nu ska jag försöka styra tankarna åt sidan och få en god natts sömn.
Imorgon väntas bus med två underbara trollungar innan jag far hem till mina fyrbenta älsklingar.
Godnatt på er alla:)
/Alexandra


Sällskaaaaap!

Hej!
Förlåt för inte blogg frånvaro men jag har inte riktigt orkat.. Men nu tar jag nya tag igen!
I Tisdags körde jag iaf med Frida. Vi körde två svängar. Den första svängen körde jag Disse o Frida ralle. Han (Disse) var riktigt pigg från början så jag trodde att det skulle bli en mardrömstur men efter ett tag lugnade han ner sig och sprang på bra. Däremot blev han väldigt pigg igen på hemvägen när vi ökade temopt och sprang med sitt spända steg och hetsade upp sig.. Men over all så skötte han sig bra min lilla tjockis.
 
Sen var det bara att byta hästar så andra turen körde jag Jollan och tog Foxiee på släp medan Frida körde Rackarn. Jollan var pigg men inte för pigg utan lagom. Även denna gång ökade vi på hemvägen och då backade jag bak med Jollan så att hon skulle få springa ikapp och det skötte hon jättebra men när hon kom ikapp så ville hon inte gå undan utan höll sig snett framför rackarn men det kan ju bero på att han är hingst o hon är som hon är... Iaf så var Foxie hur j'vla pigg som helst så hon satt sig nästan i vagnen med mig kändes det som.. nä men hon hade sitt huvud i mitt knä, sötnosen!
/Alexandra
 
 

Trööööööööött

Är sjukt trött så jag orkar inte skriva om dagens turer utan gör det imorgon:)
Godnatt på er alla!
/Alexandra


Långhelg

Hej!
Det blev en långhelg hos älsklingen. For till han på torsdag kväll o kom hem igår. Riktigt mysigt!!❤
Eftersom jag har varit borta så har jag inte orkat blogga men ikväll ska ni få lite uppdateringar från min sida:)
/Alexandra


Fulltupphelg

I helgen har det hänt en hel del så har inte haft tid att blogga helt enkelt. I Fredags kom Anton hit då gjorde vi världens godaste ceasarsallad och skottade tak som farfar blev överlycklig för! Hände även en liten annan incident. Vi skulle kolla oljan på bilen för att lampan hade börjat lysa sen slocknat. Skulle backa så den stod plant men då körde jag fast och när vi skulle dra loss bilen så gick bogseringslinan av och snärtade rakt på regskylten så hårt att hela bakrutan gick sönder. Tänk er smällen!! Fick ungefär panik och grät i 5 år tills jag liksom kom på att det inte var vårt fel och att det var jävligt tur att ingen gjorde illa sig!! Liksom Rebecca stod en bit bort och jag satt i bilen som blev full med glas.. Rolig överraskning för pappa och mamma iallafall när de kom ut på parkeringen på flyget, aja dom blev inte arga och förstod.
 
På lördagen kom Janne vid 1 och skodde pojkarna. Rackarn behövde inte pleggas och Ralle skötte sig också bra! vid 2 var ja tvungen att fara i hämta mamma och pappa på flyget. Janne ville inte att jag skulle fara förns han hade tagit båda bakhovarna som Ralle är jobbigast med.. Att Ralle ska va så mesig och töntig så han måste ha mamma med sig jämt:( Aja han hade skött sig med framhovarna när ja for iallafall. 
 
Hämtade mamma och pappa där, bruna och fina! Vill så gärna boka en resa nu direkt så får se om jag gör det snart. Vi hade välkomstmiddag hos farmor och farfar med mormor och morfar. Fick  alla 4 Ralph Lauren parfymer i små gulliga flaskor och alla doftar super:)
 
Idag for jag och Rebecca ut och körde. Vi bytte häst bara för att. Ralle ser så fin ut men också väldigt okoncetrerad så måste få honom mer koncentrerad. Vi sammanfattade det som att han har ett superfint steg men han vet inte om det själv för han springer och kollar runt och benen följer bara med;) så det liksom ser inte lika fint ut som det borde göra:( Rackarn va pigg och glad och vi körde drygt en mil så de va bra:)
 
Bjuder på några bilder från helgen!
 
 
 
/Frida
 

Min duktiga prinsessa

Jollan var så duktig igår och klarade kvalet. Visserligen gjorde hon något väldigt konstigt i första sväng men sen joggade hon lugnt på för mer behövde hon inte göra för att klara kvalet. 
Så nu kära vädergud gör så att sommaren når min hud.
Tack återigen  snälla Anna för hjälpen!:)))
/Alexandra

Nervositeten kommer krypande

Som rubriken lyder börjar jag känna mig nervös inför kvalet. Det borde jag verkligen inte bli eftersom hon känns fin och i lördags när vi gjorde banjobbet sprang hon på bra. Men ändå känner jag en oro och "tänk om"

Önska mig lycka till?:)

/Alexandra


snödykning

Idag red jag ut med Disse, hade tänkt rida lite intervaller med honom men vi kom inte så långt då jag glömde pannlampan och det redan hade mörknat ute... Så hux flux och utan att någon av oss hann reagera dök vi ner i snön. Trodde jag var smart o red på en väg som alltid är plogad men jag hade fel...
Så då var det bara att gå hem igen. Kollade igenom snutten ordentligt men han klarade sig fint dock var hela hans huvud täckt med snö när jag kom in i stallet.
Slog i huvudet så jag fick världens huvudvärk och har haft det hela kvällen.. :( Hoppas det blir bättre tills imorgon!
Tips från coachen... rid med pannlampa och tro inte att en väg alltid blir plogad vid snöfall.
 
Nu ska jag slå igen mina små blå, Godnatt på er!
/Alexandra
 
 

Skönt!

Hejsan:)
Idag slutade jag tidigare för att jag är så j'vla awesome! Hahah:))
När jag kommer hem blir det att fara ut med mina gullisar. Jollan och Foxan ska gå lugnt medan Disse nog får gå lite intervaller.
Idag är det även fettisdag så det ska firas med en hemmagjord semla!
/Alexandra


God morgon

Sitter på skolan och väntar på att vi ska spela curling! Har aldrig gjort det förut men jag tror det kommer bli superroligt. Kan dock inte reglerna men förhoppningsvis så får man lära sig;). När jag kommer hem idag väntas semlor hos farmor&farfar, överlägset godast och så har det varit i alla år. Igår skulle ju Janne komma och sko men det blev inte då han inte skulle hinna menmen ingen panik, blir väl om nån dag istället hoppas jag. Igår for vi istället ut och körde/red. For inte på nån lång tur och det gick väl både bra och dåligt. Rackarn var het som en spis så Ralle blev lite övertaggad och lite rädd för Rackarn. Aja shit happens, mindre havre till Rackarn för Rebecca ville inte ha honom så där! 
 
Kan ju också passa på att berätta att jag har fått jobb hela sommaren! Ska jobba på Norums Fisk. Har jobbat där tidigare i typ två v och det enda man gjorde var att slita och lukta fisk. Menmen det skiter jag i faktiskt. Nära och bra till jobbet känns awesome. Får se vad man hittar på för dom pengarna men nåt iallafall. Är sjukt sugen på att fara utomlands långt bort! Så får se om det blir en kortare tur med Hanna och en längre med Anton. Nåt blir det iallafall. 
 
Fina Trasan!
 

Svar på frågestunden

Här kommer mina svar på frågestunden :)
 
Anna:  http://stallnorm.blogg.se/
Vad är det bästa med hästar och travsporten?
~ Känslan, gemenskapen och de underbara djuren. 
 
Vad fick dig att börja med trav? 
~ Två utav mina syskon föll på så jag föll bara in i det hela. Mamma var även travskoleledare så jag följde med så ofta jag kunde och sen blev jag fast.
 
Vilken är den mest minnesvärda ponny/häst som du ägt/känt? 
~ Det är en väldigt svår fråga för alla hästar sätter sina spår. Inte alltid positiva spår men... Jag kan inte bara säga en häst utan jag är tråkig nog att säga alla mina hästar för dom alla har bidragit till något som är speciellt. 
 
Vilken är din favoritmusik? 
~ Jag är verkligen en allätare när det kommer till musik och jag lyssnar nästan på allt.
 
Favorit låt, Artist och Grupp? 
~ Just nu är det Bulletproof med La Roux
Shm är ju bara så bra men tyvärr har dom ju valt att gå egna vägar och på sätt o vis tror jag det är bra.
 
Favorit ras? 
~ Måste nog säga Gotlandsruss. Dom är så mysiga och går att ha till precis allt!
 
Vad använder du för kamera?
~ Just nu använder jag mig av en Nikon D40 men jag vill förnya mig:) och Mobilkameran.
 
Intressen utom hästar? 
~ Jag tycker om fotografering men suger på det.. :(
 
Matilda:  http://skogsrusset.blogg.se
Varför började du blogga? 
~ Jag hade en blogg tidigare som jag hade mest för att skriva av mig om allt och inget men sen fick jag en idé om att jag vill starta en hästblogg så jag kan läsa om alla fram- och motgångar jag möter. Däremot är jag för feg för att ha en själv så därför frågade jag Frida om inte vi kunde stara en tillsammans eftersom vi ändå bor så nära varandra.
 
Favorit kusk och tränarna? 
~ Jag har en verkligen favorit kusk och har haft det väldigt länge och det är Erik Alielsson men på sista tiden har jag börjat tycka om Björn Goop mer och mer. Favorit tränare är Stefan Melander och Jennie Mood.

Om du skulle få chansen att sommarjobba i ett stort stall, vilket stall skulle du då valt? 
~ Oj en till svår fråga! 
Om jag fick välja helt fritt skulle det antingen blivit ett stall där montén står i fokus typ Linda Hedin eller ett stall med fokus på unghästar typ Team Oscarsson eller hos Lutfi Kolgjini.
 
Anna:  http://ponnytravarnas.blogg.se 
Vad är målet med era hästar iår? 
Det största målet med hästarna är att dom ska hålla sig hela, fina och fräscha och tycka det är roligt att tävla. Men sen finns det alltid andra små mål/ drömmar. Så jag tänkte dela med mig av varje hästs mål.
Med Foxan är vårta största mål att vi ska ta oss till MontéSM, med Jollan vill jag mest bara att hon ska göra en bra comeback, med Disse har jag som mål att han ska bli lugnare, tryggare och säkrare på banan och vid tävling och med mig själv vill jag få en bättre montésits. 
 
Ser ni upp till någon inom travet, isf vem? 
~ Förutom mina favorit kuskar/tränare så ser upp till familjen Mood eftersom dom är så otroligt starka och fortsätter kämpa oavsett alla tragiska saker som hänt runtomkring dom.. och som tyvärr aldrig verkar få ett slut. 
 
On ni inte höll på med hästar, vad tror ni att ni skulle göra då? 
~ Jadu.. Det är så mycket svårare att svara på än vad man kan tro eftersom jag alltid har hållt på med hästar. Men när jag skulle tro att jag skulle varit mer engagerad i fotografering och kanske spelat fotboll eller nån annan typ av bollsport.
 
Vad har ni för favoritbana? 
~ Det finns några banor som jag år efter år besöker och den mysigaste banan jag vet är nog Hoting. Stämningen, bryggan för hästarna och tro det eller ej knotten (småmyggor) är acceptabla. En annan favorit bana är Östersund  och Lillåkra.
 
Vad är det bästa med era hästar? 
~ Det måste vara att dom är så speciella och ingen är den andra lik.
Foxan är det absolut ärligaste hästen jag någonsin mött medan Disse är världesn godisgris men man kan inte annat än le åt honom, Jollan är så underbart fin och snäll, hennes utstrålning är helt otrolig och Billy är så liten och söt så man bara vill äta upp honom!
 
Reb:D:
Om ni skulle ha ett föl, vilken hingst skulle ni då vilja ha som pappa? Varför? 
~ Jag har några favorit hingstar och det är Tyson II, Gumino och Zlatan Nick. Och så självklart Disse om han fortfarande hade varit hingst.
Tyson II är en av dom bästa hingstarna och har lämnat otroligt fina föl så det skulle vara en dröm att få betäcka honom med någon av mina. Samma sak med  Gumino även om hans avkommor inte alls har kommit lika långt så är det ändå han som har det svenska rekordet på otroliga 1.36,1! Zlatan Nick är en hingst som tyvärr inte är godkänd än men jag tror att han och Foxan skulle passa bra ihop.
 
Sofia Jacobsson: 
hej hej!
Jag undrar om man måste fråga saker om hästar? och annars undrar jag om ni har något favorit fotbollslag? =D 
~ Självklart måste man inte fråga hästrelaterade frågor utan man kan fråga vad som helst:)
Jag har två favorit fotbollslag och det är FC Barcelona och West Ham United. 
 
Hur långa är era hästar i mankhöjd? :) 
Foxan är slutmätt till 129,0cm
Jollan är slutmätt till 123,2cm
Disse är slutmätt till 124,3cm
Billy skulle jag tro är kring 100cm +/- någon cm.
 
Hannah:  http://travhobby.blogg.se
Hur brukar ni lägga upp träningen av era hästar? 
~ Jag brukar försöka lägga upp träningen utifrån hästarna som individer och beroende på hur resten av mitt liv ser ut med skola osv. Det viktigaste för mig är att hästarna ska tycka det är roligt att träna och tävla samt att dom ska vara friska och fräscha så att dom håller länge.
 
Hur länge har ni tänkt fortsätta med ponnysar? 
~ Det är svårt att svara på men just nu vill jag fortsätta så länge som möjligt men jag har ingen aning om vad som händer i framtiden.
 
Har ni tänkt gå över på storhäst? 
~ Jag är sugen men jag vet inte.. Allt beror på hur det blir i framtiden. Men än så länge trivs jag med hästarna men visst det skulle vara roligt att sen någon gång stasa rejält på montén eftersom jag brinner så otroligt mycket för det.
 
Sandra:  http://www.sandrabygden.blogg.se 
Har ni något speciellt minne med hästarna, något som betyder extra mycket? 
Det finns så otroligt många minnen, vissa betyder självklart mer än andra och vissa är större än andra men jag kan ta ut några minnen som jag kommer på just nu. 
De galna stunderna jag och Johanna hade ute i hagen med shettisarna då vi lekte Ronja Rövardotter.
Första gången jag såg Foxan och jag visste att det var hon eller ingen.
Min och Orkens montéseger på solänget med bruten tumme och allt gick han som en klocka, min fina trogna springare. Gången jag red ponnygalopp med Domill värmer också extra mycket.
 
Vad har ni för mål med hästarna under 2013? 
~ Det största målet med hästarna är att dom ska hålla sig hela, fina och fräscha och tycka det är roligt att tävla. Men sen finns det alltid andra små mål/ drömmar. Så jag tänkte dela med mig av varje hästs mål.
Med Foxan är vårta största mål att vi ska ta oss till MontéSM, med Jollan vill jag mest bara att hon ska göra en bra comeback, med Disse har jag som mål att han ska bli lugnare, tryggare och säkrare på banan och vid tävling och med mig själv vill jag få en bättre montésits. 
 
Jag hoppas det var svar nog på alla era frågor och om inte är det bara att fråga igen! 
Jag vill även passa på att tacka er alla som har frågat:)
 
/Alexnadra

Veckans ämne: Varför just trav?

 Varför just trav? Vad fick dig att börja med sporten? Vad är det bästa med sporten?
 
Allt började med att min syster fick en ridhäst av våran mormor och sen blev det att hon gick över till travsporten. Mamma var även kursledare när jag var lite så varje tillfälle jag fick följde jag med och sen blev jag fast.
Jag tog min licens 2002 när jag var 8år och sen dess har det bara rullat på och inför den här säsongen har jag totalt gjort 278 giltiga lopp + x-antal kval. 
Det bästa med sporten måste nog vara spänningen, känslan, gemenskapen och dessa underbara djur.
Bjuder på en bild då jag var väldigt blöt och liten :)
/Alexandra

Svar på frågestund!

Hej! här kommer svaren från mig på frågestunden! 
 
Reb:D Om:
om ni skulle ha ett föl, vilken hingst skulle ni vilja ha som pappa? varför? 
Det var en bra fråga, jag har alltid gillat Tyson II. Han är riktigt häftig och har ju lämnat enormt bra hästar. Så det är väl han. När det gäller shettisar så tycker jag att Gläntans Domino är bäst. Har haft två efter honom och dom har varit riktigt fina! Gumino som Ralle är efter är ju också riktigt snygg men jag hade nog förväntat mig att han skulle lämna framförallt fler och också lite bättre. Men Guminoavkommorna har inte hunnit visa vad de går för ännu;)
 
Anna Om:
vad är målet med era hästar iår? 
Jag har ett mål med Ralle och det är att gå under 2.10. Jag vet inte om det är realistiskt eller inte men det känns inte omöjligt och kämpar vi tillräckligt så tror jag att det är möjligt! Han känns riktigt fin i träningen redan. Har ju anmält honom till femårsbaggen och ska han dit så måste han nog minst under 2.10 för att ens ha något att göra där. Men annars är det väl att tävla på och att han mår bra och utvecklas!

ser ni upp till någon inom travet, isf vem? 
Hm bra fråga. Jag har alltid haft Björn Goop som min "idol" men nu har det typ övergått till Örjan Kihlström, Stefan Melander och lite Åke Svanstedt. Jag tycker att alla dom är riktigt duktiga på allt de gör. Dock att Åke Svanstedt valt att inte prata med tv4 och allt vad det är tycker jag är lite dumt. Men att träna och köra häst kan han! Sen en liten outsider som jag alltid gillat är Peter Ingves, vet inte varför men han är duktig. Hade han fått köra väldigt bra hästar så hade han utmärkt sig mer tror jag! 

om ni inte höll på med hästar, vad tror ni att ni skulle göra då? Hm jag tror att jag hade hållt på med fotboll eller innebandy. Jag älskar innebandy och önskar att jag spelade det. Nu skulle jag inte ha tid och det är alldeles för sent att börja så får nöja mig med att titta på min duktiga syster när hon spelar. 
 
vad har ni för favoritbana? 
Jag måste definitivt säga Skrubbs! Helt fantastiskt mysig. Följde ju bara med Anton dit så har inte kört där men önskar jag hade och jag hoppas jag får fara dit med Ralle i sommar. Ni som har varit på Gotland vet hur mysigt och gulligt allt är och så var det där med. Alla var snälla och glada. Dialekten är så skön att lyssna på och det var så fint väder. Har ni möjlighet så far dit säger jag bara! Jag var ju på dubbeltravet och på lördan är det då middag och tävlingar o bara mys. A, det måste faktiskt upplevas för att man ska kunna förstå!
 
vad är det bästa med era hästar? 
Jadu, är inte den som vill skryta och lyfta fram mina hästar men. Tycker att Ralle har en sån fin personlighet. Han är världens snällaste men samtidigt världens busigaste och jävligaste. Även fast han vet att han inte får bitas och naffsas så försöker han ändå. Sen att han har haft det så jobbigt tidigare i livet och att han liksom är där han är nu tycker jag gör honom unik på något sett. Han är så glad och är positivt till allt som man gör. Skulle inte vilja byta ut honom mot någon annan faktiskt! 
 
matilda  Om:
Varför började du blogga? 
Jag hade en blogg tidigare som var privat och den bloggade jag bara på för att skriva av mig. När Alli kom med idén att vi skulle starta en blogg var det väl främst för att dela med mig av det jag gör med hästarna och allt kring det. 
Favorit kusk och tränare? 
Kusk är Örjan Kihlström, Robert Bergh och tränare Åke Svanstedt, Stefan Melander. 
 
Om du skulle få chansen att sommarjobba i ett stort stall, vilket stall skulle du då valt?
Jag hade nog valt Åke Svanstedt eller Stig H Johansson!
 
Anna Om:
Vad är det bästa med hästar och travsporten?
Jag tycker det bästa med hästar är att de är så roliga och mysiga att ha och göra med. Alla hästar är på sitt sätt unika och det tycker jag är roligt. Sen att dom är så fantastiskt fina gör det inte sämre. Kan typ stirra mig blind på en häst för att dom är så fina. Det bästa med travsporten måste vara att man får tävla mot sig själv och andra. Gemenskapen och allt, liksom utan travet hade jag förmodligen inte träffat Anton! Sen gillar jag nog farten. Nu är det ju inte så hemskt mycket fart i ponnytrav egentligen men mer än ponnydressyr iaf om ni fattar;)
 
Vad fick dig att börja med trav? 
Pappa och farfar har alltid haft uppfödning och tävlingshästar så jag är väl uppvuxen i ett travstall. Sen när jag började på travskola och sånt så var jag fast och det ångrar jag inte. 
 
Vilken är den mest minnesvärda ponny/häst som du ägt/känt?
På sätt och vis är alla som jag ägt minnesvärda. Men det är väl speciellt tre stycken. Zputnik för att han lärde mig så mycket, Junior för att jag uppfostrade honom och körde in honom helt själv och han tog 6 segrar på en säsong, Ralle för att vi började från total botten och ingen trodde på oss men ändå så lyckades vi!  
 
Vad är din favoritmusik? Favorit låt? Artist/grupp? 
Svårt att svara på då jag typ byter men några som jag alltid kan lyssna på är nog John Mayer och Gavin DeGraw! 
Favoritras?
Älskar shettisar och russ. Sen tycker jag att kallblod kan vara riktigt fina och sen faschinerar Quarterhästar mig på något vis! 
 
Vad använder du för kamera?
Jag har en Canon Eos 1000D men tyvärr så använder jag den allt för sällan så det blir mest med min mobilkamera. Önskar att jag var en bättre fotograf än vad jag är.. Tanken när jag köpte systemkameran var väl att bli det men jag vet inte vad som hände!
 
Sofia Jacobsson Om:
hej hej! 
jag undrar om man måste fråga saker om hästar?? 
annars undrar jag om ni har något favorit fotbollslag? =D 
Självklart måste man inte det! Jag är ingen trogen fotbollsälskare men är det något jag ser så är det väl Barcelona:)

hur långa är era hästar i mankhöjd? :)
När Ralle mättes så var han bara drygt 119cm  men hovslagaren och Rebecca är säker på att han har vuxit mer men det tvivlar jag tyvärr på:(
 
Hannah Om:
Hur brukar ni lägga upp träningen av era hästar?
Den här frågan går att göra ett långt svar på men jag försöker göra den kort. Till en början så börjar vi vinterträningen ungefär i mitten på januari och de får vintervila efter sista starten på hösten som brukar vara i slutet av september/ början på oktober. När vi börjar så börjar vi alltid lugnt och sen trappar vi upp tempot och längden på träningen. Nu har vi mest kört kondition hitills i år då vi kört barfota men idag får de skor så då kommer vi kunna börja köra fortare och lägga in lite backträning också. Det är väl liksom grunden. Önskar att vi hade mer koll på när vi ska köra och sånt med i och med att Rebecca tränar så många gånger i veckan är det svårt..
 
Hur länge har ni tänkt fortsätta med ponnysar? 
Jag vet inte. Förra året var tänkt som ett sista år men så blev det inte och jag vet inte om det här blir det. Sista jag vill men ska man ha häst ska ju allt liksom fungera. Så vi får se, vill förstås inte sluta men samtidigt vill jag jobba, flytta och resa!
 
Har ni tänkt gå över på storhäst?
Inte då direkt jag slutar med ponnysar. Det blir i såna fall och jag och Anton skaffar storhästar senare och allt sånt är inte planerat ännu. Jag vill alltid hålla på med hästar men som sagt, så mycket som ska fungera:)
 
Sandra Om:
Har ni något speciellt minne med hästarna, något som betyder extra mycket?
Jag har några stycken. När jag for till Solvalla med Zputnik kommer jag aldrig glömma, inte heller när jag for till Finland och tävlade Junior som jag inte fick tävla i Sverige! Sen när jag tog en seger med Ralle i debuten. Sånt glömmer man aldrig!  
Vad har ni för mål med hästarna under 2013?
Redan svarat på:)
 
Hoppas ni är nöjda med svaren och om ni inte är det frågar mer! 

Frågestunden är avslutad

Nu är det bara för er att hålla utkik efter våra svar.
/Alexandra och Frida

Underbara ponnybusar

Hej och hoppas ni alla har en super härlig lördag!
Själv har jag varit inne på banan med Foxan och Jollan. Jag hade äran att få köra med Anna, hon ska nämligen hjälpa mig sparra Jollan till kvalet.
Jag tyckte det gick superbra och Jollan kändes fin så nu är det bara att hon ska vilja springa på onsdag så hon klarar kvalet.Det enda negativa med Jollan var att hon var lite väl framtung... Så frågan är vad jag ska göra åt den saken.. Någon som har förslag? :D
Och Foxan såg lagon pigg ut hon fick gå med huva så hon inte skulle bli för pigg och det tror jag var bra. Foxan är ju bara för härlig hennes ena knäkappa åkte ner men ändå fortsatte hon springa på som om inget hänt förutom att hon blev lite segare o aningen knackligare steg men om det berodde på vagnen eller kappan vet jag inte men det är ju förståligt eftersom det måste ha varit konstigt men liksom inga dumheter utan hon är så otoligt snäll och ärlig. Min underbara prinsessa
Jag hoppas verkligen Anna tyckte hon var så fin som hon trodde och tycte innan körturen :)
Och tack för att du ställer upp! Det betyder otroligt mycket för mig.
Mamma tog lite bilder så dom ska ni få se.. dock blev som lite mörka men det är bättre än inget iaf!
/Alexandra

Snabbjobb

Hej
 
Nu packar jag in två av hästarna i transporten och far in och gör ett snabbjobb på banan. 
På onsdag är det ju kval för Jollan så som en sista koll ska hon få springa på banan och friska upp minnet eftersom det var ett tag sen. Med mig som sällskap har jag Foxan eftersom hon kommer gå som sparr-häst på onsdag. 
Jag tar med mig kameran så förhoppningsvis kommer det upp någon bild här framöver. 
/Alexandra 

En annorlunda Hiss/Diss

Godmorgon på er alla!
 
Igår blev det en sen kväll så jag orkade inte sätta mig ner o blogga.
iaf så tänkte jag skriva en lite annorlunda Hiss/Diss nämligen om gårdagens körtur. Jag börjar med att Dissa Floremark, alltså vägen jag valde att köra på. Den var hår och isig och inte alls som den brukar... Så det gjorde mig väldigt besviken och jag tog det extremt lugnt med hästarna bara för den sakens skull.
Men däremot vill jag Hissa hästarna över att dom var så otroligt fina även fast det inte gick i några högre farter. Alla var pigga o glada med sptetsade öron. Jag körde Foxie och hade Jollan och Disse på släp. Turen gick ändå väldigt bra och vi var ute i lite över en timme. 
/Alexandra 

Toppen!

Idag har hästarna fått en skön vilodag. För jag har haft fullt upp med annat. Och så kan det ju vara ibland.
Men igår däremot var jag ute på en joggingtur med bästaste Jollan. Hon kändes toppen, avslappnad och sprang med spetsade öron hela tiden. Hon har även blivit mycket bättre med tungbandet så nu står hon snällt efter att tungbandet är på plats och väntar bara på att huvudlaget ska på. -sötnosen!!!
Och igår kom även min älskade yoshi hem! Gud va tomt det har varit utan honom..
/Alexandra


Älskade Revansch

Är så fruktansvärt glad att jag faktiskt tog mig an Ralle. Han är så speciell och så underbar. Idag red jag honom långt för första gången och 4e uppsittningen i hela hans liv. Han är så glad, öronen spikrakt framåt och skrittar det fortaste han kan. Trodde jag aldrig skulle få se honom så men trägen vinner! Vi for Sladan som är en havsväg som går runt en sjö också. Försökte få honom att förstå att han fick galoppera men det tog lite tid haha. Tillslut föll han i galopp och blev jättepigg och ville bara dra iväg men andra gången föll han i galopp snabbare och galopperade en bra bit och gick att reglera som man ville. Nu är det bara jag som måste träna mig själv, känner att benmusklerna inte riktigt är på topp!
 
Ikväll har jag bara pluggat MatteC så är något less på det kan jag säga, längtar bara tills lördag då ja får fara ut med mina älskade vänner och älskling! Behöver göra nåt annat än att bara plugga nu känner jag. På lördag åker ju också mamma och pappa utomlands så vi tre tjejor blir ensamma. Blir dock jag som måste agera taxi till alla som ska på träning, vilket är typ varje dag;)
/Frida

Kombi -30

Jag måste bara hissa mina underbara vantar.
För ett tag sen frågade jag er läsare om ni inte hade några förslag på varma vantar och då kom Anna med ett förslag på ett par vantar som heter Kombi -30.
Så när jag fyllde år fick jag dessa vantar och oj vad jag älskar dom!
Den är speciellt framtagen för att tåla både vind och väta och är perfekt för de med frusna händer. Den är en tumvante men den har en innervante vilket gör den varmare. Och den passar perfekt under körturena. Än så länge har jag inte frusit i dom och då har jag ändå kört häst vid -17. 
Jag tror även att dom heter -30 just för att de ska tåla ner till de gradantalet, däremot kanske dom inte tål lika mycket när och om dom utsätts för vinddraget när man tex. kör häst.
Priset ligger runt 300-400kr men det tycker jag absolut dom är värda. 
Så till er alla som fryser om händerna så kan jag verkligen rekomendera dessa. 
Och tack Anna för att du kom med förslaget till mig! :D
 
/Alexandra 

Nu smäller det!

Sverige möter Argentina
Zlatan mot Messi
Kom igen nu Messi!!!!!
Kämpa Sverige!

/Alexandra


En vecka kvar

Nu är det precis en vecka kvar tills Jollan ska kvala. Jag hoppas verkligen hon är redo eftersom hon känns toppenfin i träningen:D
Men ändå så börjar nervositeten krypa fram allt mer.
/Alexandra


Sääääämst

Hej! Nu har jag suttit och skrivit ett helt inlägg om Antons hästar men det försvann.. har ej ork och lust att fixa det nu:(:(:( så det kommer sen någon gång...
 
Exakt så här känner jag mig nu:)
 
/frida
 
 
 

Mysigt värre❤

Idag tog jag och mamma en promenad med hundarna och gissa vem som fick följa med? Jo lilla Billy. Tog även med mig kameran så förhoppningsvis kommer det upp lite bilder på bloggen.
Russen fick vila idag och det var nog skönt för dom men imorgon ska dom röra på sig igen :)
/Alexandra


5 februari 2013

Jag måste bara fråga en sak.. 
Vad är det för fel på vädret?
Snö, snö och återigen snö... Inte nog med att det snöar så är det nästan tösnö vilket gör det ännu värre. Och jag som trodde att vi gick mot ljusare tider.
/Alexandra

Snabb som vinden

Idag blev det en sen körtur men inte gör det något då man har så otroligt fina hästar.
Jag körde Foxie och Hade Billy på släp och mamma körde Jollina och hade Disse på släp. Det stod intervaller på shemat och så fick det även bli. 
Jollan såg dunderfin ut från sidan och verkade lyssa till tusen, även idag fick hon gå med tungbandet. Hon hade lite dampryck men skötte sig ändå super.
Foxan var riktigt avslappnad men ville helst springa mycket fortare. Och släp hästarna sprang på precis bakom oss. Däremot har Disse börjat bita tag i vagnen igen.. :(
När vi kom hem kändes det som att dom skulle kunnat springa en vända till så det är roligt att se att dom är pigga och tycker det är roligt.
Imorgon blir det nog en vilodag för alla skulle jag tro.
Och på lördag händer något spännande och roligt.
 
Nu ska jag sova, godnatt!
/Alexandra

hundlös

Igår tog Ella och Jimmy med sig Yoshi till sig för Ella tyckte att det var hans tur att få fara eftersom Båtsman har fått fara flera gånger. Sagt o gjort så for Yoshi in till dom och jag skulle hämta hem honom idag men när jag kom för att hämta honom ville Jimmy ha kvar honom ett tag till så det fick han:)
Men det känns väldigt tomt utan honom eftersom han jämt är med mig...
/Alexandra 

 

Veckans ämne: Designa din utrustning

Låt oss vara lite kreativa denna vecka.. Om du fick designa din utrustning (sele och huvudlag) precis hur du ville, hur skulle den se ut? Färg, design, utsmyckningar! Låt fantasin flöda, och visa gärna med illustrationer :D
 
Jag tycker faktiskt att dagens utrustning är helt okej. Det finns både läder, systet, bling-bling eller namn beroende på vad man själv vill ha.
Jag har just nu syntetsselar + huvudlag och tycker det är snyggt och även praktiskt då selen är lätt att spola av. Jag har även namnpannband och så har jag tänkt köpa namnförbyglar. 
Hade jag däremot haft läderselar skulle jag ha valt bling-bling pannband och kanske förbygel. Däremot får det inte bli för mycket utan lagom är bäst.
En sak jag tycker är väldigt viktigt är att hästen absolut inte får se ut som en julgran med massa olika förger. Har hästen rött som tävlingsfärg vill jag inte att man börjar blanda in gult och grönt i hästens utrustning osv. 
Däremot är vitt/svart undantags färger som man kan ha ett inslag av.
Men som sagt jag tycker utrustningen idag är helt okej. 
/Alexandra 

Du är den vackraste jag mött

Jag älskar dig!<3
4 november 2010
(självklart skulle bilden inte gå att vända..)
/Alexandra

Nu --> Stallet

Kom just hem så det blir stallet direkt. Det blir först att fixa i stallet då jag inte gjorde det imorse och sen bar det ut med mina ponnybusar:)
Ikväll ska jag försöka hinna skriva veckans ämne och hur turerna gick idag.
/Alexandra

angående frågestunden

Hej alla fina bloggläsare!
 
Nu är det sista chansen att fråga något på frågestunden för på söndag avslutas den.
Så ge gärnet och fråga på:D
/Alexandra
 

Gårdagen

Hann aldrig skriva om turen igår..
Igår blev det en specialare med hästarna. Jag körde Jollan o hade D och F på släp.
Jag körde Jollan med tungband för hon har blivit så otroligt jobbig att ta ner ifrån galopp nu på senaste tiden för så fort man tränsar henne lägger hon tungan över bettet.. Iaf så satt jag på henne tungbandet och hon blev verkligen inte nöjd.. Så när jag skulle tränas henne hade hon lirkat sig ur tungbandet så det var bara att göra om och på tredje försöket så satt det utan att hon fick loss det.
Hon sprang på riktigt bra med det och lyssnade tusen gånger bättre förutom när hon fick nå dampryck o började skaka på huvudet som bara den.. Men hon får helt enkelt börja vänja sig igen och så hoppas jag att hennes ryck ska sluta annars måste jag kanske pröva nå annat..
Jag har prövat en sån där svart gummitunga som man sätter på bettet men de funkar inte på henne.. Så jag kanske måste köpa en tungfelssticka o se om den är bättre. Däremot har jag inga tidigare erfarenheter av dom..
Någon som känner till tungfelsstickor och vet om dom fungerar som dom ska?
Eller kanske har något annat tips vad man kan göra med en häst som lägger tungan över bettet direkt?

Det blev en lugn tur där dom bara fick springa av sig lite energi och jag tror det uppskattades väldigt mycket:)

Bjuder på en bild på min bebis❤

 
/Alexandra


Goooooooodmorgon!

Det blev en sovmorgon idag vaknade halv 9 men vi drog oss nästan till 9.
Så nu har vi ätit en hotellfrukost som inte var mycket att hurra för om du frågar mig..
Vi har inte riktigt bestämt oss än om vi ska bada eller inte.. Om inte så far vi hem nu direkt så jag hinner träna bort fläsk på mina tre underbara och Billy. :)
Helgen har varit awesome synd att det redan är måndag imorgon..
/Alexandra


En mega diss

En sak som irriterar mig väldigt mycket och som jag verkligen DISSAR är personer, oftast föräldrar, som köper en häst eller ponny till sitt barn när inte barnet eller föräldern förstår innebörden med att ha egen häst.
Jag anser att när man blir hästägare så får man ett helt annat ansvar. Man får fulla ansvaret för ett annat liv, som när man får barn eller är djurägare av annat slag.
Man måste börja tänka på den andra och inte bara på sig själv.

Jag blir fruktansvärt ard då jag ser, läser och hör olika hästägare som säger: idag är jag för trött för att åka till stallet så det får kanske bli imorgon. Eller liknande...
När man blir hästägare blir man det 24 timmar och dygnet, 365 dagar om året, året om! No matter what!
Självklart kan man ta in en extra skötare på sin häst om man känner att tiden inte alltid räcker till men det är ändå du som ägare som förhoppningsvis känner hästen bäst och som vet hur den reagerar och uppträder i olika situationer. Därför bör du alltid ha daglig koll på din häst.

Och nej jag säger inte att man aldrig får fara nånonstans om man skaffar häst men just det att man prioriterar annat, så som att man är trött, inte orkar, hellre vill vara med kompisar osv. Gör mig galen...!
För mig är det inte acceptabelt!
För vem tar hand om den då? Hur trött kan man egentligen vara så man inte ens orkar fara till stallet och se så att hästen mår bra?
Har man andra planer behöver man ju inte fara ut på världens långtur utan istället kanske man bara pyssla om den och så.

Slutligen om du inte är mogen och förstår ansvaret bör du börja med att vara skötare på en häst och succsesivt ta mer ansvar så som ta en häst på foder så man får den här ägar känslan och slutligen köpa en häst eller ponny när du och din familj verkligen är redo!
För man får ut så väldigt mycket av att ha hästar i livet.

/Alexandra


Ponnytravgala 2012

Det var helt klart den roligaste galan i år då vi bjöds på lite underhållning från början.
Sen började prisutdelningen. (Jag skriver pristagarna i den ordningen dom kom, 1-2-3)
Först ut var Årets kat A där dom nominerade var Granat, Bäckdalens Picazzo och Othello II. 
Årets kat B där dom nominerade var Talang II, Dar's Foxtrot och Mys Fritz.
Årets kusk 12-15år där dom nominerade var Lucas, Elias och Thelma.
Årets kusk 16-25år där dom nominerade var Alexandra, Amalia och Sofia.
Årets komet blev Granat.
Årets veteran blev Näsvallens Bobina.
Årets montéekipage blev Dar's Foxtrot och Alexandra Gustavsson.
Sen var det fler som fick ett diplom:)
kan tillägga att jag blev riktigt förvånad över alla mina priser jag fick :)))
Nu blir det förhoppningsvis god middag och trevlig underhållning.

/Alexandra


Popcorn

Prövar en lite annorlunda Hiss och Diss idag nämligen Popcorn.
Popcorn är ett måste när man går på bio så är det bara och då får ni andra säga vad ni vill men för mig är det ingen riktig bio om det inte finns en popcorn kartong med i bilden.
Hissar att dom är, enligt mig, lite nyttigare än att vräka i sig en massa godis eller annat onyttigt. Däremot säger jag absolut inte att det är nyttigt med popcorn men det kan vara ett alternativ om man inte vill äta godis eller annat snacks men ändå vill mysa till det lite extra.
Dissar däremot dom rejält mycket eftersom jag får så otroligt ont i tänderna när jag äter popcorn och det är tack vare alla skal som fastnar mellan tänderna och tandköttet. När en bit verkligen sätter sig fast är det nästan omöjligt att få loss utan att man sen får ett sår i munnen... 
Popcornen jag rekomenderar är Estrellas smörpopcorn.
 
/Alexandra

varför så blyga?

Statistiken håller sig jämn och fin men ändå blir vi inte bombade med frågor till frågestunden.. Finns det verkligen inget ni vill veta om mig eller Frida? Eller är ni bara lite blyga och inte vågar ställa några frågor? 
Så nu kära läsare tycker jag ni alla minst ska ställa en fråga var och bevisa för mig att ni inte alls är blyga:)
Ingen fråga är för dum eller ointressant så fråga på!
/Alexandra

Framme

Nu är vi förhoppningsvis framme så nu blir det att sitta på årsmötet. Jag tror att jag även ska redovisa lite om vad som hände nere i stockholm på U-tinget. 
Efter årsmötet är det galan och jag har ingen aning om jag är nominerad till något men jag hoppas! :D
Skriver självklart om jag får nå pris senare idag.
/Alexandra

Mot Piteå!

Nu sitter vi i bilen:))
/Alexandra


Svår vaknat

Klockan ringde redan kvart över fem imorse och usch så jobbigt det var att gå upp... Men tillslut var jag uppe! Nu har jag fixat stallet och nu ska jag äta lite innan vi far.
 
Vad har ni för helgsplaner? :D
 
/Alexandra

Nu --> Kvällstur med Jollina Roll

Nu ska jag ut med Jollan på en liten kvällstur. Det är ca -7 ute så det är inte allt för kallt:)
Skriver sen hur det gick.
Kan även passa på att säga att jag även skickade iväg anmälan till kvalet idag.
/Alexandra

Tröttmössa

Igår var jag en riktigt tröttsmöös så jag orkade inte blogga men jag ska ta och göra det nu.
Igår var jag iaf ute med alla hästarna.
Jag körde först Disse. Det blev ett lugnt joggingpass bara för att han skulle få röra på fläsket. Han kändes iaf kanon fin! 
Sen for jag in en sväng till stan för att kolla på lite grjer och fick med mig ett par knallrosa byxor hem. Jag vet inte riktigt vad som hände menmen.. :)
När jag sen kom hem åt jag o mamma och sen bar det ut till stallet igen. Den här gången körde jag Jollan och mamma körde Foxan. Dom fick gå lite fortare än vad Disse fick och även dom var superfina. Foxan låg på mer än mest och Jollan var superfin på bortvägen men på hemvägen hände något och hon blev sig inte alls lik.. 
Även Billy fick röra lite på sig och han var så duktig:)
/Alexandra
 

Årsmöte och travgala

Imorgon far jag till Piteå på pitehavsbad för att ha årsmöte och travgala med Ponnytravet. Vi ska bo på hotell och även se the band som är där.
Får se om jag orkar badar iår, gjorde inte det förra året..
Så ikväll ska jag försöka fixa lite tidsinställda till er så att inte bloggen blir helt tom och tråktig. Men det är bara om jag orkar.
Vad skulle ni vilja läsa? 
 

Och en sak till! Glöm inte frågestunden!!!!  Vi tar fortfarande emot frågor och svarar på allt.
/Alexandra

RSS 2.0